E што е де турбофолкот?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Текстовите у турбофолкот биле базирани на љубов :vozbud:, ја па повеќе имам впечаток дека се базирани на пет ракии у кафана и една певаљка што се крши на стол. Ама ако ништо друго мора да се признае дека се најискрени творечки форми, ги изразуваат најдлабоките инстинкти на човековата природа кои се кријат таму длабоко под дебелиот пласт на интелектуалниот лој. Едноставно нели, турбофолк текстовите претставуваат внатрешен бунт на сексуалноста против еготрипот и суетноста. Или кажано по нашки - "Поштовање је трајало кратко, јебали смо се слатко"

Aјде доста се фолираш.. биди искрен.. кажи ми 95% од текстовите во Турбо Фолк музиката на што се базирани, али искрен и паметен одговор дај.. не само глупирање.. пошто ко 1 не си смешен, ко 2ро не е ни интересно ова што го кажуваш ..

ме мрзеше да барам па на јутуб ова видео ми го отвори прво и ете кажи ми каков текст е овој ? дали е љубовен или е случајно поезија од Кочо Рацин

Турбофолкот е масовно срање кое од одредена маса на луѓе е прифатен под поимот музика.

Турбофолкот е масовно срање кое од одредена маса на луѓе е прифатен под поимот музика.
ако може ке ја проширам дефиницијата - Турбофолкот е масовно срање кое во најголеми количини го има во Србија и Бугарија и од одредена маса на луѓе кои немаат никакви познавања за музичките вредности е прифатен под поимот музика и е пуштено во продажба со цел да се остварат многу пари.

а тоа дека лугето кои не сакаат турбофолк откачувале на срањево кога се излезени или дека знаеле текстови е најголема глупост тоа само вие турбофолкерите се тешите и мислите сите се како вас

и не сум против слушајте си само не ме труете со тоа и прифатете дека на некои луге им е стварно одвратно

Jас турбофолкот го сметам за тивок убиец :toe:
:pop:

Јас имам прашање, зошто македонците се поголеми цигани во поглед на "музиката" наречена турбофолк и од самите креатори на истата - бугарите и србите?!

Искрено ги потценувам луѓето кои слушаат такво срање, за мене човек без вкус за музика не е човек.

Јас имам прашање, зошто македонците се поголеми цигани во поглед на "музиката" наречена турбофолк и од самите креатори на истата - бугарите и србите?!

Искрено ги потценувам луѓето кои слушаат такво срање, за мене човек без вкус за музика не е човек.
Ми го зема зборот тоа и јас ќе постирав.... абе тоа што тука се слуша не се слуша ни во Србија ни во Бугарија...
Србите и Бугарите слушат паметна музика некоја транс, рок, техно-може.... и други освен турбофолк.... јас не викам дека таму ги нема не е возможно не бидува држава без малцинство ама не е како кај нас....:smir:ПозЗ
П.С Екипата што ја направи оваа Михаило децата и фамилијата од рак да му умрат

Ми го зема зборот тоа и јас ќе постирав.... абе тоа што тука се слуша не се слуша ни во Србија ни во Бугарија...
Србите и Бугарите слушат паметна музика некоја транс, рок, техно-може.... и други освен турбофолк.... јас не викам дека таму ги нема не е возможно не бидува држава без малцинство ама не е како кај нас....:smir:ПозЗ

Луд си бе!!! :pos2::pos2::pos2::pos2:

П.С. Не слушај турбофолк, умри си од природна смрт!!!

Го кажав тоа од проста гледана точка..... Ајде јас се негирам самиот себеси, ако треба јас ќе испаднам целата будала од муабетов.. само примети.. еве нека ме нема мене.. погледни наоколу дали има некој турбофолкер што се замара за овие ваши препуцавања ?

исправи ме ако грешам ама мислам дека сум у право..

не си во право ..има ...ти се замараш

не се негирај ...

Како прво,каква е таа паметна музика жити се?
А второ,не би рекла дека во Србија и Бугарија не се слуша турбофолк.
Јас сум против турбофолкот и за мене голем минус е кај некој ако слуша таква "музика",ама претерување е тоа дека човек без вкус за музика не е добар човек и слично.

Како прво,каква е таа паметна музика жити се?
А второ,не би рекла дека во Србија и Бугарија не се слуша турбофолк.
Јас сум против турбофолкот и за мене голем минус е кај некој ако слуша таква "музика",ама претерување е тоа дека човек без вкус за музика не е добар човек и слично.

сакаше да каже поквалитетна музика...
а и да .. човек со слуша турбо фолк не е добар човек ..глуп е ..
ако му беше дојдено до музика има доста квалитетна музика ..
ама се шо сакат тие луге е да видат некоја полугола цицотресина ..

шо мислиш ти .. ок се тие луге?

Многу мешаш поими:):)
Ако е глуп не значи дека не е добар човек.Глуп не е исто со добар:):)
И кога реков "ако нема вкус за музика" не мислев само на турбофолкерите.
Мислеш дека сите што не слушаат турбофолк имаат вкус за музика???
Има еден куп други неквалитетни песни,и кога ке видам дека некој слуша такви не мислам одма дека е глупав туку само дека нема слух.

Многу мешаш поими:):)
Ако е глуп не значи дека не е добар човек.Глуп не е исто со добар:):)
И кога реков "ако нема вкус за музика" не мислев само на турбофолкерите.
Мислеш дека сите што не слушаат турбофолк имаат вкус за музика???
Има еден куп други неквалитетни песни,и кога ке видам дека некој слуша такви не мислам одма дека е глупав туку само дека нема
слух.

зборевме за жанрови овде .. не за песни ..
а темата е за турбофолк ...така да ..
не велам дека нема и други неквалитетни песни ..има

Тоо мајсторе јас не бев тука ама ти кажа се што сакав да кажам јас позз

За турбофолк имам да кажам само едно. Незнам колку од вас знаат, но турбофолк е производ на еден и само еден човек кој што го почитувам страшно многу а тоа е Рамбо Амадеус! Има и интервју на јутјуб, во некоја прилика ќе го најдам и ќе ви дам линк да гледате што кажува. Само на кратко од тоа што запамтив од интервјуто е дека на фраеров му било досадно па си рекол на наредниов албум ќе направи комбинација на хаус со босанско "завивање" (народна музика), само што не предвидел дека луѓето до толку сериозно ќе го сфатат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom