Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Види вака, имав и уште имам 50 кубично ендуро (Yamaha DT 50 R). И целата позитивна работа од сето тоа е трајната регистрација, ништо друго. Максимална брзина 55-60, звук смешен... се знае крос/ендуро која му е намената, а кога неможиш да рипниш на поголема тумба, да го дигнеш на 1 тркало, да се потпишеш на асвалт, да ги будиш комшиите во 1 наутро, извини на изразот ама мочај се во него!

Се сложувам со тебе ... само ради трајна регистрација и шо не треба да полагам за мотор ... башка и сумљиво ми изглеа ... ќе баталам :nenene:

Се сложувам со тебе ... само ради трајна регистрација и шо не треба да полагам за мотор ... башка и сумљиво ми изглеа ... ќе баталам :nenene:
Ти напишав кои се предностите... земи го, па ке видиш кога некој со чајнез ке те поминува. Да не спомнувам дека за тие пари ке земиш 125-ка во одлична состојба.

Имам неколку прашања, па кој може нека помогне :smir::helou:

Колку е регистрација на мотор 50кубика?
Колку е возачка дозвола за мотор 50кубика?
Дали е многу скапо за префрлување на македонки табли од бугарски?-бидејќи во Бугарија моторите се многу поефтини?
Yiying QT50 знае ли некој која цена е ?
qt50.gif

Имам неколку прашања, па кој може нека помогне :smir::helou:

Колку е регистрација на мотор 50кубика?
Колку е возачка дозвола за мотор 50кубика?
Дали е многу скапо за префрлување на македонки табли од бугарски?-бидејќи во Бугарија моторите се многу поефтини?
Yiying QT50 знае ли некој која цена е ?
qt50.gif

Регистрација околу 3000 ден, треба да полагаш М категорија, тоа се само тестови чини 2000 ден, на бугарски таблици, тоа треба да се увезува и треба да има таму Еуро 1 или ке прашаш сега како е. А скутеров на слика не е повеќе од 600 еура. :smir:

Скутерчево што ти е на слика не чини повеќе од 550 евра сигурно е и помалку зборам за ново ...на старо по 300 евра негде одат кај нас

Скутерчево што ти е на слика не чини повеќе од 550 евра сигурно е и помалку зборам за ново ...на старо по 300 евра негде одат кај нас
A го увезува ке плати 100 евра А-тест и 100 евра хомологација - Под услов моторчето да постои во ТИФ- Минхен. А ако подразмислам, Yamaha DTR 50 ја немаше, така да за кинезиве 99% сум сигурен дека ги нема.

Нели може човек со македонски пасош да го внесе на бугарската,а со бугарски пасош на македонската граница,и ништо да не платам за увоз.....
Или не е можно тоа?

Нели може човек со македонски пасош да го внесе на бугарската,а со бугарски пасош на македонската граница,и ништо да не платам за увоз.....
Или не е можно тоа?
Moжи, ама за тоа ти треба зелен картон.

Можно ли е во Хелена да нема мотори 50кубика?Да се истрошени?Не ми се верува,така ми кажа еден другар ама не држи вода толкав салон да нема мотори од 50 кубика?

матриксот влече малце повеќе од точак..ја не би го зел,ама ти ако си го провозил и те фаќа око не му ја мисли:smir:

Keeway Matrix, 50 кубици, 1200e, нов.

Вреди?

Matrix-red.gif

Ваков?
1200 евра од салон што знам.....пред некој месец беа 1350 ако паднала цената супер:helou:
вреди добро е моторчето само ако си повисок заебано е кај рачките тесно е

Matrix-red.gif

Ваков?
1200 евра од салон што знам.....пред некој месец беа 1350 ако паднала цената супер:helou:
вреди добро е моторчето само ако си повисок заебано е кај рачките тесно е

1200 евра за 50 кубика? Па 1300-1400 е ARN 150, мал и лесен скутер, башка бесно изгледа. Немој не ме радуј за 1200 евра да купиш торба за леб

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom