Помош, проблеми, прашања, совети...

PowerBoY14

Јас Сум Тој и Тој Роден Тогаш и Тогаш
Член од
13 април 2007
Мислења
256
Поени од реакции
4
Помош

Ми треба помош како да го поврзам компјутерот со телевизорот. И потооа телевизорот да го користам како екран.
Благодарам

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
dajte kazete kade da kupam ultra silent kuler za lga 77t nekoj Zalman od 20db u skopje

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
aj Pomos kade da kupam ULTRA silent cooler za LGA 775 nekoj zalman od 20db u SK?

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
За жал Zalman неможеш да најдеш никаде во Македонија,туку за што cpu ти е и колку си спремен да платиш?

Член на раководството

Форевер тугедер
Член од
15 март 2006
Мислења
698
Поени од реакции
20
Ми треба помош како да го поврзам компјутерот со телевизорот. И потооа телевизорот да го користам како екран.
Благодарам
Ako imas na grafickata TV out povrzi ja so soodveten kabel i konektori na TV (vo zavisnost od TV na SCART ili CINC) Potoa podesi CLONE na propertis na grafickata vo opciite za second display (dali imas GeForce ili ATI?? i VOALA

Ali deka kje go koristis kako monitor... tesko (osven za nekoja igra (vo poniska rezolucija) ili gledanje film. Za Windows ili Ofice... e neupotrebliv (zboruvam za obicen TV ne za LCD.

PowerBoY14

Член од
13 април 2007
Мислења
256
Поени од реакции
4
Ako imas na grafickata TV out povrzi ja so soodveten kabel i konektori na TV (vo zavisnost od TV na SCART ili CINC) Potoa podesi CLONE na propertis na grafickata vo opciite za second display (dali imas GeForce ili ATI?? i VOALA

Ali deka kje go koristis kako monitor... tesko (osven za nekoja igra (vo poniska rezolucija) ili gledanje film. Za Windows ili Ofice... e neupotrebliv (zboruvam za obicen TV ne za LCD.
Океј, дури сега забележав дека на графичката имало други излези :) Имам GeForce, а оти викаш дека нема да можам да го користам како монитор?
У Германија скоро 60% од домашните компјутери телевизорот си го користат како екран(од таму ми дојде идеата) ... Ај поубаво објасни ..:tv:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Океј, дури сега забележав дека на графичката имало други излези :) Имам GeForce, а оти викаш дека нема да можам да го користам како монитор?
У Германија скоро 60% од домашните компјутери телевизорот си го користат како екран(од таму ми дојде идеата) ... Ај поубаво објасни ..:tv:
Не само у Германија, стара работа е тоа, ептен стара. Јас веке 3 години си го користам телевизорот ко втор монитор, за глеање филмови и играње игри. Имаш у самиот нвидиа контрола панел опции за ТВ аут, ѕирни ги све ке ти стане јасно. Нормално ке ти треба и кабел кој иде у пакет со графичката, ако го немаш трк до Логинг у Беверли по еден.

PowerBoY14

Член од
13 април 2007
Мислења
256
Поени од реакции
4
хехе :) Прилеп живеам..
мене ми беше друго прашањето..
зошто викаш дека нема да можам да го користам како нормален екран...

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
Се надевам дека некој ќе знае лек за мојов проблем ... лол.. It's driving me craaazy!!! :D

Имам проблеми со кулерот, од време на време почнува да брчи, ко моторна пила е. :) Пробав со чистење ама ништо, пак брчи. И по две-три минути малку да го потчукнам, ќе престане. Во последно време почнува се повеќе да ме нервира, се позачестено брчииии :D grrrr
Знае некој зошто ова се дешава? Шо да му праам?

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
I ja imam eden problem]

Pred nedela dena zedov nov DVD rezac i se bese ok ama poslednive dva tri dena nesto me zeza sto i da pravam na kompjuterot posle 10 min mi se blokira bukvalno cel kompjuter ce go isklucam DVD rezacot si raboti normalno pak ce go uklucam pak posle 10 mi se blokira cel kompjuter,probav i so format ama nisto ne pomaga da ne znaete sto e rabotava?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
хехе :) Прилеп живеам..
мене ми беше друго прашањето..
зошто викаш дека нема да можам да го користам како нормален екран...
Нема да можеш поради ниската резолуција, дури и ЛЦД-ата од 32 инчи имаат резолуција од 1300х700 негде, што е преслабо за да моеш на тоа екранчиште да читаш букви без проблеми. За филмови и игри е топ, али све друго што бара фонтови читање јок.

Се надевам дека некој ќе знае лек за мојов проблем ... лол.. It's driving me craaazy!!! :D

Имам проблеми со кулерот, од време на време почнува да брчи, ко моторна пила е. :) Пробав со чистење ама ништо, пак брчи. И по две-три минути малку да го потчукнам, ќе престане. Во последно време почнува се повеќе да ме нервира, се позачестено брчииии :D grrrr
Знае некој зошто ова се дешава? Шо да му праам?
Ти се фатил некој кабел што проаѓа до кулерот, отвори го куќиштето и тргни го кабелот и залепи го негде со селотејп.

I ja imam eden problem]

Pred nedela dena zedov nov DVD rezac i se bese ok ama poslednive dva tri dena nesto me zeza sto i da pravam na kompjuterot posle 10 min mi se blokira bukvalno cel kompjuter ce go isklucam DVD rezacot si raboti normalno pak ce go uklucam pak posle 10 mi se blokira cel kompjuter,probav i so format ama nisto ne pomaga da ne znaete sto e rabotava?
Дај детална конфигурација и кажи како тоа ти се блокира компјутерот. Freeze/привремен Freeze/BSOD/Обичен error? Мене на пример знае да ми заглаи компјутерот ако му ставам некое фалично или недорежано цеде (не изгребано, туку неизградено) и коа ке стиснам да ја отворам вратичката од режачот, компјутерот продужуе да работи ко ништо да не било.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
...дури и ЛЦД-ата од 32 инчи имаат резолуција од 1300х700 негде, што е преслабо за да моеш на тоа екранчиште да читаш букви без проблеми. За филмови и игри е топ, али све друго што бара фонтови читање јок.
Нема везе,јас на 40" сум распалил и Word и Acrobat reader,се беше топ,само не у 1366*768,туку на малце помала (не се сеќавам точно која) резолуција.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Нема везе,јас на 40" сум распалил и Word и Acrobat reader,се беше топ,само не у 1366*768,туку на малце помала (не се сеќавам точно која) резолуција.
И не се глеаше матно? Кул! Шо марка беше ТВто?

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Hе бе,не се гледа матно ич,к`о на монитор да гледаш,Sony.

Kajgana Shop

На врв Bottom