Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Дали ќе фаќа процесоров:
untitleje.jpg

на матична
Motherboard ID 62-0906-001131-00101111-040201-VIA_P6$M952_RELEASE 09/06/2004
Motherboard Name PCChips M952
*CPU Socket 478 for Intel Pentium 4 processor

FSB 800/533/400 MHz

Chipset VIA PT800/8237

Мислам дека не пошто процесорот бара сокет 775 ЛГА а ова има сокет 478 сокет за П4 процесори а процесорот погоре е целерон дуал.

Процесор нема да фаќа на таа матична. Различно лежиште. Таа матична е со постарото, а целеронор бара понови. и тоа.

А тоа D не е за дуал туку за Desktop, кое спротивставува на M кое стои за Mobile. М процесорите се за во лаптопи. Тоа е старото именување.

Сега Core 2 Exxxx се за десктоп а Core 2 Тxxxx се за во лаптоп. (и7 уште ги нема за лаптопи, нема што да споредуваме)

Благодарам, многу ми помогнавте иако по малце се разочарав.

Не беше за мене, туку за еден другар. Благодарам на информациите.

Значи вака сеа:
- Го вклучувам PC-то и ми излегува на мониторот порака „ No signal„ и кукиштето свири нешто таму, зелената диода светка, а слика не се појавува. Може некој да помогне?

Значи вака сеа:
- Го вклучувам PC-то и ми излегува на мониторот порака „ No signal„ и кукиштето свири нешто таму, зелената диода светка, а слика не се појавува. Може некој да помогне?

Рокната / изместена ти е графичката

А можно е и истото со рамот, ама прво провери го првово.

Mi interesirat dali imat programa da go napisis telefonot i da ti pisit koj e korisnikot i kaj zivet sve

Mi interesirat dali imat programa da go napisis telefonot i da ti pisit koj e korisnikot i kaj zivet sve

Брат, нормално дека има... прашај во МВР, ДБК а може и кај операторите. :smir:

Значи вака сеа:

Мене ми е пологично да ти е изместен РАМ-от. Извади едно РАМ-че, пробај и повторно врати го. Инаку држи и тоа со графичката во претходниот пост на КОРУН ...

Рокната / изместена ти е графичката

А можно е и истото со рамот, ама прво провери го првово.
Пологично е со графичката зошто ако рамот ти е изместен поинаку ќе се понаша компјутерот (ме мрзи да објаснувам)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom