Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да прашам како може да си го заштитам лаптопот од премногу загревање во овие летни денови?
Работи го во климатизирана просторија - тоа би бил единствениот логичен совет :)

Заштитен си е самиот, не се секирај.

Имам Епсон печатар, и купив црна боја и ко ќе ја ставам ми пишува NOT GENUINE и не ми печати. Чаре? А, знам дека сите купуват не-оригинали бои за печатари и кај нив можи. Да не треба нешто претходно да напрам?
Фала ви однапред

Исклучи Status Monitor и немај гајле. Одиш Printers and Faxes, Printing Preferences на печатарот, па Maintenance >> Speed and Progress и од таму disable Status Monitor. Барем ја така принтам со мојов Епсон :)

Сакам да прашам како може да си го заштитам лаптопот од премногу загревање во овие летни денови?

http://www.anhoch.com/shopCart/vpasp...xd.asp?id=6121
како што ти предложи nozo.mk

Јас имам ваков сличен Notebook Cooler Pad само што е со три кулери и да знаеш врши работа,не се загрева како што се загреваше претходно и нема многу разлика во цената од овој со 2 кулери .:smir:

Повторно јас....
Едно прашање : Колку би требало АМД - Х2 6000+ да крева максимална температура при играње игри и остало....

Ова не е можно....веке почнав да спобудалувам...

Повторно јас....
Едно прашање : Колку би требало АМД - Х2 6000+ да крева максимална температура при играње игри и остало....

Ова не е можно....веке почнав да спобудалувам...

Другар мој го има овој процесор, исто така се жалеше на температурата, мислам дека му кревал околу 60 степени во idle ако не се лажам.
Неговото решение - underclock.

Другар мој го има овој процесор, исто така се жалеше на температурата, мислам дека му кревал околу 60 степени во idle ако не се лажам.
Неговото решение - underclock.

Толку.....48 на ајдл....60 кога ке пуштам игри и крева....и крева....
Дали е можно Кулер од АМД Пхеном да го лади повеке.....?
Кулер кој е компатибилен на појакиве процесори да можи да го лади и 6000кава појке?
Ајде бе имењак....што мислиш???

Abe da ne znaete zaso kompjuterov mi titka ko da doaga apokalipsata?!!

Ако ти титка на почеток, на уклучување, тогаш нешто ти е зезнат рамот. Ако знаеш извади го рамот, исчисти ги плочките и слотовите, и враќај ги една по една плочка и проверувај дали пак ќе титка.

usbfm_top.jpg

http://www.hauppauge.com/Pages/products/data_usbfm.html

Дали вакво нешто се продава кај нас?
Ако да, која би му била отприлика цената?

Деновиве планирам да си составувам некоја нова конфигурација па нешто да предложите. Значи најбитно ми е процесор, матична и најверојатно и графичка(може ќе ја задржам оваа што ја имам NVidia 8600GT Super 512 ddr3), останатите компоненти (рам, хард диск, куќиште, ладење, напојување...) и ќе го користам за гејминг(ма да нема ептен) и за останати работи за кои не треба некој јак компјутер :)
Значи препорачајте ми компоненти што не се прескапи само зошто излегле и се 0.001% појаки од претходните.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom