Јачина можеш да ставиш до кај 6-7 Ghz... ама процесор најмногу можеш некој Core2Duo.сакам да сменам процесор на оваја матична Biostar P4M890-M7 PCI-E до која јачина можи да ставам и ако можи,на неа има 2.66 ghz.
Плочата е патетика, не си ги троши залудно парите на апгрејд.сакам да сменам процесор на оваја матична Biostar P4M890-M7 PCI-E до која јачина можи да ставам и ако можи,на неа има 2.66 ghz.
според мене.. вториот. има 4 јадра :helou:Кој процесор од овие два е подобар Intel Core 2 Duo E8400/ 3.0GHz/ 6 MB Cache/ FSB 1333MHz или CORE 2 QUAD Q8300 2.5 LGA775 4MB 1333MHz ?
Вака сеа.. Доколку го користиш компјутерот за игри, quad core-от би бил подобар доколку играта „поддржува“ quad core. Доколку играта не поддржува quad core, тогаш Е8400 би бил подобар заради 3-те GHz.Кој процесор од овие два е подобар Intel Core 2 Duo E8400/ 3.0GHz/ 6 MB Cache/ FSB 1333MHz или CORE 2 QUAD Q8300 2.5 LGA775 4MB 1333MHz ?
Треба да го ресетираш биосот, тоа можеш да го направиш со clear cmos jumper-от, или пак да ја извадиш батеријата од матичната (се разбира после пак да ја вратиш, нека стои некој си 3-4 секунди извадена.)pred nekoj den smeniv nesto vo biosot, neznam sto tocno no bese povrzano so CPU. Jas od 100 MHz go namestiv na 150 i sea ne mi se uklucuva PC-to. Koga ke go uklucam non-stop mi titka! Sto moze da bide? Ke mozam ja nekako da go namestam ili mora da go nosam na popravka??
Нека го исече со катана, ке се одглави:pos2:Вчера братучед ми ми го акна лаптопот со нунчаки и лаптопот се здрви.
Првиот за гејминг, вториот за работа.Кој процесор од овие два е подобар Intel Core 2 Duo E8400/ 3.0GHz/ 6 MB Cache/ FSB 1333MHz или CORE 2 QUAD Q8300 2.5 LGA775 4MB 1333MHz ?
Што чепкаш осетливи ствари кога не знаеш за што се? Си го преклокал процесорот. Пробај извади ја батеријата на матичната плоча, и после 15 секунди пак врати ја назад. Компјутерот ке ти проработи пак, освен ако не си малер, па да си го спржил.pred nekoj den smeniv nesto vo biosot, neznam sto tocno no bese povrzano so CPU. Jas od 100 MHz go namestiv na 150 i sea ne mi se uklucuva PC-to. Koga ke go uklucam non-stop mi titka! Sto moze da bide? Ke mozam ja nekako da go namestam ili mora da go nosam na popravka??
Вака сеа.. Доколку го користиш компјутерот за игри, quad core-от би бил подобар доколку играта „поддржува“ quad core. Доколку играта не поддржува quad core, тогаш Е8400 би бил подобар заради 3-те GHz.
Секако, доколку ги оверклокуваш, quad-от би бил многу подобар. Се зависи од тоа за што ќе го користиш компјутерот, процесориве се тука негде по јачина.