Помош, проблеми, прашања, совети...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Нема везе,јас на 40" сум распалил и Word и Acrobat reader,се беше топ,само не у 1366*768,туку на малце помала (не се сеќавам точно која) резолуција.
И мене кај тетин ми очи ми шаднаа на 40" ЛЦД кога читав. Пробував сите послаби резолуции ама немаше некоја што одговара. Се ги даваше некако искривено зошто односот 16:9 се губеше. Дај кажете соодветна резолуција помала од 1366*768.

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
Ти се фатил некој кабел што проаѓа до кулерот, отвори го куќиштето и тргни го кабелот и залепи го негде со селотејп.
Отворив, али немаше никаков кабел :toe: Прочепкав пак таму нешто, али пак брчи. Нек иде у пм.. :nesum:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Избриши прашина, или смени вентилатор.

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Според мое досегашно искуство со кулери, ако те заебава вентилаторот, не прави ништо друго, туку купи си нов. Барем сега има доста солиден избор.

PowerBoY14

Јас Сум Тој и Тој Роден Тогаш и Тогаш
Член од
13 април 2007
Мислења
256
Поени од реакции
4
Е, денеска пробав ... и НЕ се гледаше чисто.. ама го решив тоа со конфигурирање на темата и ги направив буквите поголемии и сеа се гледа нормалноо... само.. неможев никако да ги направам буквите ВО прозорчината поголеми.. да не знај некој како да ги направам поголеми буквите ВО прозорчината? Некоја Финта?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.544
Поени од реакции
2.730
zdravo edno prasanje a be cd-rw samo mi se otvara koga ke mu tekne se otavara isto taka i zatvara da ne znae nekoj sto moze da mu bide a si raboti se super mislam i cita i snima cd bez problemi pozdrav

PowerBoY14

Член од
13 април 2007
Мислења
256
Поени од реакции
4
Не те разбрав баш.. мислам дека зборуваш за Cd-Rom-от ако е тоа.. И ако то ти се отвора и затвара без контрола.. тогаш.. 1000000% е вирус... бидеќи и мене така ми правеше па испадна некој Вирус кој не е ич опасен само живците ми ги кинеше .. што се отвараше ко ќе му текне и се затвара кога ќе му текне ...

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.544
Поени од реакции
2.730
da da za cd romot zboram i kazi mi care kako da mu najdam ne sum bas nekoj smiren tip a ova bas me nervira iskreno a kako da go najdam virusot probav so sto ti ne nema be vika tuka i uste nesto samo sto ke go pustam kompjuterot odma se otvara ako moze da pomognes kazi drugar fala

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.544
Поени од реакции
2.730
sakam eden format da mu udram eve go imam pc eve 3 godini ali za zal ne znam kako se pravi toa zatoa ne znam sto da pravam?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
sakam eden format da mu udram eve go imam pc eve 3 godini ali za zal ne znam kako se pravi toa zatoa ne znam sto da pravam?

Во подфорумот за оперативни системи имаш туториал, али ако не ти се чита спреми една 500тка и доаѓам:baeh:

PowerBoY14

Член од
13 април 2007
Мислења
256
Поени од реакции
4
Eпа консултирај се со некој поблизок или некој кој е понавлезен во тие стварии инаку што се мене тиче доколку ти е дојдено то формат... поарно преинсталирај го Windowsот, доколку тоа не го реши проблемот.. носи го на сервис шо побрзо.. дур не ти се скинале живците...

su

Член од
31 октомври 2005
Мислења
189
Поени од реакции
4
имам 2x256mb и 2x1gb ddr400 dual chanel ram,
има ли врска како ми се распоредени на слотовите,
два слота се црни, два плави.
поздрав

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
имам 2x256mb и 2x1gb ddr400 dual chanel ram,
има ли врска како ми се распоредени на слотовите,
два слота се црни, два плави.
поздрав
Продај ги 256ките, не ризикувај стабилност на компјутер коа веќе имаш 2 гига. А тие двете плочки од по 1 гига стај ги на два различни канали, ке си видиш у упатството за матичната кои се различни, пошто со боите се заебано и збунувачки, на некои матични различни канали се плавите и црните, а па на некои различни се еден со еден.

Член од
6 јуни 2006
Мислења
280
Поени од реакции
5
Ми треба мала помош и воедно и совет!
Најверојатно сте ја виделе најновата понуда на АД Макед. телекомуникации за компјутер со лиценциран Microsoft софтвер и плус Max ADSl.
Ја сум веќе корисник на АДСЛ но сакам да го променам во новиот пакет што е за 10 гига, 2048/256 Kbps.
Е сега ме интересира дали се исплати да се земе и тој копјутерот што го нудат а конфигурацијата му е следнава:

Procesor: Intel Celeron D 2.53 GHz
Maticna ploca MSI PM8M3-V
Memorija RAM 256 MB DDR
Hard disk 80 GB
Opticki citac rezac LG DVD/RW 18x brzinski
Zvucna kariticka- vgradena na maticnata ploca
Mrezna karticka Enternet 10 Base-T/100Base-TX-RJ-45
Monitor 17" TFT
Zvucnici 2.0
Tastatura English
Gluvce- opticko
Podloga za gluvce- vklucena
Operativen sistem- Microsoft Windows XP Starter Edition - OEM

Малку не се разбирам сто како сака да казе со конфигурацијава, па барам совет ако може некој да ми објасни или едноставно да ми каже дали вреди да се зема ваков компјутер.
Инаку склучуваш договор на 2 години, плаќаш 1650 денари за 10 гига и компјутерот ти го даваат, а по истекот на тие 2 години треба да платиш 6200 денари за да компјутерот остане во твоја сопственост.
Вака мислам дека изгледа исплатливо но сепак сакам да чујам ваше мислење.
Однапред сум Ви благодарна:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom