Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
6 јануари 2009
Мислења
511
Поени од реакции
72
иам проблем со кетриџот бојата за принтерот на кутивчето ми пишува дека ее таа за епсон и дека ми поджува сменувам кетриџот вика не е компабитилно

Член од
27 август 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
zdravo! imam problem so kompjuterot koga uklucuvam igra mi izleguva blue screenot i mi se restartira kom. na nego pisuva
a problem has been detected and windows has beeen shat down to pervent damge on your computer.
PAGE_FAULT_IN_MONPAGED_AREA
if these is the first time you ve seen this stop erorr screen restart your computerif this screen apears again folow these steps :
chek your pc for viruses.remove any new instaled hardwer or software ..........
***stop:0x00000050(0xe2faa000,0x00000000,0x8053a8e2,0x00000001)
ve molam ako moze nekoj neka mi pomogne !

zaboraiv da pisam deka i kodot ne e sekogas ist

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Проблем со меморија, RAM-от, RAM-от на графичката или виртуелниот RAM не ти се саглам. Пробај ресетирај го виртуелниот рам, со тоа што скроз ке го исклучиш, рестарт, па ке го уклучиш, или реинсталирај ги драјверите за графичката затоа што може RAM-от на графичката да дупи ради драјвери. Е за обичниот RAM нема друго чаре освен да го замениш со друга плочка па да видиш дали ке работи.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.558
Поени од реакции
2.758
Имав проблем со компјутерот.Напојувањето ми цркна како и хард дискот.Нема везе тие работи ги сменив.Али предните два приклучоци за УСБ не ми работат.Сега прашањето ми е.Има некоја си голема филозофија да се сменат поправат некако?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Имав проблем со компјутерот.Напојувањето ми цркна како и хард дискот.Нема везе тие работи ги сменив.Али предните два приклучоци за УСБ не ми работат.Сега прашањето ми е.Има некоја си голема филозофија да се сменат поправат некако?
а пред тоа ти работеа ? повеќето компјутери што ги купуваат предните USB приклучуци не ги уклучуваат преку BIOS, прво што мора да направиш е да провериш у BIOS...

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.558
Поени од реакции
2.758
а пред тоа ти работеа ? повеќето компјутери што ги купуваат предните USB приклучуци не ги уклучуваат преку BIOS, прво што мора да направиш е да провериш у BIOS...
Работеа пред тоа супер али мислам дека се цркнати така да прашањето ми е дека сум катастрофа за хардвер сега дали треба да се сменат и ако треба дали тоа има многу работа и колку прилично кошта :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
дали знае некој од каде можам да даунлоадирам AGP texture acceleration, односно ми пишува not available па како да го направам enabled

графичката е Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family
Not Available значи дека НЕМА, а ти го сваќаш како да ИМА ама не е уклучено.

За нешто да направиш ENABLE треба прво тоа нешто да постои и да биде DISABLED.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Not Available значи дека НЕМА, а ти го сваќаш како да ИМА ама не е уклучено.

За нешто да направиш ENABLE треба прво тоа нешто да постои и да биде DISABLED.

знам дека го немам, затоа прашав и за даунлоад :)... инаку очекувам кога ќе го инсталирам да ми пишува Enabled... затоа може така збунувачки звучеше

now... можеш да помогнеш или не? :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
знам дека го немам, затоа прашав и за даунлоад :)... инаку очекувам кога ќе го инсталирам да ми пишува Enabled... затоа може така збунувачки звучеше

now... можеш да помогнеш или не? :)
Пробај избриши ги драјверите за графичката, па инсталирај најнови драјвери за матичната, па после инсталирај најнови драјвери за графичката и види дали ќе се оправи.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
ах ме мрзи :pos:

ама чудно ми е... значи лап топов има 2гб рам, 256рам графичка, 2гигахерци дуал...

и сега left 4 dead можам да ја играм онака на послаби перфоманси, ама кантер и на се најслабо ми сецка... глупаво многу, a Max Payne 2 на се најако комотно ја играм

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ах ме мрзи :pos:

ама чудно ми е... значи лап топов има 2гб рам, 256рам графичка, 2гигахерци дуал...

и сега left 4 dead можам да ја играм онака на послаби перфоманси, ама кантер и на се најслабо ми сецка... глупаво многу, a Max Payne 2 на се најако комотно ја играм
Тоа е затоа што немаш графичка, него имаш срање кое е потребно за да ти дава слика на мониторот. Кантер (ако е срање) си бара нормална графичка, за разлика од другиве што бараат ич перформанси.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Може не се приклучени кабелчињата, провери тоа.

Член од
27 август 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
probav so grafickata ama pak me zaebava a kako da go resetiram virtuelniot ram?

so grafickata probav nejke esga da probam so virtuelniot ram ama neznam kako da go resetiram ?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.720
Поени од реакции
13.440
Што е подобро како конфигурација за лаптоп

Notebook HP Compaq 2230s (FU326EA)
Intel Core2Duo T6570 2.10GHz
RAM 3GB
HDD 320

Notebook HP Compaq 6730s (NA781ES)