TpH_Bo_OkO
Трноризец
- Член од
- 18 мај 2005
- Мислења
- 11.537
- Поени од реакции
- 879
Ако направиш споредбена паралела на работата на оваа влада целокупно, со останатите влади од осамостојувањето навака ќе дојдеш само до еден резултат: Оваа влада за една година владеење направи многу повеќе отколку сите претходни заедно што работеа - ба колку и тоа да било! Во исто време се гради на економските зони, се градат и веќе се финишираат спортски сали, се компјутеризираат училишта - се реновираат училишта, растат приходите во буџетот, и се ставаат во затвор оние кои што треба да бидат во затвор за тоа што го пљачкале овој народ изминатите години, истите оние за кои ти бараш некакво фер судење колку да се рчнеш пак за владата, јас да сум на нивно место ќе ги спралам на плоштад, а не да ти мкнам по судници!!Па резултатите на една влада мора да се мерат заедно како сублимат на целокупното нејзино работење а не само на едно министерство или само дел од некое нејзино министерство.Не може сега доколку МВР како дел од владата уапсило неколку глаучи од олигархијата или од предходните нејзини состави и при тоа ги суди без изгледи за реални судски завршници и ајде постигнат е огромен успех.Треба успесите и неуспесите на сите министерства да се мерат како на кантар и потоа да се изгради став дали оваа влада е успешна или не.Значи јас не пропагирам овде дека оваа влада е тотална катастрофа каква што досега не е видена на овие простори,туку јас ви укажувам само на фактот кој вели дека доколку се поделат сите досегашни успеси и неуспеси на оваа влада за период од една година можеме да констатираме дека оваа влада ништо не направила,односно позитивниот ефект е рален на нула секако сублимираќи и одредени ад-хок решенија со кој настапија избраниците на Гвујо помпезно пренесени преку јавните медиуми иако за тоа немаа голема поддршка од експертите кој за тоа не ни беа прашани,водејќи се од тврдиот технократско-игнораторски став со кој настапува премиерот.
И пак ќе кажам: Чекај, само една година измина...