Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Море нека се губи Аде , замена за Мело ко шо викаш после еден шпиц ќе најдеме да купиме.... само нека дојде ДМ од квалитетот на Мело:pipi:

tose_cesc

Oh Arsenal we love you!
Член од
3 јануари 2009
Мислења
753
Поени од реакции
43
Па за тоа викам глава за глава Адебајор- Мело топ засилување ќе ви биде :)

Абе друже како не те мрзе да трескаш вакви глупости АДЕ да го замениме за некои си таму мело (кои верувам дека го знаеш од јануари па наваки):tapp: да речеше трампа со Јаја,Маскерано или Есиен ајде можев да те разберам некако ама за мело страшно.абе они треба да бидат среќни со сендерос да му го дадиме и уште 10 милиони најмногу оти за мело 15 милиони не да се премногу поарно ќе биде да даде 20 милион за Јаја барем знаиш дека го имаш најдобриот играч на таа позиција на денешницава

п.с.а незнам дали некои од вас има видено некоја изјава ,шпекулација која не поврзува со кана јас немам за вас незнам и мислам дека Венгер никогаш нема ни да биде заинтересиран за шиптарот

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.289
Поени од реакции
8.477
Абе друже како не те мрзе да трескаш вакви глупости АДЕ да го замениме за некои си таму мело (кои верувам дека го знаеш од јануари па наваки):tapp: да речеше трампа со Јаја,Маскерано или Есиен ајде можев да те разберам некако ама за мело страшно.абе они треба да бидат среќни со сендерос да му го дадиме и уште 10 милиони најмногу оти за мело 15 милиони не да се премногу поарно ќе биде да даде 20 милион за Јаја барем знаиш дека го имаш најдобриот играч на таа позиција на денешницава

п.с.а незнам дали некои од вас има видено некоја изјава ,шпекулација која не поврзува со кана јас немам за вас незнам и мислам дека Венгер никогаш нема ни да биде заинтересиран за шиптарот
И ти си во право Мело нечини ! Кажи?

:tapp::tapp:

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Дим4е, како не ти е срам бе? убаво ти вика Тоше, треба да се засрамиш што збориш вака за Адебајор. Немој да ти се повтори уште еднаш.

Тоше само мисли дека Арсенал има доста пари како Реал, па кога ќе дојде Јаја ќе се задоволи со таа „дупло помала“ плата која сега ќе ја добива во Барселона. Колку за информација, Туре потпиша нов договор со Барселона

Неможеш на некој голем тим да му го зимаш најдобриот играч во средината, а посебно не клуб како што е Арсенал. Реал да доставеше понуда, можеби и ќе поверував.

Венгер ќе купи дифенс мидфилдер од 10 / 15 милиона највеќе. Цана толку би вредел, што скоро сите би биле задоволни со едно такво куче кое ќе ги јаде противници(освен нацистот Тоше).

За напаѓач има многу опции, али познато е дека ако Адебајор си замине тогаш ќе се земе со тие пари. Давање + на моменталната ситуација во нападот, нема да има. Верувам дека ако се достави понуда од 20/25/30 милиона за Адебајор сигурно Венгер ќе ја прифати. Одлично би било да се искористи едно вакво дрво за 20+ милиончиња. Сега читам дека Милан ако не успеат да го земат Џеко, ќе тргнат сериозно во Адебајор.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
конкретно и јас не сум за трансфер на фелипе мело , причина : бразилец е ЕПЛ е малце незгоден „терен“ за бразилци : утд даваше колку барца за роналдињо , арсенал даваше исто толку реал за рубињо ... значи на бразилските ѕвезди не им е комотно можеби ... мело игра на позиција на кој имаше одличен бразилец во арсенал жилберто и еден исто така прекрасен техничар еду ( кој заради малери - принудно замина во проклет тим ) , виолетовите можеби несакаат тики туку така да се разделат со играч кој вреди доста па сакаат да исцедат ...

можеби ако дојде ќе се адаптира веднаш ...

сепак : солуции :
- кана
- илнер
- хицелшбергер
- боровски
- илнер
- камбек на фламини :vozbud: ( невозможно )
но којзнае можеби : насри , вермален , росицки ... ќе ја врши таа задача ?

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Адебајор кога беше во Монако, растураше. Даваше многу голови па дури беше и прв стрелец на тимот.:vozbud:

Кога едвај имаше првотимски статус, па Венгер го зема за мали пари.
Ако се задоволиш со 4/5 гола од дечкото,нема проблем...зашто толку имаше Аде.=)
Инаку Насри би требало да ротира со Арша,ама многу јак беше сезонава затоа сум го ставил во тимот..=)
Ама кој знае,може ке ни дадат и со 12 да играме сезонава...:vozbud:

Инаку Соне мислам дека ке земаме деструктивец...
Насри е можна солуција,но Росицки не.=)
Вермален мислам дека ке игра во прв тим,централен дефанзивец,да се подобри одбраната во воздушни дуели.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
конкретно и јас не сум за трансфер на фелипе мело , причина : бразилец е ЕПЛ е малце незгоден „терен“ за бразилци : утд даваше колку барца за роналдињо , арсенал даваше исто толку реал за рубињо ... значи на бразилските ѕвезди не им е комотно можеби ... мело игра на позиција на кој имаше одличен бразилец во арсенал жилберто и еден исто така прекрасен техничар еду ( кој заради малери - принудно замина во проклет тим ) , виолетовите можеби несакаат тики туку така да се разделат со играч кој вреди доста па сакаат да исцедат ...

можеби ако дојде ќе се адаптира веднаш ...

сепак : солуции :
- кана
- илнер
- хицелшбергер
- боровски
- илнер
- камбек на фламини :vozbud: ( невозможно )
но којзнае можеби : насри , вермален , росицки ... ќе ја врши таа задача ?
Нема ШАНСА ... толку ни се потребни тие за други позиции а да го уништуваме составот зашто Венгер му прднало да не купува неможе... аубаво си кажа дека ќе купи и најбоље би било за мене тоа да е Мело и верувам дека како и Жилберто , Еду , Дени ќе се снајде одлично кај нас... и ќе врши супер работа за тимот ... а ако не секако Кана ... ( што има везе дали бил Албанец , Домениканец , Турчин , Французин или Босанец ..... и тн... :toe:) Одличен играч кој ја владее деконструкцијата на играта противничка:smir:
Инлер не доаѓа тоа веќе се помиривме со тој факт и ИЧ НЕ БОЛИ хахаха....
а тој французинот што требаше мислам од Ле Ман да доаѓа незнам неам видено повеќе од 2 3 недели ништо за него така да ваљда опаднал интересот... :toe:

Edit: Младиот Шведски у21 репрезентативец Берг повторно стрела и тоа на двапати во мечот на европското првенство помеѓу својата репрезентација и репрезентацијата на нашите Српски комшии
http://livescore.com/default.dll/game?comp=u21_euro_group_a&game=285666
Се повеќе мислам дека ако најдеме добар шпиц овој може да го зееме како златна резерва и прао една сезона на Лоун да го даде зашто за 1 до 2 сезони ќе вреди цело Богатство играчов:helou:

tose_cesc

Oh Arsenal we love you!
Член од
3 јануари 2009
Мислења
753
Поени од реакции
43
Венгер ќе купи дифенс мидфилдер од 10 / 15 милиона највеќе. Цана толку би вредел, што скоро сите би биле задоволни со едно такво куче кое ќе ги јаде противници(освен нацистот Тоше).

Зоки гледам грешка сме се разбрале не реков дека не сакам да дојде кана и дека ми смета тоа што е албанец напротив добро би било да дојде но реков дека јас досега немам видено некој да не поврзува со него дај ако имаш ти нешто да видиме оти неигде дури ни на goal.com немам видено дека сме заинтересирано за кана или вие го сакате па така нагаѓате.ако е за тоа и јас ги сакам каи нас Мохамет Зидан и Ешли Јанг ама немам видено до сега таква шпекулација и за тоа не ги лафам а вие сте се запнале Кана па кана дајде да видам кај имате видено дека Венгер е заинтересиран за него па после ќе правиме муабет не само напразно да се тропа

а ти ако не го сакаш АДЕ тоа е твој проблем ама неможиш да го рамниш со некои си таму Шамак чамак (како ли шо го знам)тоа ти е како да речеш Кевин Доил е подобар од АДЕ и би бил идеална замена за него(а според мене Доил е подобар од чамак кои не сакам ама ич да дојде каи нас)

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
- Момо Зидан ... играчов вреди премногу и е баран од премногу други клубови и нема шанса да иде Венгер то толку со цената па не навлагам за него иако е одличен играч
-Ешли Јанг? ..Втор Волкот... не е напаѓач овој играч , крило е ... и е маенстрално крило ама не може да ни помогне зашто на негова позиција имаме многу играчи а ни треба ДМ и секако сега збориме за истурен напаѓач.
- Чамак...според мене е одличен играч... го следам од сам почекот на кариера што се вика... и игра многу добро се остава едноставно на теренот душата си ја остава за што е можно повеќе од себе да извади... и да му даде на тимот... а исто така има и одлични квалитети....
Еве видете сами како игра и која брзина и концентрација ги има играчов :)
Едино лошо му е што ретко но сепак знае да киксира и тој пред голот но ни блиску како Бендтнер или пак Аде лани што не израдува :pos2: Сепак да споменам дека и овој знае такви киксови да ги направи

OrrCee

Сто посто проценти :)
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
пвој Чамак би бил идеално засилување за во нападот...и уште еден среден играч и доста ке ни бидат за наредната сезона...а може и ушште еден одбранбен

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
tose_cesc, не сум тој тип што би те убедувал, веруј ми.

Не ми се тера инает, али ако беше малку поактуелен минатото лето ќе видеше дека има шпекулации за Цана. И оваа сезона имаше во Јануари, а и при крајот на првенството. ;) Добар играч, две-три шпекулации / зашто да не праиме муабет за него? ти смета? Да, можеби затоа што видов во предходниот пост дека доста гледаш по национална основа. Океј е, секоја чест за тебе.

Ти имаш тука еден куп напаѓачи спомнато кој би сакал да ги видиш( и кој доколку дојдат ќе треба да ти заменат љубимецот ) како на пример Мартинс, Зидан и што ти ја знам. Гледаш дека не ти работи црпката?

Ако можел еден Адебајор, кој спиеше на клупа во Монако и немаше 5 гола по сезона, зашто да не може еден Чамак кој е најдобар напаѓач во Бордо(кој играа во лига на шампиони) и воедно најдобар стрелец во тимот да не се снајде во Арсенал? Брз е, спретен, глава, нога, се што му е потребно на напаѓач го има.

Али нема врска, Адебајор ти е миленик, поштуем тоа.:smir:

Само дај малце средиги мислењата, имаш доста од нив кој не можат да се совпаднат во еден став.

worca

Get well soon....
Член од
19 февруари 2008
Мислења
740
Поени од реакции
15
Еве го и моето мислење со составот кој го имаме сега, и со плус едно засилување по мој избор....Исто така...Јаја Туре знаеме дека го продолжи договорот....и немаме шанси....Типувам на Мело....

-----------Алмуниа------------

Сања----Туре----Галас-----Клиши

------------Мело или Сонг---------

Тео------Фабрегас-------Аршавин

Ван Перси-------------Адебајор................Ова е класична формација од 4-4-2, али еве и една со 4-3-3....

-------------Алумниа-----------

Сања------Туре-----Галас-----Клиши

-------------Сонг, или нов играч------

---------Фабрегас--------

Тео------------Росицки-------Аршавин

------------РвП или Адебајор----------

И кога сите пишиме некои веројатности, еве како сакам да изгледа составот за наредната сезона, со голема количина на фантазија...

-----------------Алумина---------------

Сања------Туре-----Галас------Ешли Кол

---------------Виеира-------------------

Тео--------Фабрегас------Росицки-----Аршавин

---------------Торес----------

Замени...за....реалниот состав ке бидат:

Алумина - Фабијански,
Сања - Ебуе,
Туре - Џуру,
Галас - Вермален,
Клиши - Гибс,
Сонг - Денилсон или не ми текнува кој беше,
Аршавин - Росицки,
Тео - Насри,
РвП - Едуардо,
Адебајор - Бендтнер....Тука се и Вела, и некои други кои ке имат поголема минутажа оваа сезона...Некој кажа дека ке имаме клупа, која е клучен фактор, во борба за титулата, а Ние оваа година, по долга пауза ке ја имаме....

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Аде за монако играше и тоа го праеше супер... сеа да не навлагаме на таа тема... иам нешто што ќе ве израдува... барем мене доста ме... на еуроспорт во живо настаните околу трансверите што ги пишуваат... излезе една изјава за Адебајор...
http://uk.eurosport.yahoo.com
11:30
Emmanuel Adebayor's agent has confirmed a "very important team" have made contact with Arsenal about the striker. But neither Chelsea, nor Milan, nor Manchester United have expressed an interest so far. So that leaves Jose Mourinho's Internazionale, does it not?
Одлично и не ме брига дали е тоа Интер или Реал Барса.... нека отиде за да ослободи место да дојде некој врвен напаѓач во тимов зашто за таков Плаче Арсенал... и замислете Адебајор 20+ милиони отиде ... да додадеме уште 10 и ете ни пари за Шпиц калибар на Ето :vozbud:

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Одлично и не ме брига дали е тоа Интер или Реал Барса.... нека отиде за да ослободи место да дојде некој врвен напаѓач во тимов зашто за таков Плаче Арсенал... и замислете Адебајор 20+ милиони отиде ... да додадеме уште 10 и ете ни пари за Шпиц калибар на Ето :vozbud:
да да самиот венѓер им го нуди на друѓите поради можноста тој да замине во чези...

Т

Топџија

Гостин
Аде за монако играше и тоа го праеше супер... сеа да не навлагаме на таа тема... иам нешто што ќе ве израдува... барем мене доста ме... на еуроспорт во живо настаните околу трансверите што ги пишуваат... излезе една изјава за Адебајор...

Калибар на Ето бара и плата од калибар на 10 мил/сезона. И да сме реални ние сме тим кој гради ѕвезди, а не ги купува. Така да боље тие пари да одат за солиден( не калибар Ето) напаѓач и ДМЦ.
А до почетокот на подготовките има уште 2 недели па очекувам да се интензивираат некои шпекулации поврзани со Арсенал и да се доведат предвидените засилувања особено ДМЦто, пошо за напаѓач треба да почекаме прво да се продаде Аде, а тоа зависи и од други клубови.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom