Ќе ги снема Ред Хотиците

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Веб-сајт
www.kajgana.com
точкест пази се брат ке останеш без женска :pos:

поред научната студија, објавена во "National Geographic", научниците тврдат дека природните црвенокоси луѓе ќе исчезнат. За сериозноста на проблемот... ... говори и тоа што само 2 % од светската популација, поседува вистински ген кој што е одговорен за црвената боја на коса, како што имаат славните Никол Кидман, Џулијан Мур, Линдзи Лохан, тенисерот Борис Бекер, Принцот Хари...
Научниците тврдат дека тешко може да се смени тоа, бидејќи станува збор за рецесивен ген, кој што ја “губи трката“ со доминантните гени, како што е тој кај темнокосите.
Во пракса, црвенокосите деца се потомци на црвенокоси родители, но имајќи ја во предвид се понагласената глобализација, и менување на местото на живеење, се помала е веројатноста дека во иднина, поради репродукција ќе се спојуваат црвенокоси парови.
Генот задолжен за црвената коса е карактеристичен за народите од северна Европа, а носителите на тој ген имаат поголема способност од сончевата светлина да синтетизираат витамин Д.
Единствена земја во која што црвенокосите, и понатаму го сочинуваат поголемиот процент од популацијата е Шкотска со дури 40% жители со црвена коса.
Затоа и се претпоставува дека последниот црвенокос човек всушност ќе биде од Шкотска.
crvenokosa_1.jpg

лелее неееееееее... не е фер :(

Ќе ги снема порничите од категорија red headed girls... :daun:

Фајнали!!!
Никогаш не сум се комуницирал арно со црвенокоси. Сестра ми доека беше фарбана црвено нон стоп ја реметеф, ме нервираше претерано, исто така и професорката по пракса во средно...
Ред Хет е фарбана у друга боја, иначе немаше да и праам муабет :pos:

Kaj sto ima golema vlaga , ima rdjav pokriv

Може црвените фенотипови ќе се истребат, ама боите за коси не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom