Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
1. Лага.
2. Голема лага.
3. Статистика (читај-најголема лага).
Толку ти фаќа црпката. А види табела - мисли дека е статистика. Мрш назад у V одделение.

Ова е графички приказ на падот намоќта на Трофазниот Бог со текот на времето. Поточно, со развојот на науката. Ајде да ти протолкувам, за да можеш да разбереш. Табеле не е шала, нели.

Табелата сатирично покажува како пред 5770 години Трофазниов бил толку моќен што направил универзум.
Пред некои 3500 години имал толку моќ да ја поплави целата планета.
Пред 2500 години имал моќ да предизвика чуми и болештини.
Пред околу 2000 години можел да оди по вода.
После, уште малку му се намалила моќта, ама барем можел да излечи сифилис.
Денес, твојот трофазен бог има толку моќ колку да се појави на препечен ТОСТ.
Толку.

Гледаш како ти еволуира Трофазниот Бог низ милениумиве?

А ти тврдиш дека нема еволуција, иако Господин Господин Стефан на Вести вика дека има.

Се надевам дека сега ти е јасна разликата помеѓу статистички податоци и историска фактографија.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Хмммм, отсекогаш ми се допаѓале токму ваквите „докази„...Ќе напишеш дека „...нема доказ..„ и доказот автоматски го снемува, така?

А мене одсекогаш ми се допаѓале изјавите "постои доказ, затоа што јас верувам дека постои" и доказот автоматски се појавува, така?

--- надополнето ---

1. Лага.
2. Голема лага.
3. Статистика (читај-најголема лага).

Статистиката вели дека најмногу луѓе на планетава веруваат во Исус, и дека христијанството е најбројно....тоа објаснува се!

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.420
Поени од реакции
5.095
Статистиката вели дека најмногу луѓе на планетава веруваат во Исус, и дека христијанството е најбројно....тоа објаснува се!
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

HEADSHOT!!!

По шо сакаш да се обложиме дека Мики ќе го прескокни твојот пост? :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

HEADSHOT!!!

По шо сакаш да се обложиме дека Мики ќе го прескокни твојот пост? :)
А може и да го дисекцира на едно 15 цитати од типот: "Не..." "ти така мислиш.." "не е точно..." итн, итн! :)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А може и да го дисекцира на едно 15 цитати од типот: "Не..." "ти така мислиш.." "не е точно..." итн, итн! :)
Ц....

Овој пат, само ќе речам дека „...не е вреден за сецирање...„:pos2:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Вие камен со Мики не фрлате. То се знае. И она за што не е сигурен, нема проблем, верува. Ја употребува духовната логика...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А мене одсекогаш ми се допаѓале изјавите "постои доказ, затоа што јас верувам дека постои" и доказот автоматски се појавува, така?

Не е така.

Барем на два наврати на форумов, имам поставено серија од 10-11 докази, достапни и проверливи за секој здраворазумен поединец, што значи дека имам поставено докази за Божјото постоење, а не само прост и напишан став дека Бог постои. Тоа што не си прочитал тие мои постови, не значи дека си во право, туку едноставно, не си ги прочитал и немаш основа да ме обвиниш дека мојата вера се заснова само на вер(б)а без „подлога„.

За разлика од типосите на форумов, од кои барам докази за разни нешта, а за кои не добив никаков одговор а уште помалку „доказ„, јас барем се потрудив да изнесам и конкретни и проверливи докази, а не „препишанки„ по принципот „рекла-кажала„...

--- надополнето ---

Ја употребува духовната логика...
...за разлика од некои, кои не знаат да ја употребат ниту нивната рационална логика, па се впуштаат во препишување туѓи логики и вистини, земајќи ги „..здраво за готово..„, небаре самите се автори на тие „вистини„, а згора на све, се фалат по форумов дека им бил јак (И-КУ-то, нормално...).

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не е така.

Барем на два наврати на форумов, имам поставено серија од 10-11 докази, достапни и проверливи за секој здраворазумен поединец, што значи дека имам поставено докази за Божјото постоење, а не само прост и напишан став дека Бог постои. Тоа што не си прочитал тие мои постови, не значи дека си во право, туку едноставно, не си ги прочитал и немаш основа да ме обвиниш дека мојата вера се заснова само на вер(б)а без „подлога„.

За разлика од типосите на форумов, од кои барам докази за разни нешта, а за кои не добив никаков одговор а уште помалку „доказ„, јас барем се потрудив да изнесам и конкретни и проверливи докази, а не „препишанки„ по признципот „рекла-кажала„...
Кажи им Мики. Кутриот Тома Аквински понуди само пет докази, ти нудиш повеќе од десет. Секоја чест...

Тоа што ти не разбираш што значи зборот доказ, нема врска. И онака не е кој знае колку добро дефиниран. :toe:

Инаку, да живееш на почетокот на 21 век, и да мислиш дека можеш да понудиш (значи не да понудиш туку да мислиш дека можеш да понудиш) доказ за постоњето на Бог, е рамно на неписменост од гигантски размери. Но ти и ова не го разбираш...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Инаку, да живееш на почетокот на 21 век,
..сакаш да кажеш, во „најнапредниот„ од сите досегашни векови...

--- надополнето ---

и да мислиш дека можеш да понудиш (значи не да понудиш туку да мислиш дека можеш да понудиш) .
...немој да мислиш, оти ќе згрешиш, а докази веќе понудив...

--- надополнето ---

е рамно на неписменост од гигантски размери. .
...од сите фалбаџии на форумов, Ти се еден од многуте кои никако не можат да ја изразат својата „писменост„, па радо „позајмуваат„ од туѓата, китејќи се со туѓи перја...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
..сакаш да кажеш, во „најнапредниот„ од сите досегашни векови...

--- надополнето ---

..немој да мислиш, оти ќе згрешиш, а докази веќе понудив...
Ајде за мене, затоа што сум нов на форумов, постирај го овде твојот најсилен докза за постоењето на Бог...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ајде за мене, затоа што сум нов на форумов, постирај го овде твојот најсилен докза за постоењето на Бог...
...Де де...Ај што имаш јак И-КУ и што си изузетно писмен, па сеа и си ласкаш, демек, токму ради Тебе, треба да изнесувам докази...Кај Ти е И-КУ-то, а? Откриј самиот! Повеќето од историски познатите философи, кои навистина имаа јаки коефициенти на интелигенција, не го негираа Божјото постоење, но имаа доволно јаки И-КУ-а, за да можат да дојдат до здраворазумскиот заклучок дека „...се што е створено, има свој Творец...„. Но се чини дека Ти, и покрај јааакиот И-КУ, си ја преспал целата историја па сметаш дека се од Тебе почнува.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
...Де де...Ај што имаш јак И-КУ и што си изузетно писмен, па сеа и си ласкаш, демек, токму ради Тебе, треба да изнесувам докази...Кај Ти е И-КУ-то, а?
Мики, христијански е да ми помогнеш. Можеби твојот доказ ќе биде клучен момент во мојот живот, можеби на лице место ќе се преобратам...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Можеби...А за обраќање кон Бога, не е доволно некој да изнесе доказ за Божјото постење, туку пред се и над се, потребен е личен труд, каде првиот чекор се состои во богобарањето, т.е. личниот почеток во потрагата по Бога, па штом се сретнете, ќе си бидеш самиот на себе смешен со своето тековно неверие.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
...Де де...Ај што имаш јак И-КУ и што си изузетно писмен, па сеа и си ласкаш, демек, токму ради Тебе, треба да изнесувам докази...Кај Ти е И-КУ-то, а? Отркриј самиот! Повеќето од историски познатите философи, кои навистина имаа јаки коефициенти на интелигенција, не го негираа Божјото постоење, но имаа доволно јаки И-КУ-а, за да можат да дојдат до здраворазумскиот заклучок дека „...се што е створено, има свој Творец...„. Но се чини дека Ти, и покрај јааакиот И-КУ, си ја преспал целата историја па сметаш дека се од Тебе почнува.
Добро бе Мики, не мислиш дека го исцеди веќе тој И Ку коментар? Немаш ништо друго во својата witty bag to whip out and lash out with?

Kajgana Shop

На врв Bottom