обичните скутерчиња кои се изедначени по снага не... а за спортските на пример, како априлија, двотактен од 125 кубика да речеме знае да троши и до 8 литри... ви текнува на џокчињата на времето? демек 50 кубика беа... имаше до душа и од 50 кубика ама претежно беа 80 кубика ама пишани 50 т.е. 49... тие трошеа околу 4 до 4,5 од тука можда муабетот дека двотакните трошат повеке... вие не знаете какви превари се прават со кубикажата... зборам од страна на кинезиве не од нашиве... некој негде спомна дека 150 кубика биле нај контраверзни... едни иделе како метак, други иделе како полжав... е па тоа е зашто бутаат се и сешто и можам да кажам дека 1 од 4 е стварно 150 кубика... 2 од 4 се 125 кубика и 1 од 4 е појак од 150 кубика... јбг, кинези се тоа... и од тука иде контроверзноста за различните, ама стварно глемите разлики во потрошња....Onak да не си грешка ? јас знам дека 2 тактен троши повеќе од 4 тактен
onaK фала на обемното инфо.Моторчево Че се вози низ Прилеп не планирам подалеку да го шетам.Битно ми е снагава моја од 115кг да ја носи и чат пат + уште 1 снага(чоек) да се качи на скутерчето . Е сеа што би ми препорачал ти/вие 2т или 4т 50сс.Конкретно за овој модел погоре што го постираф на сликата сум заинтересиран.(знам,бот сум на ова тема,не ме интересирала,ама дојде време да ми затреба моторче ) Или пак , некој ако има предлог за скутерче одприлика за оваа сума ( 800-900 ) нека препорача .е сега ти одлучи се што ти е потребно помеѓу овие 2 типа, т.е. кој параметар ти преовладува повеќе, за што ти треба, кај ке се вози и после одлучи што сакаш. друго незнам што да додадам, можеби некој друг би сакал да додаде некоја разлика... џиш, фолци, боки или било кој...? ај да собереме информации на луѓево за престојнава летна сезона 2011... лето господово, 11-то во овој век
Јас би ти препорачал 2 тактно ... а за тие пари може да земеш Keeway F-Act nkd, јас имам racing 2 тактен, тој нкд е без пластики на воланчето и исто за тие пари некој кимко агилити или сим помалечок моделonaK фала на обемното инфо.Моторчево Че се вози низ Прилеп не планирам подалеку да го шетам.Битно ми е снагава моја од 115кг да ја носи и чат пат + уште 1 снага(чоек) да се качи на скутерчето . Е сеа што би ми препорачал ти/вие 2т или 4т 50сс.Конкретно за овој модел погоре што го постираф на сликата сум заинтересиран.(знам,бот сум на ова тема,не ме интересирала,ама дојде време да ми затреба моторче ) Или пак , некој ако има предлог за скутерче одприлика за оваа сума ( 800-900 ) нека препорача .
Совет од (можеби е нескромно да кажам, ама факт е дека сум овде) еден од најискусните:onaK фала на обемното инфо.Моторчево Че се вози низ Прилеп не планирам подалеку да го шетам.Битно ми е снагава моја од 115кг да ја носи и чат пат + уште 1 снага(чоек) да се качи на скутерчето . Е сеа што би ми препорачал ти/вие 2т или 4т 50сс.Конкретно за овој модел погоре што го постираф на сликата сум заинтересиран.(знам,бот сум на ова тема,не ме интересирала,ама дојде време да ми затреба моторче ) Или пак , некој ако има предлог за скутерче одприлика за оваа сума ( 800-900 ) нека препорача .
кога си кажа за што ти е, за што ке ти служи, и делот со возачката, значи јас да сум на твое место би зел 2Т 50цц и крај на муабетот...Важно ми е да ме тера мене скутерчево со мојве кг ( со тенденција на опаѓање ).Значи тоа нафрлено беше чат-пат 2ца да се воза на моторчето шо незначи нон-стоп(ваљда нема таксист да изигравам).Дали че ме крепи/носи вакво едно кинеско моторче/скутерче низ град угорници/удолници ?Најмногу ми треба да неодам пешки на локацииве кај што треба да фотографирам и да не влечкам на раце апарат и разни срања или пак по такси да давам пари. И во дилема сум 2т или 4т ? 50сс ради шо не треба возачка,затоа не сум за посилно.Да земам 150сс че треба и возачка и по ми се исплати едно количе да си земам.
Стари и малечки се многу, језда изджливи и се тоа ... еве еден што го продаваатедна молба до сите ако може да ми кажете нешто во врска со моторчињава сакам да земам ама да биде 50 кубика и оноа најбитно мераклија сум на џог 2 или 3 па ако знаете некој што продава да ме известите или тука или по порака