А1 Македонија (VIP)

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
И ВИП нуди 500 мин :) провери убо

а за Т-Шит, невервам дека ќе понудат нешто поповолно од ова идиоти се тие, зато си заминав од кај нив, и на вип од ко сум, рајат сум, не гледам на која мрежа звонам , не гледам дење-ноќе и слично :), наредно враќање кон Т-Мобиле ќе биди кога тие мене ќе ми плаќат, а не јас нив
Исто и јас заминав од Т-mobile точно е дека идиоти се ...сега сум на One на претплата и VIP подобри се

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Глеам тоа шо е да си задржиш број, а да се префрлиш на вип, глеам 236 денари.. го задржуваш и префиксот... или префикс од вип, а стариот број...
а така нов број на вип да купиш колклу пари е?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Глеам тоа шо е да си задржиш број, а да се префрлиш на вип, глеам 236 денари.. го задржуваш и префиксот... или префикс од вип, а стариот број...
а така нов број на вип да купиш колклу пари е?
236 денари ти ги наплака стариот оператор, ама вип ти ги враќа на првата сметка...

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
236 денари ти ги наплака стариот оператор, ама вип ти ги враќа на првата сметка...
Чек сеа, да се ставам на ВИП припејд, ке треба да платам 236 денари, го задржувам стариот префикс и број...

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Чек сеа, да се ставам на ВИП припејд, ке треба да платам 236 денари, го задржувам стариот префикс и број...
Задржуваш и префикс и број. Плаќаш 236ден на стариот оператор и кога ке почне да ти фунционира на ВИП тие 236ден ти ги префрлаат на сметката како кредит.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Vip Student Info е нова услуга што им овозможува на студентите да добиваат резултати од испит и време на полагање преку SMS. Во моментот е достапна за студентите на Правен, Филозофски и Филолошки факултет во Скопје. На факултетите се делат бесплатни Vip припејд картички на кои може да се активира услугата. До 13.12 може да ја подигнете Vip картичката само со индекс. Услугата се активира од 15.12.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Vip Student Info е нова услуга што им овозможува на студентите да добиваат резултати од испит и време на полагање преку SMS. Во моментот е достапна за студентите на Правен, Филозофски и Филолошки факултет во Скопје. На факултетите се делат бесплатни Vip припејд картички на кои може да се активира услугата. До 13.12 може да ја подигнете Vip картичката само со индекс. Услугата се активира од 15.12.
Ццц не ставате на ФЕИТ вакви работи а? После ќе барате добри инжинери :devil2:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Ццц не ставате на ФЕИТ вакви работи а? После ќе барате добри инжинери :devil2:
Убаво пишува засега на овие факултети.
Изгледа ФЕИТ не е расположен многу за соработка, а ВИП секогаш е, во корист му е! :))
Ајде може од следната сесија ;)

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Ми завршува договорот со Т-мобајл ,па планирам да бегам од таму и слушам дека ВИП биле најдобри сега :)) Може некои информации за цените пред се во при-пејд,за како оди тоа да си го задржам бројот и префиксот ? :))
А и шо понуди имат за претплата и дали се исплаќа ? :))
Некој со искуство ? :))
Благодарам.:smir:

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
532
Ми завршува договорот со Т-мобајл ,па планирам да бегам од таму и слушам дека ВИП биле најдобри сега :)) Може некои информации за цените пред се во при-пејд,за како оди тоа да си го задржам бројот и префиксот ? :))
А и шо понуди имат за претплата и дали се исплаќа ? :))
Некој со искуство ? :))
Благодарам.:smir:
епа вака: ако си пост пејд корисник на Т-Мобајл, можиш да се префрлиш во ВИП со истиот број само на пост-пејд, неможиш на при-пејд... Можи само од при-пејд на пост-пејд.

