Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Дешавка - дома доаѓа мајстор да мести стакло на еден џам. Јас бев облечен во војнички шорц и една црна маица со безвезе исповртени апликации и плус имам брадичка. Доаѓа типов, околу 45 години е, и ме прашува - А ти металец си? - Јас викам не сум. И он - Али гледам слушаш тоа. Ако слушаш метал слушни ги Rainbow. Јаки се!

Металец сум бе! \m/

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Дешавка - дома доаѓа мајстор да мести стакло на еден џам. Јас бев облечен во војнички шорц и една црна маица со безвезе исповртени апликации и плус имам брадичка. Доаѓа типов, околу 45 години е, и ме прашува - А ти металец си? - Јас викам не сум. И он - Али гледам слушаш тоа. Ако слушаш метал слушни ги Rainbow. Јаки се!

Металец сум бе! \m/
Си ме пресмеал со постот.....

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
ох море гревовиии тешки:tapp::tapp::tapp::tapp:
туку саут парк бе,арно си знаат они
burn hot topic :pos2::pos2::pos2:
Си имале и они ваква мака со vampire-kids
е новиве ,,металци,, што масовно се произведуваат се баш vampire-kids
и кој дешавки сум ги имала....до вчера на штикли се кршела по кафиќи а сега ќе ми кажува стартки што се:tapp:

ПапиТа

Манијак
Член од
19 ноември 2008
Мислења
33
Поени од реакции
1
Сите металки имаат црвена коса.... зш?

ох море гревовиии тешки:tapp::tapp::tapp::tapp:
туку саут парк бе,арно си знаат они
burn hot topic :pos2::pos2::pos2:
Си имале и они ваква мака со vampire-kids
е новиве ,,металци,, што масовно се произведуваат се баш vampire-kids
и кој дешавки сум ги имала....до вчера на штикли се кршела по кафиќи а сега ќе ми кажува стартки што се:tapp:

потполно се согласувам...

T

TaMчЕ

Гостин
Хахахаа најјакото е тоа што луѓе што обожаваат кафанска музика се прават металци...пред некое време двајца другари од клас секој ден ми пееја Феноменално,Моје медено и слични песни..им пуштаме Sentenced-Vengeance is mine и луѓево утредента ми доаѓаат во црно цели со килерки и слики на фб со гитари ..на никови на мсн испоставиле \m/ Psiho и уште не знам што :pos::pos::pos: цепки беа ..им траеше дури една недела и ете ти ги после тоа пак со српското :tapp: каааде бе со тој памет...
Нема везе не сум металка а не се ни сметам во тој круг..скоро целото друштво ми е металци па често се слуша таква музика на излегувања...не планирам да се облекувам во црно и така да се шминкам но немам апсолутно ништо против нив! И не сметам дека се пропалици и наркоманчишта...да има голем дел од нив кои рушат се низ парк и се прават јаки фаци што за среќа не сум дошла до некој контакт со нив..слушам метал и најискрено тоа врискање ко што го нарекуваат некои мене ме опушта.Дома кога сум сама, често пуштам метал и уживам во тоа...но тоа не значи дека не слушам друга музика и не одам по дискотеки,кафичи каде што се пушта и друг вид музика.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Металците носат перики.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Металците носат перики.

А ова, виде претходно фолкери на кец ишишани па ставиле си перики со д`лги коси да се праат металци или некоја нова мода?:pop:

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
А ова, виде претходно фолкери на кец ишишани па ставиле си перики со д`лги коси да се праат металци или некоја нова мода?:pop:
Да бе, слушаат Токио Хотел и имаат емо фризури. Среќа ти си хардкор.

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Nemam nisto protiv metalci, kako sakaat neka si se oblekuvaat, ama muzikata ne ja podnasam...organski.

Kajgana Shop

На врв Bottom