а бе прашав, ама во Лептокарија салонот не знаеја да ми кажаткакви трошоци бе? за што се тие? не си прашала?
На која тарифа си?Иам еден проблем..пред месец дена од т-мобајл на ВИП си го сменив броот..ама на претплата..и сеа зборуев ко лудак..(али со тие на вип) на т-мобајл дали 5-6 пораки имам пишано..и ми иде сметка 600 :ija: шо да праам? несакам да истрчам во салонот да се карам...
Па не ти е неограничено зборењето кон ВИП мрежата, си имаш 1000 минути т.е. 16 ипол часови.Иам еден проблем..пред месец дена од т-мобајл на ВИП си го сменив броот..ама на претплата..и сеа зборуев ко лудак..(али со тие на вип) на т-мобајл дали 5-6 пораки имам пишано..и ми иде сметка 600 :ija: шо да праам? несакам да истрчам во салонот да се карам...
Брат ми минатиот месец 1600 направил мислејќи исто.. преку 22 часа муабет. На 300 претплатата.Па не ти е неограничено зборењето кон ВИП мрежата, си имаш 1000 минути т.е. 16 ипол часови.
Очигледно си ги изборел тие, па потоа тарифирањето оди по тарифниот модел што си го земал, изгледа С ти е значи 6.5 денари минута.
Така да пази си друг пат.
Или гледај си ја деталната сметка и ќе видиш кај си зборел колку. Поднеси си барање во салон за да си пратиш на интернет.
Ах леле..горе зборев у мое име за да не ја тупам..оно за сестрами се работи..готово јасно ми е ..она спие на телефон...коа ќе си дое од факултет ќе има бирин бокс сикин заб...:violent1:Па не ти е неограничено зборењето кон ВИП мрежата, си имаш 1000 минути т.е. 16 ипол часови.
Очигледно си ги изборел тие, па потоа тарифирањето оди по тарифниот модел што си го земал, изгледа С ти е значи 6.5 денари минута.
Така да пази си друг пат.
Или гледај си ја деталната сметка и ќе видиш кај си зборел колку. Поднеси си барање во салон за да си пратиш на интернет.
За какво недоразбирање се работи воопшто? 600+200=800+10=810, за 73 денари е проблемот? :icon_roll ДДВ-то го пресмета во потрошеното? Затоа што кога ќе пратиш смс за проверка на сметка или кога проверуваш на сајтот, сумата која ти ја дава е без ДДВ.провервам на ЕБИЛЛ гледам сметката ми изнесува 883 денари, на мене гласаст 2 броја, едниот со 600 ден претплата, која не успеав да ја преминам, а бесплатните минути не ми беа надминати, а на другиот број со претплата од 200 ден, со надминати само 10 денари.... немам користено ни роаминг, ниту пак имам праќано пораки кон интернационални мрежи, користев ГПРС интрернет, напрајв сообраќај околу 50 ден, кој , како шо пиши, вклучени се во претплатата.... се јавив на 1234 ми рекоја дека требало да биди изготвена деталната сметка за да можеле да ми кажат, а од деталната сметка нема ни трага ни глас имал некој вакви недоразбирања?