Префрлувањето иди бесплатно, зошто иако од Т-Мобајл ќе ти наплатат 236 денари, ВИП ќе ти ги одбие од првата сметка по склучувањето на договорот.
Ако успејш да ја фатиш промоцијата: „Пола месечна претплата“ тогаш уба работа (до 31.12 е)... Јас сум на пост-пејд на ВИП, на тарифниот модел L (1200 денари претплата) и со пола месечна претплата ми иди месечно 600 ден, а 1 минута кон другите мрежи е 4,5 ден, значи негде ми иди за разговор околу 2 часа месечно кон другите мрежи и 1000 мин кон вип.

некој се жалат од мрежата, јас не сум имал проблеми, а можиш да се префрлиш на мрежата од т-мобајл, истото ти е (така ми рекоја од контакт центарот)

тарифните модели ќе си ги видиш тука во зависност колку збораш месечно.... јас сум презадоволен, и сега засега не планирам да ги менвам

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
и јас сум пријатно изненаден досега. префрлив 2 броја на вип. едниот го имав како припејд а другиот како постпејд. првиот си беше на вип а вториот на оне. сега едниот ми е со претплата од 1180 денари фул, нема половинки ово оно, а другиот со пола претплата од 290 значи 195. сега само што ми стигна по смс дека фактурата и за двата броја вкупно ми е 2170 денари.... ги нема више сметките од по 5-6.000 денари што ги плакав на оне... не ми е баш нај јасно како оне ми штанцаше толкави сметки, не ми е јасно ни вип како може оволку малку да наплака, ама не ми е ни гајле... најмалку да преполовиш сметки за телефон поготово за оволкави суми кога станува збор е стварно добра работа... 50 евра нај малку во разлика на месечно ниво, тоа се околу 600 евра годишно... пари со кои се тера добар 10 дневен одмор во грција или црна гора... или со 600 евра може да си купиш нешто за што не ти останувале пари... на пример лап топ или компјутер или добар лцд телевизор или...!!!

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.874
Поени од реакции
6.928
Сакам да прашам за татко ми на пример има пензионерска тарифа на Т-Мобиле пост-пејд и мислам дека во Јануари средината негде му завршува договорот. Е сега дали можи пред истекот на тој договор да си го префрли истиот број во пост-пејд во Вип на S претплата и да ја фати промоцијата до 30-ти декември со пола претплата. Во Т-Мобиле плаќа 236 ден. претплата со 6,95 ден./мин. кон сите мрежи, а S претплатата во Вип би била 195 ден. со 6,5 ден./мин кон сите мрежи и ПЛУС (ГОЛЕМ +) е што кон мене и кон сестра ми ќе зборува за 0 ден./мин. Секако со тоа и јас и сестра ми се префрламе на Вип :) И секако во Вип ќе може да се земе ова телефонче за 0 денари :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Сакам да прашам за татко ми на пример има пензионерска тарифа на Т-Мобиле пост-пејд и мислам дека во Јануари средината негде му завршува договорот. Е сега дали можи пред истекот на тој договор да си го префрли истиот број во пост-пејд во Вип на S претплата и да ја фати промоцијата до 30-ти декември со пола претплата. Во Т-Мобиле плаќа 236 ден. претплата со 6,95 ден./мин. кон сите мрежи, а S претплатата во Вип би била 195 ден. со 6,5 ден./мин кон сите мрежи и ПЛУС (ГОЛЕМ +) е што кон мене и кон сестра ми ќе зборува за 0 ден./мин. Секако со тоа и јас и сестра ми се префрламе на Вип :) И секако во Вип ќе може да се земе ова телефонче за 0 денари :)

Мислам дека бројот треба да ти е слободен за да можеш да го префрлиш на пример, пост пејд кој што е со необврзувачки договор.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.874
Поени од реакции
6.928
^ Како мислиш да е бројот слободен? Тој е негов број и нормално е уникатен само со префикс 070. Сака да се префрли комплет во Вип со задржување на бројот со истиот префикс.

Kajgana Shop

На врв Bottom