Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ќе измислевме други,
Да бе, ама и за тоа требит јааааааак И-КУ....Ама немет проблем, и за тоа имат чаре: ќе препишете од некаде и-оп! Ете го решението!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Да бе, ама и за тоа требит јааааааак И-КУ....Ама немет проблем, и за тоа имат чаре: ќе препишете од некаде и-оп! Ете го решението!
Ти комплекс да не доби од недостатокот на IQ? Или ми се чинит?
А за препишување капа ви симнувам, дури и Христос ви е плагијат.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Ако журкај си се. Еееј ако не бевме ние Христијаниве, и пивце ќе неможевте да си се напиете на раат во слободни денови.
хахааа....ти мислиш велигден е христијански празник? Ахахааааа....пагански е, поврзан со божицата Иштар, Естер и мн други пагански божици на пролетта :smir:

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/belief/2010/apr/03/easter-pagan-symbolism

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Пошо кај нас никој не верува во ништо и секој се прави паметен затоа ја изгубивме и верата и државата ,Албанците и останатите муслимани си веруваат во нешто и нема тамо атеисти , курци палци затоа стигнаа тамо каде што се. А науката како што вика дека сме настанати од мајмуни по паметот на дарвин е теорија а не закон да беше точна ке беше закон ...
И гравитацијата е теорија. Ама ти можеш, ако сакаш, нели пошто си фраер, ич да не ја почитуваш, па да си левитираш до школо секој ден.

Ете, пред едно 2000 години и еден зомби, исто така, мислел дека е само теорија, па лебдел по тоа водата. Пробај и ти - слободно.

...и патем научи што е научна теорија за да не се срамиш во јавност. Голем си доволно, претпоставувам.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
хахааа....ти мислиш велигден е христијански празник? Ахахааааа....пагански е, поврзан со божицата Иштар, Естер и мн други пагански божици на пролетта :smir:

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/belief/2010/apr/03/easter-pagan-symbolism
На Твое место, јас би се повикал и на тоа што напишале во „жутата штампа„-таму сигрно саде вистини пишует...

--- надополнето ---

Ти комплекс да не доби од недостатокот на IQ?
Не, немам таков комплекс, барем не со соговорници од Твој (и сличен) калибар...

--- надополнето ---

Или ми се чинит?

Точно, Ти се чинит...Провери зашто и како...

--- надополнето ---

А за препишување капа ви симнувам, дури и Христос ви е плагијат.
Ето, драги гледачи, ево уште еден „...врвен доказ...„ (последица од јак И-КУ) за непостоењето Божјо-доволно е да се напише дека „нешто„ не постои и „нештото„ аутоматски го снемува.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
На Твое место, јас би се повикал и на тоа што напишале во „жутата штампа„-таму сигрно саде вистини пишует...

Ти можеш да си замижуваш пред фактите и вистината колку сакаш, ама да беше барем малкицка запознаен со сите други верувања и религии ова ќе ти беше познато.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
DBack,

одамна не си ја постирал онаа сликовницата, која „докажува„ како изгледаат милијарда години...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не, немам таков комплекс, барем не со соговорници од Твој (и сличен) калибар...
Не е доволно да кажеш НЕ пред мојот исказ

Точно, Ти се чинит...Провери зашто и како...
Проверив, не ми се чинит, во право сум бил

Ето, драги гледачи, ево уште еден „...врвен доказ...„ (последица од јак И-КУ) за непостоењето Божјо-доволно е да се напише дека „нешто„ не постои и „нештото„ аутоматски го снемува.
Не реков дека го снемало туку дека е препишано......Е Мики, Мики толку ти е Ај-кјуто, научи да читаш

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Почнуваш да се повторуваш. Ја имаш постирано оваа слика веќе. Дај нешто ново. Кој не знае со зборови, знае со слики а? Кажи нешто твое, доста со ова сликичките. Имаш јазик, и ум, користи ги, напиши некое твое оригинално мислење.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Почнуваш да се повторуваш. Ја имаш постирано оваа слика веќе. Дај нешто ново. Кој не знае со зборови, знае со слики а? Кажи нешто твое, доста со ова сликичките. Имаш јазик, и ум, користи ги, напиши некое твое оригинално мислење.
За болдираното.....не ќе е така. Се сеќаваш на објаснувањата зошто иконите се правени? За да им помогнат на неписмените, да можат да ја доловат прикаската - пошо нели, не знаат да читаат....слики се многу полезни во вакви случаи

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155

Знам, знам, во недела празнуваме во чест на паганските богови.

--- надополнето ---

За болдираното.....не ќе е така. Се сеќаваш на објаснувањата зошто иконите се правени? За да им помогнат на неписмените, да можат да ја доловат прикаската - пошо нели, не знаат да читаат....слики се многу полезни во вакви случаи
Јас сум писмен. Мики е писмен. Чим сме овде на форум, во кој пишуваме зборови, значи сите сме писмени. Така? Епа тогаш користете зборови. Ова не е сликовница. Ова е форум.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Знам, знам, во недела празнуваме во чест на паганските богови.

--- надополнето ---

Јас сум писмен. Мики е писмен. Чим сме овде на форум, во кој пишуваме зборови, значи сите сме писмени. Така? Епа тогаш користете зборови. Ова не е сликовница. Ова е форум.
Слика вреди милион зборови :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom