Он.нет со нови Solo (adsl) пакети!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сакам да го раскинам договорот. Од вчера ги барам да ги информирам и се отепав слушајќи ја always look at the bright side of life
Па пер, редно време веќе. Знаеш, сме праеле муабет, од кога ти викав да не се мучиш, ама ти викаше дека те фатило инат и дека нејќеш да го раскинеш.

Муабетот ми е што тие се таква лоша фирма комплет.
Па може има многу јавувања за новите пакети па затоа не ти креваат : )
Мене ми е топ, реков, не можам да измислувам проблеми кои навистина ги немам.

3) Поевтини цени кај сите пакети
  1. Solo 3 е за 236 ден. поевтин од MaxADSL 2 (589 ден. vs 899 ден.)
  2. Solo 15 е за 113 ден. поевтин од MaxADSL 10 (1286 ден. vs 1399 ден.)
  3. Solo 101 е за 41 ден. поевтин од MaxADSL 100 (1758 ден. vs 1799 ден.)
  1. Грешка: Цената е иста: 589 денари на договор од една година
  2. Пак Грешка: 107 денари поефтин е мт.нет (1.179 денари за 1 година) наспроти 1.286 денари (оннет)
  3. Грешка: 107 денари поефтин е мт.нет (1.651 денари за 1 година) наспроти 1.758 денари (оннет)

Не сум грешка друже, тоа се цените на Мт.нет за корисници кај кои модемот е во сопственост на Мт.нет (а не купен). Да не дојде до забуна. Ама и да е купен, сепак Он.нет се поефтини (како што напиша).

Ај пошто поише читаат тука отколку што работат.

Сакам да го раскинам договорот 526/06 ми е. Ако може да ме контактирате бидејки јас едноставно не успеав.

И мене ако ме чита некој од таму, нека ме контактираат... на телефон не креваат.

edno pitanje do vas :) imam Wadsl 512/128 10GB, korisnik sum veke 1god, za da preminam vo solo15, preeska bash gledav na forumov, 1mb i 15gb download imas, a istata cena e sega stho ja plakam, stho treba da napravam ? ako znae nekoj neka me upati :) blagodaram :)

Одговорив во другата тема. Денеска бев во он.нет и ги прашав за нас корисниците на WADSL како иде префрлањето.
Од октомври ќе можеме да преминеме на новите пакети и плус ќе имаме нов договор на една година со реверс на опремата.

[MkD]Scout;834274 напиша:
Одговорив во другата тема. Денеска бев во он.нет и ги прашав за нас корисниците на WADSL како иде префрлањето.
Од октомври ќе можеме да преминеме на новите пакети и плус ќе имаме нов договор на една година со реверс на опремата.

ok peer procitav toa, nego sakav da te prasam, jas sum na 2god dogovor, stho znaci mi ostanuva uste 1 god, e sea, za da se prefrlam nema nistho da doplatam? samo vo oktomvri treba da se ide do onnet za da se smeni paketot i tolku ? bez nikakvi trosoci itn itn ? toa me interesira.

Од вчера ги барам да ги информирам и се отепав слушајќи ја always look at the bright side of life и никој не крена.

Ова вас ве заебаваат со песнава или што, мора да е ова ујдурма на трендо тој е шегобиец.

Ебе видете, сега имате 4 можности за интернет, од кои за две морате да имате фиксен и за две не. За тие што не ви треба фиксен имате по во основа една понуда, или кабелски неограничен за 1500 ако имате таква понуда кај што живеете, или пак 10 гига бежичен за кој конекцијата ви зависи од поставеноста на станот спрема базната станица.
Од можностите за кои треба да се има фиксен ги имате понудите на мт.нет и на Он.нет кои се во основа доста слични, но нијанисте ги прават различни кои разлики на клиентелата која има разноразни потреби и очекувања од проавјдерот им играат многу голема улога па се одлучуваат за едниот или другиот провајдер и соодветноза едден од нивните три ударни пакети.

какви он.нет бе да им ебам куртоните....четири дена ми зеабава интернетов и ѓи барам никој не крева.ќе им раскинам договор да им ебам преварантите,а нека ми речат нешо за оштета...

Сега значи вака бев денес во Он.нет и ми кажаа дека сеуште денеска не може да се префралме ние и не може да се потпишат нови договори.БИдејќи немаат сеуште направено договори.
Иначе ова е АДСЛ значи потреебно за да се префрлите е да им однесете последна платена сметка од телефон за да можете да користите поврзаност оптичка не вајрлес. Има можност и вајрлес истата цена е истите пакети како и АДСЛ но знамеме каква е стабилноста на WADSL знажи можеш да бираш. Значи заклучок Мт.НЕт пак се монопол и се поефтини затоа што Он.Нет мора да ја користи нивната мрежа. А ако до истекот на договорот ви остануваат година и нешто значи со потпишување на анекс на договорот за ново мигрирање ви останува да ги трпите Он.Нет уште година и нешто Нема да ни се намали времетраењето на договорот.

П.С. Ако можете бегајте на Мт.НЕт и плаќајте поефтино за истиот интернет ПОЗДРАВ

какви он.нет бе да им ебам куртоните....четири дена ми зеабава интернетов и ѓи барам никој не крева.ќе им раскинам договор да им ебам преварантите,а нека ми речат нешо за оштета...

Интернетот заебава зошто некој АЛАЛ да му е им ги бутнал серверите и овие не можат да ги опорават.
Викам АЛАЛ да му е зошто ќе им мавнам приговор за неквалитетна врска и ќе чекам помала сметка или раскинување на договор без плаќање на пенали

Абе...од каде информација дека се работи за АДСЛ?? сто пати прашав :)

Убаво си пишува римз, друго е што останативе не знаат да прочитаат.

Ова се веројатно Wadsl цени, во флаерот никаде не пишува дека е АДСЛ врска. Значи се по старо.

Ама и да беше преку адсл врска, горе долу истото ќе беше, од преголемиот број на корисници поврзани на преслаб линк.

Да не се знаеш случајно со Дарќо?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom