Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Г

Господ

Гостин
Бог нека ви е напомош.

Пс:Не се облакам ко гробар.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
А ова, виде претходно фолкери на кец ишишани па ставиле си перики со д`лги коси да се праат металци или некоја нова мода?:pop:
Не, не е нова мода и не се фејкери.
Вистинските металци носат перики и се педери.

--- надополнето ---

Meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ТУ :) stvarno tapa muzika xD
Што ти е крвиа музиката ако некој металец те тепал...

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Од сите металци у градот, само десеттина се вистински металци, они знаат дека се, и другите знаат. Останати докажуваат дека се металци. Разлика помеѓу едните и другите е тоа што ке видиш куп металци кај што седат они, и се докажуваат еден на друг кој подобра музика слуша, кој бенд е најметалски и некои нивни животни филозофии. Значи цело време они се докажуваат дека се металци. Е вистински металец знае дека е металец и он не ми прави муабет за металска музика и начинот на живот зашто нема потреба. И со нив можеш да си правиш муабет на разни теми, они не се прават наудрени демек се изолирани од све и живеат у посебен нивен дарк свет. Истите тие металци се по возрасни и можеш да ги видиш како хирурзи, стоматолози во униформи, и да ги видиш на некој хардкор метал фестивал во поинаква гардероба.

MackO

Away with you .. !
Член од
21 февруари 2007
Мислења
257
Поени од реакции
205

--- надополнето ---

hahaha LoL ne me tepal nekoj metalec :) ednostavno ne ja sakam taa muzika

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311

--- надополнето ---

Заклучок : Јас сум педер :).

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Заклучок : Јас сум педер :).
Можно е, јас наведов само некои стереотипни гледања и предрасуди од страна на стаците од маало и фолкерашите.

--- надополнето ---

Грешно!
Тие се наречени металурзи!
Металурзите опериират металци (читај: Болести кај Металците).
Они се фактички психијатри кои имаат завршено специјализација.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Можно е, јас наведов само некои стереотипни гледања и предрасуди од страна на стаците од маало и фолкерашите.
Финтата ми беше друга...женско сум :).Иначе да,...за жал има предрасуди.Ама некои намерно така се облечуват!Ја јас на пример слушам метал а да ме видеш освен ако не сум у таа ac/dc мајцата шо ја чат-пат облекувам нема шанса да ме познаеш!

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Финтата ми беше друга...женско сум :).Иначе да,...за жал има предрасуди.Ама некои намерно така се облечуват!Ја јас на пример слушам метал а да ме видеш освен ако не сум у таа ac/dc мајцата шо ја чат-пат облекувам нема шанса да ме познаеш!
Јас се носам скејтерски (некои млади така викаат) а се сметам за авангарда.
Се зезам.

Како бе да не те познаам ?
Сигурно е до штиклите...

А кога ја носш AC/DC маицата носиш ли и темна/црна шминка и креон ?
А тетовирана ли си?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

Еуро Диско Треш Метал .... :vozbud:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
hahaha LoL ne me tepal nekoj metalec :) ednostavno ne ja sakam taa muzika
Те има заебано некоја металка тебе, затоа си по секоја тема во врска со металот, знам јас мене еднаш ме заеба една фолкерка од од тогаш мразам турбо фолк.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
906
Е вистински металец знае дека е металец и он не ми прави муабет за металска музика и начинот на живот зашто нема потреба. И со нив можеш да си правиш муабет на разни теми, они не се прават наудрени демек се изолирани од све и живеат у посебен нивен дарк свет. Истите тие металци се по возрасни и можеш да ги видиш како хирурзи, стоматолози во униформи, и да ги видиш на некој хардкор метал фестивал во поинаква гардероба.

Потполно си во право!

Под каиш (or something) имам 17 години „музичко“ искуство со rock/metal музика. На времето (mIRC - #mkmetal и мкметал форумот) сите се трудевме да покажиме кој повеќе знае и/или колку поодвратен бенд слуша. Јеби га, деца, но сега од оваа перспектива јас тогаш бев 15-16 години и ме личеше во таков филм, но имаше дамбетер од мене со 25-26 години.

Како и да е,...

Мојата полиса е следната. Металец себе си не се нарекува металец! Металството (ако може да се нарече така како поим или движење) е креирано баш да се отстранат сите начини на етикетирање на нештата. Целта е Stick it to the man! Борба против сите општествени наметнати политики на „правилно однесување и размислување“. Тоа е револт кон општеството, кичот и креирање на сопствено размислување и убедување. Во текот на историјата (музичката историја) се смеша тука и уметноста преку проза, поезија, па излегоа и многу други правци во металот, за на крај и религијата да се замеша, а и одредени случаи и националистички бендови и расистички. Уметност...јеби га.

Како и да е. Луѓето кои седнуваат и ви трубат за бендот кој го слушнале. Па дали ти си знаел кој бил најдобар black metal бенд, па си бил фејкер...геј...таквите луѓе се дегени и скоро и да ги сметам за турбо фолкери :) како најниска форма на уметничко постоење. :)

Јас сум професор на факултет и сис админ. Јас малце одам и подалеку со тоа и на работа можете да ме видете со старки, The Doors маичка, шарпа како држам предавање на студенти (некои од нив и главни фаци на Кајгана). Благодарение најмногу и на колективот и на претпоставените кои ми дозволуваат да STICK IT TO THE MAN :D

Рушењето на предрасуди и креирање на морални вредности (уметнички пред се) се голем приоритет во мојот живот. Да се биде нешто посебно е особено задоволство, а тоа го дозволува Rock'n'Roll-от во секоја форма (rock, metal, punk)...

Kajgana Shop

На врв Bottom