Совети околу мотоцикли

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Околу 800 евра :)
Само ќе земам на рати, со околу 200-300 евра учество а останатото на рати :)
Не знам што кинез ке земеш за 800 евра и тоа 125.
Ке треба на среќа да одиш

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Сега се јавиви во автошкола, и дефинитивно мора да се има а категорија за 125ките. А 50ка можи и со Б.

Едит:
Сепак земам 125ка.. ајде некој предлог од кај да земам пошто немам појма од моторчиња :)
Гледав скоро секаде, другарите ми препорачаја од Макабо да земам.

Ајде Џиш од тебе предлог, или некој друг од Битола..
Не се брзај, испрошетај ги сите продавници за моторчиња... верувај разликата е голема, истиот модел можеш да го најдеш за 100 евра поефтин ако прошеташ. Е сега кој е изборот за 800 евреи, појма немам, не сум до толку запознаен со цените на веспите. Некако веспа не ми прави мерак и не сум многу заинтересиран.

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Дечки дали можам да го возам скутерон (50 кубици) само со уверениено што го добив ко положив за М-категорија, или мора да одам да ја извадам и возачката за М?
И колку пари од прилика ќе ме оголет за да ја извадам (заедно со сликање и 300 чуда)???

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
Дечки дали можам да го возам скутерон (50 кубици) само со уверениено што го добив ко положив за М-категорија, или мора да одам да ја извадам и возачката за М?
И колку пари од прилика ќе ме оголет за да ја извадам (заедно со сликање и 300 чуда)???
mora da imas vozacka za pari ne e nogu skapo mozebi 600-800 no znam deka se ceka 10-15 dena

Член од
17 март 2007
Мислења
218
Поени од реакции
2
mozes so uverenie da vozis,samo nosi si so tebe licna karta oti baraat :)

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
mozes so uverenie da vozis,samo nosi si so tebe licna karta oti baraat :)
Сигурно или ти така мислиш?? За лична карта си носам, за да знает дека стварно тој сум јас шо го пишит на уверениено.

Член од
17 март 2007
Мислења
218
Поени од реакции
2
Сигурно или ти така мислиш?? За лична карта си носам, за да знает дека стварно тој сум јас шо го пишит на уверениено.
хехе сигорно бе ме имаат сопрано и јас возам со уверение :)

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.040
Поени од реакции
1.164
Не се брзај, испрошетај ги сите продавници за моторчиња... верувај разликата е голема, истиот модел можеш да го најдеш за 100 евра поефтин ако прошеташ. Е сега кој е изборот за 800 евреи, појма немам, не сум до толку запознаен со цените на веспите. Некако веспа не ми прави мерак и не сум многу заинтересиран.
Зедов 125ка :)

Член од
17 март 2007
Мислења
218
Поени од реакции
2
убаво со здравје да си го возиш :)

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
И кажи сеа појке за неа. Колку кошта, колку сила кубици (валда 125 :pos2:) колку троши колку оди итн. Пофалисе нешто појке.

И ако си ја зел на кредит како оди плакањето со договор или преку банка?

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.040
Поени од реакции
1.164
Фала дечки.

125 кубици е.. се гледа шо марка е ама мислам не е битно тоа како што правев муабет со другарите ми викаат сите се исти само други налепници :)
До сега имам поминато 100 километири има потрошено околу 2 литри бензин. Ми рекоа да не го стегам од прво, па го пуштив до 70 а брзо крева.. 90 оди сигурно. :)
Го зедов 800 евра а најубо е да си платиш во кеш оти пробав преку скопска стопанска да земам кредит и на 500 евра на 2 години ми дојде камата од 100 и нешто евра.

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Е дечки једно питање.

Според законо за сообраќај Член 288 став 2 вика

Во категоријата „А“ спаѓаат мотоцикли, трицикли и четирицикли чија работна зафатнина на моторот е поголема од 125 cm3 и чија сила на моторот е поголема од 11KW.

Јас колку што сум запознаен најчесто моторчињата (125-ки) се да речеме 123, 124 и по 6-7KW што значи нема потреба од А категорија за скутер!

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.040
Поени од реакции
1.164
Е дечки једно питање.

Според законо за сообраќај Член 288 став 2 вика

Во категоријата „А“ спаѓаат мотоцикли, трицикли и четирицикли чија работна зафатнина на моторот е поголема од 125 cm3 и чија сила на моторот е поголема од 11KW.

Јас колку што сум запознаен најчесто моторчињата (125-ки) се да речеме 123, 124 и по 6-7KW што значи нема потреба од А категорија за скутер!
Прочитај неколку страни наназад.. Заклучивме дека сепак треба.. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom