- Член од
- 1 септември 2010
- Мислења
- 38
- Поени од реакции
- 2
Има некој да сподели мислење за тип В ???? Кај мене има само една рата т.е. 2500д.
За средно е така. За факултет треба да имаш висок просек. Разгледај на страната на МОН.А стипендии зимат тие шо земале некое место на државно ниво или...?
А стипендии зимат тие шо земале некое место на државно ниво или...?
За средно е така. За факултет треба да имаш висок просек. Разгледај на страната на МОН.
Јас преполагав еден бидејќи немав услов за стипендија.. Од 6ка мораше да добијам 10ка, за да земам.. И добив !dali moze da se prepolagaat ispiti po 2 pati?? dali se dobiva uslov za zemanje stipendija so toa?...
A aко презапишам не дај Боже, некој предмет ми се рачуна како предмет плус или како иде тоа ? На пример иам вукпно 20 испити и за да задржам стипендија треба да иам 90 % положени плус просек или се рачунаат само предметите од тековната година ?Јас преполагав еден бидејќи немав услов за стипендија.. Од 6ка мораше да добијам 10ка, за да земам.. И добив !![]()
Се рачунаат сите.A aко презапишам не дај Боже, некој предмет ми се рачуна како предмет плус или како иде тоа ? На пример иам вукпно 20 испити и за да задржам стипендија треба да иам 90 % положени плус просек или се рачунаат само предметите од тековната година ?
Фала.Се рачунаат сите.
Како мислиш да се рачуна за предмет плус? Не те разбирам, али нека ти објасни некој што има повеќе искуствоФала.
А за првото нема врска дека се рачуна како предмет плус ? Така слушнав од колеги, мада не ми се верува.
Не, со просек над 8 имаш право да конкурираш. При доделување на стипендија се зимаат повеќе фактори (просек, приходи по член од семејство...) и сите оние што според тоа рангирање влегуваат во квотата од лупам 2000 стипендии тие добиваат стипендија.Сите студенти што имат просек над 8.00 (за технички факултети) зимаат стипендија, или само определен број со највисок просек?
Ако го презапишеш не ти е предмет плус, пошто ти се води како неположен и фактички ти е дел од тековниот семестар, без разлика што регуларно си го слушал претходна година.A aко презапишам не дај Боже, некој предмет ми се рачуна како предмет плус или како иде тоа ? На пример иам вукпно 20 испити и за да задржам стипендија треба да иам 90 % положени плус просек или се рачунаат само предметите од тековната година ?
За информатичари зимаше ти колку што ме држи сеќавањето ?Едит: Исплатена уште една рата од старите корисници на стипендии...![]()