омилени многу, премногу, но ќе одберам сега еден и ќе образложам зашо ми е меѓу омилените:
дванаесетти албум на Мејден, се враќаат Брус и Адриан, за прв пат Мејден со 3 гитари. едноставно (според мене) на албумов нема песна шо е лоша или утка, сите се предобри, а нормално има некој кој се исзвојуваат повеќе. па вака:
"The wicker manhttp://en.wikipedia.org/wiki/The_Wicker_Man_%28song%29" - премногу добра песна, веројатно никогаш од глава нема да ми излезе она
Your time will come.
"Ghost of the Navigator" - ова е песната од Мејден која на мене можеби највеќе ми се свиѓа од се нивно. совршенство (за мене). ткстот е луд. Нико прави чуда.
"Brave New World" - песната е базирана на истоимена новела, моќна, исклучителен текст
"Blood Brothers" - не е лоша, но можеби префорсирана (мое мислење)
"The Mercenary" - Nowhere to run, nowhere to hide, you've got to kill to stay alive, каква песна...
"Dream of Mirrors" - многу ми се свиѓа почетокот, после малце спора, таму негде после 6 минути кулминација.
"The Fallen Angel" - нема зборови, не се опишува, совршено.
"The Nomad" - ремек дело, почеток, текст, соло, а имам чуен дека уште во времето на Блејз се спремала.
"Out of the silent planet" - топ песна и текст, некако...заразна
"The Thin Line Between Love & Hate" - секој би требало да извлече поука од текстот, многу добра композиција, а Брус ја пее...не знам !!
Албумов го имам утепано од слушање пред едно 2 години, не ми е здосаден, едноставно не здосадува. Песни шо на мојот плејлист се нашле најмногу пати од албумов:
1."Ghost of the Navigator"
2."The wicker man"
3."Brave New World"
4."The Nomad"
5."The Fallen Angel"
6. останатите
UP THE IRONS !