Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
Звучната карта ми шушти

Сега приметив дека звучнава(онборд) карта ми шушти има некој брум кој се слуша,до слушалки или звуцници не е зашто проверив на неколку пара и пак е исто.до што мозе да е проблемов?шумов не е многу јак али сепак се примртува особено на слушалки.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сега приметив дека звучнава(онборд) карта ми шушти има некој брум кој се слуша,до слушалки или звуцници не е зашто проверив на неколку пара и пак е исто.до што мозе да е проблемов?шумов не е многу јак али сепак се примртува особено на слушалки.
Проба со промена на драјверите?
Колку ти е стар компјутерот? Од кога ти прави вака?
Може и дошол (се ближи) крајот.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Пробај ако имаш equalizer да ги намалиш високите тонови.
Види да не е кабелот ... може да е све :) Некогаш звучниците шуштат, т.е појачалото што се наоѓа (вградено, какво било).

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Многу високо електромагнетно зрачење. Ако проблемов ти е од скоро, глеј да не е нешто што си додал во близина, кабел за TV, кабелот за струја да не е доближен многу за куќиштето, самото куќиште да не е оштетено од клоцање (куќиштето покрај очигледната физичка заштита служи и за заштита од ЕМ зрачење), да не го оставаш мобилниот преблизу и така натаму.

Мојот PC уште од старт имаше многу високо ЕМ зрачење и звукот беше неподнослив. Чаре му немаше, беше или да ја вратам плочата да ми дадат друга, или да си купам дискретна звучна картичка. Бидејќи ме мрзеше да го направам првото, си купив картица и после тоа си ја лупав главата од ѕид како сум можел толку години да се шлепам на онборд звук. Разликата е огромна.

С

Спенсер

Гостин
работел другар на пцто,и му се изгаснаало одеднаш... кога го уклучил пак, почнало да свири,ТИИИИИИТТТТТ!!!! едно 5-6 секунди така... рамот???

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
работел другар на пцто,и му се изгаснаало одеднаш... кога го уклучил пак, почнало да свири,ТИИИИИИТТТТТ!!!! едно 5-6 секунди така... рамот???
... или графичката.

Нека ги провери двете (извади па намести убаво)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Јас не можам да се стрпам до лето за нов ком,па ајде кажвејте колку пари е на ново gf8600gt.

С

Спенсер

Гостин
Ијааа, немој толку да го појачуваш компјутерот :pos:
:pos2::pos2::pos2: немој така бе корун, можеби дечкото има ФХ5500/5200 па оваа 8600гт ке биде премија... јас имам 7300гт и сум прзадоволен... игриве најнови,не ги играм,не ни помислувам (цод 4 ја тераше на медиум и 1024*768)... така да и за мене 8600гт би било премија...:vozbud:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
ABE 8500gt imam jas samo onaka sakam da ja kupam ta za do na leto da mi sluzit.

shifty

En Taro Adun, Executor!
Член од
31 август 2009
Мислења
269
Поени од реакции
25
@jovce. ... пиши на која резолуција играш, што конфигурација имаш и за која игра конкретно купуваш графичка картичка?

Borce Volkovo

Переднија
Член од
6 јули 2009
Мислења
83
Поени од реакции
1
кога ќе го уклучам пц-то ми свири еднаш тииииииииит 5-6 секунди.... што му е фала

Kajgana Shop

На врв Bottom