Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Другари ве молам помош :nesum:
- Имам проблем со звучна
Звучна- SoundMax Digital....
Чипсет - SIS 756 Serial
Матична - ASUS A8S-X

Поточно проблемот е ваков.
Ставив Windows 7 (x64) Beta1 7000, друго се ми работи ама имам голем проблем со звукот. Никако не можам да ја инасталирам звучната од CD-to ми кажива дека OC-не мие компатабилен ???? А другото од CD-то сесесе инсталира без мака ( чипсетот и др работи ).
Пробав преку Control Panel > System > Device Manager. Направив сама да си ги бара драјверите од CD-то. Си ги најде ама остана уште едно фајлче. Никако не можам да го инсталирам. Дробав преку интернет да најдам несо и :nenene:
Еве слика:

Другари ве молам помош :nesum:
- Имам проблем со звучна
Звучна- SoundMax Digital....
Чипсет - SIS 756 Serial
Матична - ASUS A8S-X

Поточно проблемот е ваков.
Ставив Windows 7 (x64) Beta1 7000, друго се ми работи ама имам голем проблем со звукот. Никако не можам да ја инасталирам звучната од CD-to ми кажива дека OC-не мие компатабилен ???? А другото од CD-то сесесе инсталира без мака ( чипсетот и др работи ).
Пробав преку Control Panel > System > Device Manager. Направив сама да си ги бара драјверите од CD-то. Си ги најде ама остана уште едно фајлче. Никако не можам да го инсталирам. Дробав преку интернет да најдам несо и :nenene:
Еве слика:

ако е (service pack 3 windowsot) слободно формат одново и стависи (service pack 2) истиот проблем го имав.И никако beta Verzija Pozz.

ако е (service pack 3 windowsot) слободно формат одново и стависи (service pack 2) истиот проблем го имав.И никако beta Verzija Pozz.

Гледаш дека вика WINDOWS 7, какви service pack какви глупости.

kade moze da simnam edna igra,se vika virtual (V-RALLY 3) ako znae nekoj,jas nemozam da najdam,ili nekoe drugo reli da preporaca

имам монитор ASUS VW-222U и вчера гледам заглавен пиксел ,како да го поправам?

kade moze da simnam edna igra,se vika virtual (V-RALLY 3) ako znae nekoj,jas nemozam da najdam,ili nekoe drugo reli da preporaca

имаш тема,препораки за игри(http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=13216)
и имаш тема,побарувања на игри
( http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=29970)

имам монитор ASUS VW-222U и вчера гледам заглавен пиксел ,како да го поправам?

имаш тема,препораки за игри(http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=13216)
и имаш тема,побарувања на игри
( http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=29970)

Poarno necepkaj drugar odnesigo na servis. Inaku moze so trienje na monitorot, imam vedeno deka taka gi pravt. Ama ti sovetuvam da go odneses na sigurno mesto. Oti nezna rabota e toa. Ako imas sreka mozes i ti da go napravis ili mozes da se zaebes poubavo. :nenene:

Од немај каде, додека куцкав текст во NotePad, еден убав ден ми се исклучи мониторот. Почна да трепка LE-Диодата до копчето за вклучување/исклучување и мониторот почна да штрака, но не се вклучи. Иако беше драјверот преинсталиран, откако го деинсталирав стариот преку Safe Mode, и го инсталирав повторно после рестартирање во нормален mode (најсоодветниот драјвер беше поставен), сепак успеав да стигнам до резолуција од САМО 800х600, бидејќи другите не ги поддржуваше. Но, сликата доживеа некоја промена. Имено, во левиот и десниот дел од мониторот е потесна (позбиена), а во средишниот дел изгледа нормално.

Во меѓувреме го преинсталирав оперативниот систем, стигнав до резолуција од 1024x768 арно ама refresh-ратата не може да добие поголеми вредности од 60 Hz, бидејќи повторно мониторот се гаси и почнува да штрака. Сликата е се’уште во левиот и десниот дел од мониторот потесна, а во средишниот дел нормална.

1. Дали некој од Вас може да ми укаже каков проблем имам и што да направам за да не ми се случува повеќе?
2. Дали е можеби хардверски проблем?
3. Колку пари е оваа графичка карта доколку евентуално треба да ја купам нова?

Фала Ви многу!!

Ако имаш постара графичка карта можно е да не ти ја поддржува максималната резолуција на мониторот, ако не пробај со manual settings на мониторот да ги наместиш краевите или ако имаш magic tuner два пати клик и тоа ќе ти ги намести.

Од немај каде, додека куцкав текст во NotePad, еден убав ден ми се исклучи мониторот. Почна да трепка LE-Диодата до копчето за вклучување/исклучување и мониторот почна да штрака, но не се вклучи. Иако беше драјверот преинсталиран, откако го деинсталирав стариот преку Safe Mode, и го инсталирав повторно после рестартирање во нормален mode (најсоодветниот драјвер беше поставен), сепак успеав да стигнам до резолуција од САМО 800х600, бидејќи другите не ги поддржуваше. Но, сликата доживеа некоја промена. Имено, во левиот и десниот дел од мониторот е потесна (позбиена), а во средишниот дел изгледа нормално.

Во меѓувреме го преинсталирав оперативниот систем, стигнав до резолуција од 1024x768 арно ама refresh-ратата не може да добие поголеми вредности од 60 Hz, бидејќи повторно мониторот се гаси и почнува да штрака. Сликата е се’уште во левиот и десниот дел од мониторот потесна, а во средишниот дел нормална.

1. Дали некој од Вас може да ми укаже каков проблем имам и што да направам за да не ми се случува повеќе?
2. Дали е можеби хардверски проблем?
3. Колку пари е оваа графичка карта доколку евентуално треба да ја купам нова?

Фала Ви многу!!

Рикната ти е графичката (или ќе ти рикне за ден-два). Колку пари е нова, зависи што матична имаш и какви графички ти поддржува. Која графичка ја имаше?

Рикната ти е графичката (или ќе ти рикне за ден-два). Колку пари е нова, зависи што матична имаш и какви графички ти поддржува. Која графичка ја имаше?

NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X и 17 инчен монитор SyncMaster 755DFX

NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X и 17 инчен монитор SyncMaster 755DFX

Графичкава можеш да ја шитнеш за -100 ден. (значи му даваш 100 ден. на некој да ти ја купи :) )

Ако ти е доволна оваа т.е. ако ти треба графичка колку да ти работи мониторот, побарај на старо од некој нека ти даде било каква AGP графичка, и не давај појше од 300 ден. :)

А ако сакаш да си земеш и нешто поново, по ценовниците барај стриктно AGP картички, сите AGP ќе ти пасуваат.

Вака имам пролем со старото пеце, значи преинсталиран е едно 1000 пати и сеа више не работи како што треба, многу кочи исто така при преинталирање прави грешки. Дај кажете како да го средам да биди како шо треба во состојба, а си викам да му менам хдд, оти има 40Гб. Исто така кога режам цдиња се закочува скрос и откако ке го рестартирам подигањето на системот опаѓа и му требаат 2 мин да крени оперативниот. ако можете помогнете

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom