- Член од
- 7 јануари 2008
- Мислења
- 5.366
- Поени од реакции
- 804
iam graficka ati 7.2 baram drajveri na net,najdov,ama kaa gi instaliram bara NET FRAMEWORK,ZOSTO SLUZI TOA I DALI DA GO INSTALIRAM,FALA SEPAK
Тука. Инсталирај го и немај гајле :wink:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
iam graficka ati 7.2 baram drajveri na net,najdov,ama kaa gi instaliram bara NET FRAMEWORK,ZOSTO SLUZI TOA I DALI DA GO INSTALIRAM,FALA SEPAK
Другари ве молам помош :nesum:
Другари ве молам помош :nesum:
- Имам проблем со звучна
Звучна- SoundMax Digital....
Чипсет - SIS 756 Serial
Матична - ASUS A8S-X
Поточно проблемот е ваков.
Ставив Windows 7 (x64) Beta1 7000, друго се ми работи ама имам голем проблем со звукот. Никако не можам да ја инасталирам звучната од CD-to ми кажива дека OC-не мие компатабилен ???? А другото од CD-то сесесе инсталира без мака ( чипсетот и др работи ).
Пробав преку Control Panel > System > Device Manager. Направив сама да си ги бара драјверите од CD-то. Си ги најде ама остана уште едно фајлче. Никако не можам да го инсталирам. Дробав преку интернет да најдам несо и :nenene:
Еве слика:
ако е (service pack 3 windowsot) слободно формат одново и стависи (service pack 2) истиот проблем го имав.И никако beta Verzija Pozz.
kade moze da simnam edna igra,se vika virtual (V-RALLY 3) ako znae nekoj,jas nemozam da najdam,ili nekoe drugo reli da preporaca
имам монитор ASUS VW-222U и вчера гледам заглавен пиксел ,како да го поправам?
имаш тема,препораки за игри(http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=13216)
и имаш тема,побарувања на игри
( http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=29970)
Од немај каде, додека куцкав текст во NotePad, еден убав ден ми се исклучи мониторот. Почна да трепка LE-Диодата до копчето за вклучување/исклучување и мониторот почна да штрака, но не се вклучи. Иако беше драјверот преинсталиран, откако го деинсталирав стариот преку Safe Mode, и го инсталирав повторно после рестартирање во нормален mode (најсоодветниот драјвер беше поставен), сепак успеав да стигнам до резолуција од САМО 800х600, бидејќи другите не ги поддржуваше. Но, сликата доживеа некоја промена. Имено, во левиот и десниот дел од мониторот е потесна (позбиена), а во средишниот дел изгледа нормално.
Во меѓувреме го преинсталирав оперативниот систем, стигнав до резолуција од 1024x768 арно ама refresh-ратата не може да добие поголеми вредности од 60 Hz, бидејќи повторно мониторот се гаси и почнува да штрака. Сликата е се’уште во левиот и десниот дел од мониторот потесна, а во средишниот дел нормална.
1. Дали некој од Вас може да ми укаже каков проблем имам и што да направам за да не ми се случува повеќе?
2. Дали е можеби хардверски проблем?
3. Колку пари е оваа графичка карта доколку евентуално треба да ја купам нова?
Фала Ви многу!!
Рикната ти е графичката (или ќе ти рикне за ден-два). Колку пари е нова, зависи што матична имаш и какви графички ти поддржува. Која графичка ја имаше?
NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X и 17 инчен монитор SyncMaster 755DFX