Омилен Метал Албум

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Мислам , не ме сфаќај погрешно...и јас сум голем фан на Dimmu Borgir,ама не им е ова (барем според мене)најдобриот албум, а камоли најдобриот во историјата на Black-от.

Има повеќе такви албуми (најдобри)

Бендови како Emperor, Limbonic Art, Mayhem, Satyricon, во овие бендови да ги бараш најдобрите албуми. А ако веќе одбираме од Bogrir.. дефинитвно Enthrone Darkness Triumphant! е најдобриот нивни албум
se e prasanje na vkus ipak, na mene pr. omilen od dimmu mi e 'death cult armagedon' ; a za bendovite so gi spomna se ludorii, a posebno da gi izdvojam emperor , zakon se

Tetka biberce

Wild Child
Член од
18 октомври 2007
Мислења
78
Поени од реакции
0
Има многу добри ама ако мора да се издвои еден еве го издвојувам Epica од Kamelot

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Black Sabbath - Paranoid
(1970)

Side one
  1. "War Pigs/Luke's Wall" – 7:58
  2. "Paranoid" – 2:52
  3. "Planet Caravan" – 4:34
  4. "Iron Man" – 5:58
Side two
  1. "Electric Funeral" – 4:52
  2. "Hand of Doom" – 7:09
  3. "Rat Salad" – 2:30
  4. "Jack the Stripper/Fairies Wear Boots" – 6:13
Почнав на темава со Cannibal Corpse, Dimmu Borgir и Amon Amarth. Сега за да има малку контраст во постовите мои ќе напишам за еден многу добар албум од Black Sabbath. Paranoid е издаден во 1970 година и е еден од најдобрите хеви-метал албуми од тоа време. Секоја песна си се издвојува посебно по својот квалитет. Јас ќе ги издвојам (како мои омилени): War Pigs, Iron Man (првиот риф што го научив да го свирам на гитара беше токму од ваа песна), Paranoid :vozbud:, Electric Funeral и Hand Of Doom.

[media]http://www.youtube.com/watch?v=MII3ns2KTBc[/media][media]http://www.youtube.com/watch?v=gbxfe7DMxVo[/media][media]http://www.youtube.com/watch?v=CBWcRMonvWA[/media]

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
омилени многу, премногу, но ќе одберам сега еден и ќе образложам зашо ми е меѓу омилените:

дванаесетти албум на Мејден, се враќаат Брус и Адриан, за прв пат Мејден со 3 гитари. едноставно (според мене) на албумов нема песна шо е лоша или утка, сите се предобри, а нормално има некој кој се исзвојуваат повеќе. па вака:

"The wicker manhttp://en.wikipedia.org/wiki/The_Wicker_Man_%28song%29" - премногу добра песна, веројатно никогаш од глава нема да ми излезе она Your time will come.
"Ghost of the Navigator" - ова е песната од Мејден која на мене можеби највеќе ми се свиѓа од се нивно. совршенство (за мене). ткстот е луд. Нико прави чуда.
"Brave New World" - песната е базирана на истоимена новела, моќна, исклучителен текст
"Blood Brothers" - не е лоша, но можеби префорсирана (мое мислење)
"The Mercenary" - Nowhere to run, nowhere to hide, you've got to kill to stay alive, каква песна...
"Dream of Mirrors" - многу ми се свиѓа почетокот, после малце спора, таму негде после 6 минути кулминација.
"The Fallen Angel" - нема зборови, не се опишува, совршено.
"The Nomad" - ремек дело, почеток, текст, соло, а имам чуен дека уште во времето на Блејз се спремала.
"Out of the silent planet" - топ песна и текст, некако...заразна
"The Thin Line Between Love & Hate" - секој би требало да извлече поука од текстот, многу добра композиција, а Брус ја пее...не знам !!

Албумов го имам утепано од слушање пред едно 2 години, не ми е здосаден, едноставно не здосадува. Песни шо на мојот плејлист се нашле најмногу пати од албумов:
1."Ghost of the Navigator"
2."The wicker man"
3."Brave New World"
4."The Nomad"
5."The Fallen Angel"
6. останатите

UP THE IRONS !

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
дванаесетти албум на Мејден, се враќаат Брус и Адриан, за прв пат Мејден со 3 гитари. едноставно (според мене) на албумов нема песна шо е лоша или утка, сите се предобри, а нормално има некој кој се исзвојуваат повеќе.
Не само во овој албум, во сите албуми на Maiden нема лоша песна.

Kajk

- нема лабаво -
Член од
10 март 2006
Мислења
512
Поени од реакции
1
...And Justice for All - Metallica
Hatebreeder - Children of bodom
Reign in Blood - Slayer
Still Life - Opeth
The Fragile Art of Existence - Control Denied
Brave New World - Iron Maiden
and many more.........

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
Ima losi pesni na albumite kaj sto pee Blaze.
не може да се каже лоши, но нетипични за мејден да. инаку Х фактор и Виртуал според мене се одлични албуми, но далеку од најдоброто светло на Мејден.

Член од
1 октомври 2007
Мислења
7
Поени од реакции
0
in sorte of diaboli e najdobriot album od dimmu borgir,mnogu dobar album,so dobri ritmovi napraven,i stilski e dobro izveden,stvarno pokazuvaat deka se no 1 vo black metalot,

Kajgana Shop

На врв Bottom