Помош, проблеми, прашања, совети...

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.841
Поени од реакции
30.754
DVD-RW не ми чита DVDa. Го отвара ама на него нема ништо, како празно да е.:toe:Некое чаре има ли.

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
пробај со друго двд-цд. што знаеш дека порано ти го отварало.. ако се разбираш повеќе отвори и провери ги каблите што одат од режачот до матичната. и ако се е во ред со кабли и др. мош ти е сје*ан режачот.. купи си нов, +1000 се :helou:

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
сакам да сменам процесор на оваја матична Biostar P4M890-M7 PCI-E до која јачина можи да ставам и ако можи,на неа има 2.66 ghz.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
сакам да сменам процесор на оваја матична Biostar P4M890-M7 PCI-E до која јачина можи да ставам и ако можи,на неа има 2.66 ghz.
Јачина можеш да ставиш до кај 6-7 Ghz... ама процесор најмногу можеш некој Core2Duo.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Плочата е патетика, не си ги троши залудно парите на апгрејд.

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Вчера братучед ми ми го акна лаптопот со нунчаки и лаптопот се здрви. Го пуштам, но не се уклучува, стига до делот пред Loading и си седи така. Се јавив на сервис и ми рекоа дека не е ништо страшно, доколку има удар или повеќе копчиња одеднаш се стиснат компјутерот мисли дека доаѓа до кражба па се здрвува.
Ми рекоа дека треба да се направи рестарт на биосот, пробувам едно пола саат но никако не ми оди. Ако може некој да ми објасни како треба, Vista имам иначе.

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.562
Поени од реакции
4.507
незнам дали местото ми е овде да прашам, но ајде...

Ако може да ми прате некој драјвери

Motorola SB5101E SURFboard Cable Modem
Овие за звучници SP-168 драјвери

И дали има некоја команда за да можам да видам кои драјвери ми се инсталирани во компјутерот? Ако нема тогаш некоја програма дајте...само не Driver Detective

Член од
6 септември 2007
Мислења
190
Поени од реакции
49
Кој процесор од овие два е подобар Intel Core 2 Duo E8400/ 3.0GHz/ 6 MB Cache/ FSB 1333MHz или CORE 2 QUAD Q8300 2.5 LGA775 4MB 1333MHz ?

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
pred nekoj den smeniv nesto vo biosot, neznam sto tocno no bese povrzano so CPU. Jas od 100 MHz go namestiv na 150 i sea ne mi se uklucuva PC-to. Koga ke go uklucam non-stop mi titka! Sto moze da bide? Ke mozam ja nekako da go namestam ili mora da go nosam na popravka??

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Кој процесор од овие два е подобар Intel Core 2 Duo E8400/ 3.0GHz/ 6 MB Cache/ FSB 1333MHz или CORE 2 QUAD Q8300 2.5 LGA775 4MB 1333MHz ?
Вака сеа.. Доколку го користиш компјутерот за игри, quad core-от би бил подобар доколку играта „поддржува“ quad core. Доколку играта не поддржува quad core, тогаш Е8400 би бил подобар заради 3-те GHz.
Секако, доколку ги оверклокуваш, quad-от би бил многу подобар. Се зависи од тоа за што ќе го користиш компјутерот, процесориве се тука негде по јачина.

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
pred nekoj den smeniv nesto vo biosot, neznam sto tocno no bese povrzano so CPU. Jas od 100 MHz go namestiv na 150 i sea ne mi se uklucuva PC-to. Koga ke go uklucam non-stop mi titka! Sto moze da bide? Ke mozam ja nekako da go namestam ili mora da go nosam na popravka??
Треба да го ресетираш биосот, тоа можеш да го направиш со clear cmos jumper-от, или пак да ја извадиш батеријата од матичната (се разбира после пак да ја вратиш, нека стои некој си 3-4 секунди извадена.)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Вчера братучед ми ми го акна лаптопот со нунчаки и лаптопот се здрви.
Нека го исече со катана, ке се одглави:pos2:

Првиот за гејминг, вториот за работа.

Што чепкаш осетливи ствари кога не знаеш за што се? Си го преклокал процесорот. Пробај извади ја батеријата на матичната плоча, и после 15 секунди пак врати ја назад. Компјутерот ке ти проработи пак, освен ако не си малер, па да си го спржил.

Член од
6 септември 2007
Мислења
190
Поени од реакции
49
Вака сеа.. Доколку го користиш компјутерот за игри, quad core-от би бил подобар доколку играта „поддржува“ quad core. Доколку играта не поддржува quad core, тогаш Е8400 би бил подобар заради 3-те GHz.
Секако, доколку ги оверклокуваш, quad-от би бил многу подобар. Се зависи од тоа за што ќе го користиш компјутерот, процесориве се тука негде по јачина.

Пред се повеќе ќе го користам за преработка на HD видео,и ако може предлог за матична плоча но со подршка на DDR 3 рам меморија.Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom