Он.нет со нови Solo (adsl) пакети!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако имате информации како би идело префрлањето од WADSL на новиве пакети пишете

Ух ова ќе биде голема сапуница, катастрофална грешка е тоа што не се намалува брзината.

Кога ќе почнат ова хакерчињава да крадат пасворди, и кога ќе почнат да идат првите сметки од 2000-3000 еур месечно, ќе биде забавно, да спремам пуканките.

1) Заштеда до 4155 денари за Solo 3

Маркетинг штос. Првиот е во тоашто нонет веќе губи клиенти на велико па сега на овој очаен начин се обидува да ги задржи или да најде нови клиенти (да не речам овци, ќе се навредам... уште имам договор со нив). Вториот е во тоашто брзината не се намалува туку СЕКОЈ нареден гигабајт го плаќаш по 106 денари. И тука има ќар и голем минус е ова. За опреми на користење не збориме, и не ми е дојдено до тоа. Секој за себе може да рече. Мене лично ми одговара да ја купам опремата и да остане вечно во моја сопственост отколку да се секирам за опремата на но.нет и на крај да ја вратам назад во состојба во која сум ја добил.

Како споредба би го искористил пакетот MaxADSL 2 на МТ-њет. По цени се исти со единствена разлика што тука имаш 2 гигабајти трансфер. Но, третиот гигабајт го плаќаш 122 денари а потоа одиш автоматски на 64/64.

Acid напиша:
2) 50% поголем трансфер кај Solo 3 и Solo 15

Тука имаш право за споредба на тој начин. Но да не го заборавиме болдираниот минус погоре. Од точка до точка, целата реченица. И во цената се разликуваат (10ка е поевтин од 15ка) и во брзина (10ка е побрз од 15ка за 50%) ама не е многу важно тоа, да го баталиме.

Acid напиша:
3) Поевтини цени кај сите пакети

Според тебе.
Мојата математика вели вака:

Solo 3 е иста цена со MaxADSL 2 (589 ден. vs 589 ден.)
Solo 15 е за 107 денари поскап од MaxADSL 10 (1286 ден. vs 1179 ден.)
Solo 101 е за 107 денари поскап од MaxADSL 100 (1758 ден. vs 1651 ден.)

Acid напиша:
4) БРЗИНАТА НЕ СЕ НАМАЛУВА.

Минус.
Отсекогаш сум стоел на ставот дека кога веќе мора да има кривини, подобро нека симнат на 64/64. Апсолутно никој не сака да не му се намалува брзината на рачун на сметката на крајот од месецот. 64, ама сепак знаеш дека толку ќе платиш. Да се оставам себеси на милоста и немилоста на вработени таму, на нивниот бројач...? Не фала.

Друже, збунет си за оптиката. НЕМА оптика, не постои тоа кај нас.

Он.нет SUCKS!!!

Напрајле АДСЛ пакетчиња со солидни брзини и доволно лимит ќе си го пикаме во г'з со 512кбпс и 10ГБ. сељаци...

Он.нет се толкави ѓубриња што неможеш нит да се откажеш од нив.
Планирам да го раскинувам договорот со нив поради прекршување на милион точки од договорот.

2.3. Давателот на услугата се обврзува дека ќе ја следи политиката на цените на интернет пазарот и ќе ја ревидира цената на интернет услугата, доколку дојде до нејзино намалување.

Иако пак има баг, бидејки се работи за услугата (како нивна), а не како интернет услуга.

Во прилог 1/2.6 стои Телефонска подршка 24часа/ден, 7 дена/неделно.

Олвејс лук он д брајт сајд оф лајф не ми помогнала никад.

Тоа што секога, СЕКОГАШ има проблеми со конекцијата е тотално друга работа.

Јас сум решен, останува да се деси чудо и да ми одговори некој за да го раскинам договорот или да отидам тамо и да го раскинам договорот.

После телекабел или мт.нет....ќе зеам телекабел колку за проба и онака модемот е тука некаде, договор нема, ништо не губам.

патетика...немам повеќе што да кажам :kesa::kesa:

Бев денес во продажниот салон во Карпош и се информирав. Еве мое мислење зошто Solo пакетите од Он.нет се подобри од MAX пакетите на Мт.нет. Четири причини.

1) Заштеда до 4155 денари за Solo 3

Цената на Solo 3 до Нова Година е само 1 денар, што значи дека корисникот цели 4 месеци ќе сурфа бесплатно и ќе заштеди и до 2356 ден.

Дополнително, за разлика од MaxADSL 2 за чие користење по месечна цена од 589 ден. корисникот треба да ја плати опремата во износ од 1799 ден., во Solo 3 може да го користи по истата цена од 589 денари, а опремата да ја добие бесплатно на користење од Он.нет.

2) 50% поголем трансфер кај Solo 3 и Solo 15

Пакетите Solo 3 и Solo 15 тежат 50% повеќе од пакетчињата на МТнет - MaxADSL 2 и MaxADSL 10 (3 GB vs 2 GB; 15 GB vs 10 GB). Дури и Solo 101 е поголем од MaxADSL 100 за цел ГИГАБАЈТ :)

3) Поевтини цени кај сите пакети

Solo 3 е за 236 ден. поевтин од MaxADSL 2 (589 ден. vs 899 ден.)
Solo 15 е за 113 ден. поевтин од MaxADSL 10 (1286 ден. vs 1399 ден.)
Solo 101 е за 41 ден. поевтин од MaxADSL 100 (1758 ден. vs 1799 ден.)

4) Брзината не се намалува

За стабилноста не правиме муабет, затоа што ќе се користи оптика. Да Викет, ИСТАТА инфраструктура и технологија како Мт.нет. Значи, не ти држат претпоставките дека „принципот“ се разликувал. Од WADSL да, ама не и од ADSL.

Друже, ти да не немаш раце да поврзеш еден сплитер и 1 готов кабел? Имаш упатство за креирање конекција која и дете од 10 години може да ја направи. Да, истиот принцип се користи уште од кога се исфрлија MAX АДСЛ пакетите на Мт.нет. Направи сам. Ако толку не можеш да се снајдеш, нормално дека треба да платиш за да дојде некој да ти ја инсталира опремата. Ништо ново не е ова...

Опремата на МТ.НЕТ ја плаќаш и е твоја, истко како да си ја купил :wink:
Не користам ништо на заем, и се наоѓа понатака, исто како што јас сега имам плус АDSL модем дома, зашто си купив рутер.

Значи онаа форана што ја прајш „опремата не се плаќа“ не ти пали. Коа ќе го исклучам ОН.НЕТ (пример ради идење на истата под стечај) јас морам да го вратам модемот :) Вака имам свој.

Демек, ако дојде при механичка оштета на тој модем од ОН.НЕТ кај мене дома нема да платам? пффффффф..
И сигурно ова тврдам дека сеуште немам чуено некој да плати за мене модем и да ми го даде безпари. Пресметано е тоа се во цената пер.

Разликата ти е ситна пара пер. Што пак викам дека се испалти МТ.НЕТ, како што кажа Римз, културно хелп супорт има.
За ОН.НЕТ, јас знам мн добро какви далавери се праат во тоа хелп супорт. :smir:

И да инфрасструктурата е иста, линкот од каде ОН.НЕТ снабудва интернет е различен со оној на МТ.НЕТ.
(според она што јас имам слушнато што и како е во ОН.НЕТ)

Meне на пример ми одговара тоа што нема да се намалува брзината. Колку пати во последните неколку дена пред истек на месец сум поминал лимит и сум кинел живци, пошто ради природата на работата мора секогаш да имам нет. Вака, 1-2 гига плус може ќе напраам, ќе ме чини плус 100-200 денари, ама нема барем да кинам живци додека чекам по саат време да пратам еден мејл со атачмент.

За техничката служба на мт-нет, немам зборови. Сум се јавил досега едно 6-7 пати, кога сум лагирал или кога сум немал нет (второво еднаш во 4-5 месеци се случува), секогаш креваа телефон и секогаш одговараа културно на поставените прашања.
Единствено добро што гледам кај пакетите на он.нет досега, е тоа што тие бабите мразици ќе дојдат сметката да ти ја донесат дома. Ама, пошто мислам дека Ејсид се зезаше, значи ништо нема добро во новите пакети.

TonInter Imas sreka sto ne ti se javila zenska da ti kaze deka vi go isklucile internetot bidejci koristite opticki ured. Inaku koristev Linux :P

Abe na ovie podobro bi im bilo da gi saniraat starite problemi,a ne da davaat novi podobri ponudi.Koga NISTO od ova nema da funkcionira kako sto treba.Kako do sega taka i od sega.

Meне на пример ми одговара тоа што нема да се намалува брзината. Колку пати во последните неколку дена пред истек на месец сум поминал лимит и сум кинел живци, пошто ради природата на работата мора секогаш да имам нет. Вака, 1-2 гига плус може ќе напраам, ќе ме чини плус 100-200 денари, ама нема барем да кинам живци додека чекам по саат време да пратам еден мејл со атачмент.

Мистик, дај не дупи ман, имаш опција и со мт.нет да си доплаќаш за секој поминат мб откако ќе си го потрошиш лимитот, и горе доле тука си со цените.

Него друго ми е муабетот. Дали сум јас единствениот што приметува дека НИКАДЕ не пишува дека пакетиве се АДСЛ?? Само пишува брз интернет :)

Мистик, дај не дупи ман, имаш опција и со мт.нет да си доплаќаш за секој поминат мб откако ќе си го потрошиш лимитот, и горе доле тука си со цените.
Што да те дупам мен, пред да станам корисник на Он Нет, бев корисник на МТ Нет (а претходно и на Телекабел). Ги одјебав, што мислиш зошто? Раскинав договор, си платив пенали, само да не ги гледам ѓубрињата лешперски.

Реков, од кога сум на Он Нет, нетот ми е топ, еднаш ми се поеба канопито, дојдоа и го сменија. Нит имам прекини, нит нервози. Барем јас знам што е квалитетен нет, 10 години сум корисник. Кажи ми една нормална и логична причина зошто би се вратил на МТ Нет сега и кој кого дупи? Треба да се жалам со сила и да измислувам проблеми кои ги немам?

Е сега, од сите провајдери ќе се најдат незадоволни корисници. Принц на пример нема можност да се префрли на друга базна, пошто таму кај што живее има можност само на таа. Ама, Принц може да си го раскине договорот во кое време сака и да си одбере било кој друг провајдер. Мене лично ми е несватливо тоа кукање сите овие месеци. Ако не чини, се знае што се прави, се наоѓа одма замена, нема да тренираме издржливост и нерви и ќе си ги спасиме маките. Јас така направив со претходниот провајдер.

Поедини исклучоци не значат дека сите корисници ги имаат истите проблеми со истиот провајдер.

И конкретно, темава е за новите понуди. Тука дискуираме за пакети. За квалитетот на услуги има посебна тема.

Ама, Принц може да си го раскине договорот во кое време сака и да си одбере било кој друг провајдер.
Сакам да го раскинам договорот. Од вчера ги барам да ги информирам и се отепав слушајќи ја always look at the bright side of life и никој не крена. Не креваа ни тогаш кога имав проблеми и уште 100 други пати. Муабетот ми е што тие се таква лоша фирма комплет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom