Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Fala, gade!:helou: A toa sto procesorot e na 533 MHz FSB a DDR Ramot mi ima 200 MHz bandwidth?Mislam deka za najbrza rabota trebase da bidat isti. Fala odnapred:vozbud:

Fala, gade!:helou: A toa sto procesorot e na 533 MHz FSB a DDR Ramot mi ima 200 MHz bandwidth?Mislam deka za najbrza rabota trebase da bidat isti. Fala odnapred:vozbud:

Нема некоја врска тоа.Само ако планираш оверклок тогаш е пожелно да бидат во сооднос 1:1, инаку нема врска.

ASUS P5KPL Intel G31 1600,DDR2 1066,PciE
2 GB DDR2-RAM , 800MHz PQI
HDD WD 250GB/8 cacke , Sata 2
GeForce 8400GS PciE 512MB DDR 2
LCD 19" Monitor Asus 5ms
CASE DeLuxe MIDI Tower ATX 450W
Keyboard multimedia, Mouse optical
Speekers 380W
DVD-RW x20 ASUS/ LG
Intel 775 E5200 Core 2 Duo 2.50GHz 2M 800

За 17 600 денари дали да го земам?

Прилично солидно,само ако постои опција да додадеш 1500-2000 па да земеш бар 8600ГТ.

Но,ако не ти е за 3D,секако зимај го :)

ПОМОШ!Кога го уклуцам лап топот и многу бавно се стартуваат тие startup programs и ги снимам дриверите од цд-то се снимаат ама после рестарт пак ги нема на пр.звуцницето знам дека е вирус имав Бит Дефендер ама нешто се расипа и после некое време ова почна да ми го прави !казувајте некој спас или ке морам да го форматирам ,сега пробам со AVG i TERMINATOR да го очистам малце ама казете некоја програма за да ми го поправи плс
Фала однапред!

ПОМОШ!Кога го уклуцам лап топот и многу бавно се стартуваат тие startup programs и ги снимам дриверите од цд-то се снимаат ама после рестарт пак ги нема на пр.звуцницето знам дека е вирус имав Бит Дефендер ама нешто се расипа и после некое време ова почна да ми го прави !казувајте некој спас или ке морам да го форматирам ,сега пробам со AVG i TERMINATOR да го очистам малце ама казете некоја програма за да ми го поправи плс
Фала однапред!

Формат + инстал на драјвери + Nod32 = :smir:

Почнаа ли да се продаваат Intel Core i7 во Македонија?
на интернет гледав најевтиниот модел Core i7 920 e $280
а тука сеуште ги нема

Aj вака сеа... на лап топ конфигурацијата е:

Core 2 Duo 1.6Ghz
4GB RAM
Integrated GMA x3100 up to 384 MB на графичка
250HDD

Тоа би требало да му се бутне виндовс со 64битна платформа, така?

Aj вака сеа... на лап топ конфигурацијата е:

Core 2 Duo 1.6Ghz
4GB RAM
Integrated GMA x3100 up to 384 MB на графичка
250HDD

Тоа би требало да му се бутне виндовс со 64битна платформа, така?
поарно виста

имам едно фајлче никако не можам да ги зибришам кога ќе пробам да ги избрижам ми праи cannot delete како да ги зибишам?

Aбе па и тоа планирам да ставам али незнам дал 64 битна или 32 битна платформа... се плашам дека ако ставам 32 битна нема да ми ги препознае сите 4GB од рамот

Покрај тоа што нема да ти ги чита сите 4 GB туку и нема да го искористи максимално процесорот ако стаиш 32 bit. А ако ставиш 64 bit некои програми и драјвери тешко да најдеш, па сеа одлучи што ќе ставаш.

имам едно фајлче никако не можам да ги зибришам кога ќе пробам да ги избрижам ми праи cannot delete како да ги зибишам?

Побарај на гугл пиши Unlocker

И јаc ја имам истата фрка - 4гб рам шо не ги препознава на 32 битен ос (поточно 3098мб)...арно ама се фурам дека од кога ке турам 64 битен, дека нема да ми работат ко бајаги програми, драјвери и слично...а? Совет, мовет? :)
Стрикно мислев на програми (ко Cubase, Nuendo, Kinetic, како и vst плагини и драјвери што идат со нив)...пошо сум читал дека наводно има веќе за 64битни направено модели, ама ај да си прашам ја сепак :wink:

едитттт
Btw ме интересира уште нешто
со оглед на тоа што се немав подновено едно 4-5 години со нов писи и нормално хардот си кркореше цело време, ме чуди тоа што и на овој новиов си крчка со некои тивки звуци, посебно коа го подига windows-от и при некои не до толку напнати проццеси! А ми зборат дека не треба наводно звук да испушти...е сеа му влегов со напнување и пунење на све живо и диво да видам дали ке рокне па да го мењаме ако не :icon_lol: ај и за ова ке ве молам шо како да ми одговори некој, пошо ја дудук сум :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom