Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Drusto imam eden problem ,

Po nekoe vreme surfanje na INTERNET mi se pojavuva ova :

I koga ke stisnam Dont Sent mi se menjava temata na kompijuterot kako na (Windows 98/2000) i Internetot ostanuva konektiran ama nema INTERNET i mora da go restaritram KOMPIJUTEROT.

Ne znam sto e ova dali nekakov virus ili nesto ne e vo red so mojot KOMPIJUTER.

VE MOLAM POMAGAJTE

ODNAPRED FALA !!:pipi::pipi:

Ајде вози :)

Close Port 445:

1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.
to. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.
3. Locate the following key in the registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters
In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.
Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.

Close Port 135:

1. Then you must now navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE
to. You will see there is a String Value called: EnableDCOM
Set the value to: N (it should currently be Y)
3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer.

Ми треба некоја конфигурација до кај 15000 (не се работи за ваучер :) ). Без монитор.
Ништо специфично,значи не гејмер или дизајн или нешто слично,али нешто што би траело.
Не би сакал да има графичка на плоча,би сакал да е интел и друго по ваша желба :).

Ми треба некоја конфигурација до кај 15000 (не се работи за ваучер :) ). Без монитор.
Ништо специфично,значи не гејмер или дизајн или нешто слично,али нешто што би траело.
Не би сакал да има графичка на плоча,би сакал да е интел и друго по ваша желба :).

Најлесно би ти било да отидеш, да ги видиш тие компјутерите што ги даваат со ваучер и само да си платиш 15000 и терај :)

еј имам 512mb рам меморија ddr2 533mhz а матичната плоча подржува и 800mhz i 667mhz е сега дали можам да ставам уште 1 рам од 512mb но да е од 667mhz или 800mhz ( дали би сметало нешто ако едниот рам е 533mhz а другиот 667mhz или 800mhz

еј имам 512mb рам меморија ddr2 533mhz а матичната плоча подржува и 800mhz i 667mhz е сега дали можам да ставам уште 1 рам од 512mb но да е од 667mhz или 800mhz ( дали би сметало нешто ако едниот рам е 533mhz а другиот 667mhz или 800mhz

Најубаво ти е да отидеш, да ја вратиш таа твојата 512 што ја имаш и да земеш една од 1GB 800 Mhz ќе те фати до кај 900-1000 ден.

Вака ти како што викаш нема нешто многу да смета, ама и не е препорачливо да се на различни Mhz.

па тогаш би ставил уште една од 512mb ddr2 533mhz со што би добил 2x512mb=1024mb=1gb

еј имам уште едно прашање: дали кога се става уште една рам меморија треба да се снимаат некои драјвери или слично или само ја ставиш и завршена работа ????

па тогаш би ставил уште една од 512mb ddr2 533mhz со што би добил 2x512mb=1024mb=1gb

еј имам уште едно прашање: дали кога се става уште една рам меморија треба да се снимаат некои драјвери или слично или само ја ставиш и завршена работа ????

Само ставаш и терај.

Иначе со 2х512 ќе си заземеш 2 слота за рам, башка на 533 Mhz, а вака ќе заземеш само 1 слот со 1GB и тоа на 800 Mhz и ќе ти е побрзо од двете плочки по 512.

но проблемот е во тоа што нема да сакаат да ми ја примаат старата меморија и да доплатам за нова па затоа

но проблемот е во тоа што нема да сакаат да ми ја примаат старата меморија и да доплатам за нова па затоа

Епа земи си уште една плочка како твојата и стави ја на Dual Channel (да бидат во слот со иста боја)

земав 2x1 гига рам на 800,и старите 2х256 што ми беа и сега е супер,2.5 гига рам

еј од време на време перката за ладење на напојувањето почнува гласно да бучи е сега дали смеам да ја подмачкам и што точно треба да се подмачка

pomos?

imam edno prasanje vo vrska so mojot hardver , imam procesor 64 biten arno ama imam xp 32 biten windows instalirano , ima nekoi programi sto sovetuvaat deka ako stavam 64 biten windows ke mi bide mn pobrz kompjuterot, arno ama sum prasal mnogu luge i mi velat deka ne e taka se sto ke sum dobiel e da ne mozam da instaliram mnogu programi i deka drajverite nema da mi fakale ?? dali ke se slozite ???

еј од време на време перката за ладење на напојувањето почнува гласно да бучи е сега дали смеам да ја подмачкам и што точно треба да се подмачка

Таа изместена ти е или е стопена на некое место и ти закачува додека врти затоа бучи. Види да не е скршена некоја перка, да не е изместено вентилаторчето..... и ќе видиш што е проблемот и ќе го решиш. Немора да подмачкуваш зашто ако закачува негде, исто ти е дали ќе подмачкаш или не.

imam edno prasanje vo vrska so mojot hardver , imam procesor 64 biten arno ama imam xp 32 biten windows instalirano , ima nekoi programi sto sovetuvaat deka ako stavam 64 biten windows ke mi bide mn pobrz kompjuterot, arno ama sum prasal mnogu luge i mi velat deka ne e taka se sto ke sum dobiel e da ne mozam da instaliram mnogu programi i deka drajverite nema da mi fakale ?? dali ke se slozite ???

64 bit Windows и програми подобро го искористуваат процесорот а со тоа и сите тие програми ќе ти работат побрзо. Е сеа за нешто нема да најдеш 64 битни драјвери или па ќе има програми што нема да можеш да ги инсталираш. Ама сепак ќе ти биде се побрзо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom