Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Или гледај да не те застанат.... Трето нема. Ама како им е тргнато со контроливе, ако не те застанат исто како да ти паднало бинго :)

Imam Aprilia 50sr i mi padna od stender i mi se izgreba prednata maska ali ne e nisto strasno ne e bojata tuku nalepnicata?Dali znae nekoj kaj moze da se Kupi nalepnici ali da bide taa originalnata kako sto e kupan ne da bide nekoja ne znam Gianeli ili Polini kurci palci nego originalnata.

Imam Aprilia 50sr i mi padna od stender i mi se izgreba prednata maska ali ne e nisto strasno ne e bojata tuku nalepnicata?Dali znae nekoj kaj moze da se Kupi nalepnici ali da bide taa originalnata kako sto e kupan ne da bide nekoja ne znam Gianeli ili Polini kurci palci nego originalnata.
Или купи нова маска или иди кај Јове-Априлија мислам дека има налепници, ако нема мислам дека може да се нарача.

Има кај јове на лагер, слободно оди купи си и не се некој мн скапи 2-300 денари мислам дека се оргиналните

Кое е најдобро масло за скутер до 50 кубици??

Ако имаш нов скутер ставај било какво масло само гледај да е синтетичко.

Кај нас нема многу избор, али купи елф, репсол, ајпон...добри масла се!
ми кажаа дека Репсолот не чинел,а јас такво ставаф,следниот пат ке ставам тотал ;)

Еве еден совет од мене-не возете мотори, ќе си го фрлите здравјето.

ми кажаа дека Репсолот не чинел,а јас такво ставаф,следниот пат ке ставам тотал ;)
Абе за фабрички машини не ти е потребно тебе 100% синтетичко масло, доволно е полусинтетичко...јас ставам IPONE некогаш полусинтетичко тоа е 500 денари и фул синтетик 700 денари....

Абе ја го возев мојот на еден турски обичен минерален двотактол 3 за 100 шо се вика, а сеа му акнав Фина 2т полусинтетички, има многу разлика во работа и перформанси, башка не чади како трактор :pos2:
Иначе фината кошта околу 350-360 денара!

Јас од кај шо го зедов скутерот, ми дадоа ELF. Беше 500 денари. Зато се мислам, ако има некое подобро, да му ставам подобро. За 100-200 денари разлика не е проблем во споредба со тоа дека му правиш само подобро на моторот.

Момци, марката не е толку битна. Битно е дали е синтетичко или минерално маслото!

Ако имате нови мотори шибајте исклучиво синтетичко масло, без разлика на марката, горе-долу сите се исти денес.

Доколку имате постара машина (зависи од годината) препорачливо е само минерално масло.

Имам 125ка Baotian 4 тактна. Имав проблеми со акумулаторот, се заеба па денес купив нов. Земав од тие што ти им ставаш киселина, и ми кажаа таму дека треба да ја истурам киселината у него и да го затворам и после саат време дека ке можам да го палам моторот на копче. Стварно е така или да го палам некое време на курбла? Тоа е 1рво прашање, а 2ро ми е : стариот ми беше 12v 7 ампери, а новиот ми е 12V 9 ампери. Мислам дека нема да има проблем, зашто колку што јас знам повеке од колку што ти треба е болје него помалце (мислам на ампеража). Кажете вие што мислите... тенк ју:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom