А1 Македонија (VIP)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Ја незнам шо е финтава.....ПРЕД НОВА ГОДИНА ОНИ ТЕЛЕФОНИ НЕМААТ...САЛОНИВЕ ПРАЗНИ

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
А има некакви информации кога ќе им пристигнат телефоните ?:)):jaj:

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Да прашам уште нешто :)) Може например да земам Вип Смарт М (600/300 ) и да се “блокира“ т.е да не се надминува претплатата,значи да се плаќа само 600 денари ? :))
А и шо телефонче може да се зема со таа претплата и со некоја си доплата од 2000 до 4000 ?

--- надополнето ---

Eдит: Добар е LG GT540 Swift?Некој со искуство ?

Заспиваш на тел а ? :icon_lol:

Најдобро ти е да се јавиш во контакт центарот на ВИП ако имаш некое нивно бројче при рака и да си прашаш оператор, или пиши им маил. Мој совет - не ни мора да блокираш сметка. Нема смисла да си на претплата а лимитиран... да неможиш да се јавуваш и кога ти е итно.

Имаш во секое време преглед на сметка, можеш самиот да си се блокираш
Ако збориш со ВИП броеви нема ни да ја потрошиш целата претплата - верувај :smir:

1000мин. = 16часа и 30мин.
+ 300ден / 5.9 за минута = 50 минути кон останати мрежи

Со Смарт М и + 2000-4000 ден може да земиш ептем добро телфонче......................... ама, ако има кое :)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
стварно бе со тоа телефоните катастрофа се

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
После нова година ќе ги извадат телефоните.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.874
Поени од реакции
6.928
А после Нова Година завршува промоцијата за пола претплата :pos:

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Да да сега те разбрав...ги прашав и Вип по меил и слично ми одговорија...дека треба прво да прашаме за раскинување на договорот кај Т-Мобиле, па после да почне префрлањето. А има ли некој искуство околу раскинувања на договори? Во мојов случај останува уште еден месец до завршувањето на договорот? Какви “пенали“ би се плаќале?

И јас ги имам истите проблеми, и јас истата шема како тебе планирам да ја правам, на t-mobile договорот ми е до, фебруари, а не сакам да го сменам бројот, прашав за раскинување на договорот и ми рекоа дека ќе морам да го доплатам телефонот што сум го зел без разлика дали има уште една година или уште 1 месец, во мојот случај треба да доплатам околу 10.000 денари, искрено се надевам дека понудата ќе важи и во 2011 година бидеќи тоа ни е единствената шанса. Ако имаш некое попаметно решение слободно сподели го.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.874
Поени од реакции
6.928
Е па нема изгледа друго решение освен да си земиш нов број од Вип и после ко че ти завршува договорот во Т-Мобиле само кажи им: Одебете! не го продолжувам и чао пријатно. А на тие шо му требаш ќе дознаат со време кој ти е новио број. Или за 100-ка изнапрати пораки на сите шо ти се побитни дека си го сменал бројот.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
А после Нова Година завршува промоцијата за пола претплата :pos:
Па тоа им е и финтата, кај даваат пола претплата и со сите ВИП бесплатно 1000 минути, па и сакаме телефон да добиеме, затоа нема телефони. :toe:

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
532
И јас ги имам истите проблеми, и јас истата шема како тебе планирам да ја правам, на t-mobile договорот ми е до, фебруари, а не сакам да го сменам бројот, прашав за раскинување на договорот и ми рекоа дека ќе морам да го доплатам телефонот што сум го зел без разлика дали има уште една година или уште 1 месец, во мојот случај треба да доплатам околу 10.000 денари, искрено се надевам дека понудата ќе важи и во 2011 година бидеќи тоа ни е единствената шанса. Ако имаш некое попаметно решение слободно сподели го.
ова можи да ти се најди како помош :)
Т-Мобиле мислам дека се најгнасни во поглед на пенали... а за промоцијата дека ќе заврши, ништо чудно по некое време пак да ја воведат истата, или некоја друга, мислам дека вип се најдобри во такви промоции и слично

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.874
Поени од реакции
6.928
ова можи да ти се најди како помош :)
Т-Мобиле мислам дека се најгнасни во поглед на пенали... а за промоцијата дека ќе заврши, ништо чудно по некое време пак да ја воведат истата, или некоја друга, мислам дека вип се најдобри во такви промоции и слично
Ejjj браво за ова не знаев дека има вакво нешто....ама ова со “понудава“ на телефони некако ми го мати умот за во Вип. Гледам сега Оне имаат и појака понуда, ако склучиш договор на 2 години до Нова Година, ЦЕЛА НАРЕДНА ГОДИНА НЕ ПЛАЌАШ ПРЕТПЛАТА, освен она што ќе го прекорачиш од истата. Исто така имаш и бесплатни минути кон 1/повеќе Оне броеви зависно од претплатата, а барем таму има и телефони не е како во Вип.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
532
Ejjj браво за ова не знаев дека има вакво нешто....ама ова со “понудава“ на телефони некако ми го мати умот за во Вип. Гледам сега Оне имаат и појака понуда, ако склучиш договор на 2 години до Нова Година, ЦЕЛА НАРЕДНА ГОДИНА НЕ ПЛАЌАШ ПРЕТПЛАТА, освен она што ќе го прекорачиш од истата. Исто така имаш и бесплатни минути кон 1/повеќе Оне броеви зависно од претплатата, а барем таму има и телефони не е како во Вип.
да, ама то се однесува само на XS и Ѕ претплата на Оне, не важи за повисоките тарифи

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
дали има некој информација да во Велес во салоните има донесено барем 1 мобилен?

Kajgana Shop

На врв Bottom