Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123

на градскиот стадион во манчестер од 16 часот на а1 директно .

домаќинот е без победа веќе три кола - оној драма меч со хул од минатиот викенд беше само загревање со тоа што ќе следи . имаат доста добри поединци , богати сопственици верна публика - мотив повеќе за одличен меч ( жал ми е нема да можам да го следам :( )

Арсенал : ех колку ли само сакам да се повтори ова - 1 : 6 :) 19-тата минута веќе беше 0 : 5 :) - башка н и врви против нив , но ( ова е огромно но ) годинава со екипите што ни оде немаме поволен резултат :(

хендикеп : цесц - 5-те жолти , РвП сеуште под суспензија заради неговото тијнеџерско однесување , гаел ваљда не клупа заради разнишаната самодоверба , дуду и томче старата приказна ... бак и тио - тио кажуваат доста сериозно било ( демек три месеци ) немав време да му појдам на посета :vozbud: :)

граѓаните : оној хјуз е за едно дрво па по главата по ушите кај ќе ти дојде - причини - се замислува дека е алфа и омега :) најскапиот играч во премиер рубињо - за детево уште арсенал кога се тепаше со реал имАм доста убави сеќавања , покажа дека е топ играч со неверојатен стил , знаење , дарба ... што по неколку кола во премиер лигата ја зеде капитенската лента , друг - жо - малиов кога ќе подостри ќе биде меѓу петте најдобри напаѓачи на светов ( има само 21 година ) , елано - во форма , не во форма два меча потоа пак ... со претеран пат во играта ... мика ричардс - играчот кој сакам уште во зимо да се пресели на емирати - детево е она што ни недостасува - ко колко кога се распалуваше насекаде низ теренот - идентичен стил , идентична градба ... само што мика е млад :) голманот : сега незнам дали ќе биде каспер или џо - не се толку битни .

за нашите : на почитуваниот професор ќе му пренесам да не се заебава ... 100 години навивам за тимов и ниту еднаш не сум бил во ваква дилема - што е сезонава ??? - дали сите научија да прават фудбал ? дали сите научија да се гребат на голем тим ко арсенал .. ? или просто треба промени .... ( ова го кажувам со болка во срцето , но ... за моменти се замислувам дали не тони е вистинскиот човек за менаџерското место ... моето мислење е ова не непродуктивна дискусија )

значи потенцијален тим :

------------------алмунија ( кој некни против вила само тој беше човекот со лавовското срце )

-- џуру ----------туре ---------вили ---------- мачорон

-- ебу ----------деилсон/рамзи - сонг -------- насри

--------------------аде ---------никлас/вела ( вела далеку е мексико ) - речиси секогаш кога и да е таму или каде и да игра мексико карлито е ненаспан заради патот :) ама се надевам сега да стартува :)

значи со граѓаните ни оди од рака , но ме секираат податоциве изложени во врска со оваа сезона - оптимист сум на секој меч со арсенал ( од јуве , реал , утд , челзи , пул ... милан , интер .... ) сме мавале и поголеми ѕверки од сити .

повелете на темава и кажувајте што ви тежи :)

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20

на градскиот стадион во манчестер од 16 часот на а1 директно .

домаќинот е без победа веќе три кола - оној драма меч со хул од минатиот викенд беше само загревање со тоа што ќе следи . имаат доста добри поединци , богати сопственици верна публика - мотив повеќе за одличен меч ( жал ми е нема да можам да го следам :( )

Арсенал : ех колку ли само сакам да се повтори ова - 1 : 6 :) 19-тата минута веќе беше 0 : 5 :) - башка н и врви против нив , но ( ова е огромно но ) годинава со екипите што ни оде немаме поволен резултат :(

хендикеп : цесц - 5-те жолти , РвП сеуште под суспензија заради неговото тијнеџерско однесување , гаел ваљда не клупа заради разнишаната самодоверба , дуду и томче старата приказна ... бак и тио - тио кажуваат доста сериозно било ( демек три месеци ) немав време да му појдам на посета :vozbud: :)

граѓаните : оној хјуз е за едно дрво па по главата по ушите кај ќе ти дојде - причини - се замислува дека е алфа и омега :) најскапиот играч во премиер рубињо - за детево уште арсенал кога се тепаше со реал имАм доста убави сеќавања , покажа дека е топ играч со неверојатен стил , знаење , дарба ... што по неколку кола во премиер лигата ја зеде капитенската лента , друг - жо - малиов кога ќе подостри ќе биде меѓу петте најдобри напаѓачи на светов ( има само 21 година ) , елано - во форма , не во форма два меча потоа пак ... со претеран пат во играта ... мика ричардс - играчот кој сакам уште во зимо да се пресели на емирати - детево е она што ни недостасува - ко колко кога се распалуваше насекаде низ теренот - идентичен стил , идентична градба ... само што мика е млад :) голманот : сега незнам дали ќе биде каспер или џо - не се толку битни .

за нашите : на почитуваниот професор ќе му пренесам да не се заебава ... 100 години навивам за тимов и ниту еднаш не сум бил во ваква дилема - што е сезонава ??? - дали сите научија да прават фудбал ? дали сите научија да се гребат на голем тим ко арсенал .. ? или просто треба промени .... ( ова го кажувам со болка во срцето , но ... за моменти се замислувам дали не тони е вистинскиот човек за менаџерското место ... моето мислење е ова не непродуктивна дискусија )

значи потенцијален тим :

------------------алмунија ( кој некни против вила само тој беше човекот со лавовското срце )

-- џуру ----------туре ---------вили ---------- мачорон

-- ебу ----------деилсон/рамзи - сонг -------- насри

--------------------аде ---------никлас/вела ( вела далеку е мексико ) - речиси секогаш кога и да е таму или каде и да игра мексико карлито е ненаспан заради патот :) ама се надевам сега да стартува :)

значи со граѓаните ни оди од рака , но ме секираат податоциве изложени во врска со оваа сезона - оптимист сум на секој меч со арсенал ( од јуве , реал , утд , челзи , пул ... милан , интер .... ) сме мавале и поголеми ѕверки од сити .

повелете на темава и кажувајте што ви тежи :)
Венгер и порано изјави дека на Вела нема да му се даде стартно место кога мечот се игра три дена по неговиот натпревар со Мексико затоа што тој во Лондон пристигнувал дури во Петок наутро. :(

А што се однесува до натпреварот мислам дека ќе биде тешко но и дека можеби малку на „преживеаните“ од интернационалната пауза им се избристил мозокот и им текнало дека играат за фудбалскиот клуб Арсенал, а не за некој тим од Конференцијата.
Очекувам Ебуе да игра на позицијата десен бек, затоа што таму беспрекорно си ги извршува своите работи.

Еве моја прогноза:
------------------Алмунија-------------------

Ебуе-------Туре--------Галас-----------Клиши

Ремзи------Денилсон--------Сонг--------Насри

-----------------------------Диаби------------

----------------Адебајор----------------------

Што се однесува до Манчестер Шити мислам дека најголемата закана доаѓа од Рубињо.
Каспер Шмајхел мислам дека ќе брани бидејќи Џое е повреден, а тоа не би претставувало проблем затоа што и двајцата се на исто рамниште.

Храбрата машка игра искомбинирана со „гинење“ на теренот би ни донела три поени од Сити Граунд. :vozbud:

( П.С. Молба до Југославица да престане да се занимава со коментирање - го уништува денот на сите. )

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Потребна ни е победа во меч овој за колку толку да се вратиме во живот. Да не заборави дека после Сити не очекуваат незгодни мечеви.

Според мене Венгер ке ја играа стандардната 4-4-2 формација.

----------------------Алмуниа----------------------

----Туре------Џуру-------Галас--------Клиши------

----Ебуе--------Ремзи-------Денилсон-----Насри---

--------------------------Диаби---------------------

---------------Адебајор------------------------------

патем :eek:ftopic: РвП два гола против шведска ... браво нека си ја одржува формата :)
Тоа ми се свиѓа. :)

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Мислам дека ќе биде мн мн тежок меч иако нема во ПЛ лесен меч, а иако нашиот тим ќе биде премногу оштетен со неиграњето на Фабрегас и РвП и Сања ама пак имамо млади талентирани играчи кои иако немаат мн искуство можат да одиграат ваков натпревар :wink: инаку Венгер си ја знае работата и ќе ги стае вистинските 11 :vozbud:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
РвП е :zver: најак играч ни е во тимот само што повредите го спречија до сега да го покаже тоа ама во идина се надевам дека нема да биде толку баксус и ќе се покаже во вистинско светло :vozbud:

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
[zEUs];1882712 напиша:
РвП е :zver: најак играч ни е во тимот само што повредите го спречија до сега да го покаже тоа ама во идина се надевам дека нема да биде толку баксус и ќе се покаже во вистинско светло :vozbud:
Добро е издржа 13 кола со нас :)

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Добро е издржа 13 кола со нас :)
Треба да има некоја константност не само повреде :nerv: ќе изира пола сезона и оп повреда и после тмн се вратил и пак повреда :tapp: колку што е јак толку е и баксуз :toe:

Член од
29 април 2008
Мислења
164
Поени од реакции
1
A be decki mislam deka pobeduvame ovoj pat,valjda im dojde umot na ovie nasive deka so site treba da igraat dobro i nikogo da ne podcenuvaat,pa sega mislam deka ja posakuvaat pobedata po sekoja cena i ke ginat na terenot..............
po moe mislenje 2 gola razlika ke napravat,barem taka se nadevam,ako ja igraat nivnata igra tesko deka ovoj pat moze da ja utnat........
vo sekoj slucaj im posakuvam sreka i dobra edna pobeda,kako za niv taka i za nas navivacite........FORZA ARSENAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
A be decki mislam deka pobeduvame ovoj pat,valjda im dojde umot na ovie nasive deka so site treba da igraat dobro i nikogo da ne podcenuvaat,pa sega mislam deka ja posakuvaat pobedata po sekoja cena i ke ginat na terenot..............
po moe mislenje 2 gola razlika ke napravat,barem taka se nadevam,ako ja igraat nivnata igra tesko deka ovoj pat moze da ja utnat........
vo sekoj slucaj im posakuvam sreka i dobra edna pobeda,kako za niv taka i za nas navivacite........FORZA ARSENAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:pos: :zver: си :vozbud:

Инаку и ја мислим дека ќе тепаме:smir: Венгер е цар и ќе скрои некое тимче од овја преостанати играчи и ќе смисли феноменална тактита и ќе победимо :vozbud:

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
ЕДНО ГОЛЕМО ДОБРОДОЈДЕ! :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom