sonne
војвода
- Член од
- 26 мај 2006
- Мислења
- 2.664
- Поени од реакции
- 123
на градскиот стадион во манчестер од 16 часот на а1 директно .
домаќинот е без победа веќе три кола - оној драма меч со хул од минатиот викенд беше само загревање со тоа што ќе следи . имаат доста добри поединци , богати сопственици верна публика - мотив повеќе за одличен меч ( жал ми е нема да можам да го следам )
Арсенал : ех колку ли само сакам да се повтори ова - 1 : 6 19-тата минута веќе беше 0 : 5 - башка н и врви против нив , но ( ова е огромно но ) годинава со екипите што ни оде немаме поволен резултат
хендикеп : цесц - 5-те жолти , РвП сеуште под суспензија заради неговото тијнеџерско однесување , гаел ваљда не клупа заради разнишаната самодоверба , дуду и томче старата приказна ... бак и тио - тио кажуваат доста сериозно било ( демек три месеци ) немав време да му појдам на посета
граѓаните : оној хјуз е за едно дрво па по главата по ушите кај ќе ти дојде - причини - се замислува дека е алфа и омега најскапиот играч во премиер рубињо - за детево уште арсенал кога се тепаше со реал имАм доста убави сеќавања , покажа дека е топ играч со неверојатен стил , знаење , дарба ... што по неколку кола во премиер лигата ја зеде капитенската лента , друг - жо - малиов кога ќе подостри ќе биде меѓу петте најдобри напаѓачи на светов ( има само 21 година ) , елано - во форма , не во форма два меча потоа пак ... со претеран пат во играта ... мика ричардс - играчот кој сакам уште во зимо да се пресели на емирати - детево е она што ни недостасува - ко колко кога се распалуваше насекаде низ теренот - идентичен стил , идентична градба ... само што мика е млад голманот : сега незнам дали ќе биде каспер или џо - не се толку битни .
за нашите : на почитуваниот професор ќе му пренесам да не се заебава ... 100 години навивам за тимов и ниту еднаш не сум бил во ваква дилема - што е сезонава ??? - дали сите научија да прават фудбал ? дали сите научија да се гребат на голем тим ко арсенал .. ? или просто треба промени .... ( ова го кажувам со болка во срцето , но ... за моменти се замислувам дали не тони е вистинскиот човек за менаџерското место ... моето мислење е ова не непродуктивна дискусија )
значи потенцијален тим :
------------------алмунија ( кој некни против вила само тој беше човекот со лавовското срце )
-- џуру ----------туре ---------вили ---------- мачорон
-- ебу ----------деилсон/рамзи - сонг -------- насри
--------------------аде ---------никлас/вела ( вела далеку е мексико ) - речиси секогаш кога и да е таму или каде и да игра мексико карлито е ненаспан заради патот ама се надевам сега да стартува
значи со граѓаните ни оди од рака , но ме секираат податоциве изложени во врска со оваа сезона - оптимист сум на секој меч со арсенал ( од јуве , реал , утд , челзи , пул ... милан , интер .... ) сме мавале и поголеми ѕверки од сити .
повелете на темава и кажувајте што ви тежи