Две гранати испукани кон Владата

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Mора да се Бугари,па само ним им остана од тоа оружјето што го шверцуваа пред извесно време кога изби аферата со Бугарските шлепери.
Ааа...ако беа наши-да имате нова Влада...Маjтап.:nesum: :nesum: :nesum:

A da ne e namrno naracano od nekogo za da se ottrgne vnimanieto od greskite vo cekori koi se pravat ekojdnevno nosejki ne podaleku od ispolnuvanjeto na prioritetite, blagostostojbata i sl?? Samo prasuvam?!!

A da ne e namrno naracano od nekogo za da se ottrgne vnimanieto od greskite vo cekori koi se pravat ekojdnevno nosejki ne podaleku od ispolnuvanjeto na prioritetite, blagostostojbata i sl?? Samo prasuvam?!!

и јас така мислам... во спротивно немаше да промашат! и тоа не промашија за малку

Кои се тие грешки конкретно...?

KONKRETNO???? ...MNOGU....VEKE POVEKE OD 100..NE SE BROJAT ., a toa me pravi tazen.....zosto da te izlaze nekoj koristejki gi tvoite cuvstva e prifatlivo i razbirlivo , no koga ke se sluci toa po vtor pat.... znaci deka si glupav...i toa, barem vo mojot slucaj ic ne e prijatno soznanie.......ni moite rozevi avstraliski bobinki ne pomagaat, ke mora da probam so nekoi pesticidi,...... spored tebe ocigledno funkcioniraat :):)!!!

И пак нема ништо конкретно...

Ајде бе конкретен, дај у кратки примери, што е тоа што го направи оваа влада толку лошо, полошо од било која претходна?

И пак нема ништо конкретно...

Ајде бе конкретен, дај у кратки примери, што е тоа што го направи оваа влада толку лошо, полошо од било која претходна?

Pa prvata NAJGOLEMATA i dovolno GOOOLEMA GRESKA, za da ne praime poveke muabet na ovaa " GRESNA" tema E : NE NAPRAVI NISTO PODOBRO.....od kaj pa ti padna na um deka nepravenjeto nisto poloso od prethodnite bi bila pricinata zosto E IZBRANA?????? :):)!!
A bidejki po utroto denot se poznava, jasno ni e sto ke pravi i ponataka....,a so vaka grogiran narod toa voopsto ne i e tesko. Malku e samo nemoralno ......ko tepanje na malo dete...ne daj Boze nesto poperverzno da spomnam:):)!!
I se toa za da na kraj po tri godini od denes ..Sekernata mi stane PREMIERKA.....jebote idnina....

Биди малку реален, според постовите знам дека стандардот да ни е како во Шведска, пак ќе најдеш замерка...Ама на држава на која статус/стандард/лице и го направи капита-комунистичка структура која испооднесе во стечај еден куп фабрики, иссценира пирамидални тешки кражби директно од џебот на народот, со рејтинг кој соседите работат да исчезне, сакаш работите да се менуваат преку ноќ - кажи ми каде го има тоа?

Во која сфера конкретно гледаш неуспех? Каде се тапка во место? Што досега не направиле а што рекле дека ќе го направат до датата на која ветиле? Пак не си конкретен...

Јас можам да набројам бааги работи кои ги остварија за една година...време за работи за кои некоја бифша влада ни по 12 години власт не успеаја...

Vidi Trnu...bidejki poleka, ke se povlekuvam od ova muabetive forumski ovde, ke probam po malku da ti porazjasnam na mnoguminata kako tebe onaka partiski "ZADOENI" sto e LEB , a sto TRICI.....
Prvo , mnogu e jasno deka standardot ne moze da ni bide ni delce od Swedskiot vo NISTO , pa duri i vo onie "elementi" vo koi mislime deka sme demek superiorni : gostoprimstvo , druzenje ili taka nesto. Sepak ne veruvam deka veruvas deka sum tolku glupav...??:)
Vtoro , ne ni pomisluvam za promeni preku nok...toa e jasno ko bel den , deka e nevozmozno :) , no ocekuvam NEKOJ DA POCNE SO PROMENITE, do sega navodnite promeni sto gi gledam od "tekovnite" e samo "upraznjavanje" na nekoj PR verojatno dooobro platen na nekoja agencija koja za Makedonija znae samo tolku: deka taka se narekuva nekoja si salata...ZNACI OCEKUVAM POCETOK NA PROMENI , a ne DRAMATIZACII I SAPUNSKI OPERI....
Treto: DATATA STO JA VETILE....pa taa momce e nekoj termin odprilika 15 godini porano , znaci DOBRANO DOCNAT...,a ako mislele na nekoi drugi datumi ...neka im sluzi na cest LAZENJETO...ili glupavosta....

Nikogo ne go interesiraat istite FANTASTICNI prikazni koi dosega site RASKAZUVACI gi raskazuvaat so razlicno nivo na neuspeh. Totalno nemanje na IMAGINACIJA , koja nazlost zavrsuva do nivoto SPORTSKI SALI, nejasna rasprodazba na poslednite ronki od nacionalnoto blago.........
Kogo go interesira TAPAta GILJOTINA koja do sega ne moze da presece ni najobicno livce hartija :)
Se mi se cini deka na toa datumot koj go spomnuvas kako den na ISPOLNUVANJATA...narodot pak ke posaka PROMENI, a tie za nivoto na eden glup narod kakov sto nazalost se pokaza nasiot, vo najdobar slucaj ke znaci da si ja pobaraat Sekernata ili eventualno nejziniot gazda....ebate togas uspehot...
PRVO bre Trn SE POCNUVA SO SOPSTVENIOT DVOR I GUBRETO VO NEGO!!!!
Ne se apsi boranija, niv im se prostuva , ako se popravat , se apsat Ljubco i tajfata i ne se zbori za tenkovski menjaci tuku za pravite dubari na PROFESOROT , za koi sega ni D ne e kazano....
Koga, da ne odime podaleku, eden minimalen ,minimalisticki , smesno ednostaven problem ke bide resen: BRZO I ELEGANTNO IZDAVANJE NA LICNI DOKUMENTI I JASNA KOMUNIKACIJA SO NAVODNO OTVORENATA TRANSPARENTNA VLADA I DRZAVNA UPRAVA....ke prestanam da panjkam.....nema ni da zucnam...:)
Nema ni zbor da kazam za smesnite "smaluvanja" na DRZAVNATA administracija vo obraten pravec.......
Nitu za namaluvanjeto na opstoto nevrabotuvanje ...pak vo obraten pravec...i na Gruevski duri ke mu go prostam i Slavevski , za bratucedite da ne zborime.
Ke mu kazam : alal stanovite.
Ke prodolzime ...ako imame vreme....

Далеку е стварноста од твоите желби конкретче,мошне далеку,јас мислам дека уште 3 години ќе се изнаслушаме прашања од владата упатени кон опозицијата во вид на двосмислени одговори.За тоа време ќе се стекнат услови за нова влада во која пак ќе ги гледаме арогантните фаци кој дефилираа пред нашите очи изминативе години,без нешто да придонесат кон она што значи реформи ама коренити,и пак ќе ни се пофтори препукување од типот каде бевте кога ние крадевме и кога имаше и за вас а сега нема за нас,па ќе следуваат одговори од типот аха значи вие признавате дека крадевте па сега немате право да прашувате затоа што сте краделе.Така ќе помине времето како на квиз,брзо и едноставно во провокации со прашања и прашални одговори без конкретни идеи за напредок на државава.

Конкрете...однапред знаев дека одговорот ќе ти биде „кинење“ на октоподските глави и правење полициски хајки со масови судења за сите злодела...Ама што фајде од сето тоа, кога „има нешто посилно до се“???
Првиот само испланира да ги отвори папирите од Колишевски, Темпо и остала тајфа за да видат Македонците кој се спрема да ги става на најдолно дереџе после долго очекуваната независност, го сјебаа уште на самиот старт...и што е најтрагично, не беше тоа ни во сопствената земја...Ама ај, од грешките се учи, а верувај, кога неговата фамилија ја има оваа власт - во блиска иднина ќе отидат истите во ќорка - доколку им дозволи народот!

Изморен сум веќе од тие глупости кој кого треба да апси и зошто! Полека се кратат краците на јебениот октопод, кај и да е, и главата ќе ја снема(доколку ги нема своите краци, ќе нема на кого да ја префрла вината!), и докурца со тоа веќе, нека си ја бркаат тие таа работа...

Мене ме зачуди како не се осврна на економските реформи, на реформите во здравството, реформите во земјоделството за кои јас самиот сум сведок, и немој да ми кажуваш дека си запознаен и со таа тематика бидејќи, немаш поима што се се случува на тоа поле и што ќе се случува во наредните неколку години...

Бараше народот инвестиции? Ги добива
Бараше реформирано здравство? Го добива
Бара ли намалување на невработеност? - Која невработеност???? Статистиката покажува дека има 300 000 невработени, од кои повеќе од 500 000 се земјопоседници, земјообработувачи - НЕКА ОДАТ ДА СЕ ПРИЈАВАТ ВО ЗАВОДОТ КАКО ЗЕМЈОДЕЛЦИ И НЕКА ПОЧНАТ ДА ГИ ЗИМААТ СТИМУЛАЦИИТЕ!!! Македонија првично е земјоделска земја со огромни капацитети и ресурси за да стане врвен Европски бренд, ама не...на југоносталгичарите т.н. радничка класа им е испод ниво да отворат бразда или да скинат бар еден грозд од плодот кој цел ебен свет им го цени а тие незнаат што да направат со него. А после тоа капитализмот не чинел, ебати мороните ебати...

И пак ќе прашам, што е тоа што тапка во место во Македонија за последнава година дена??

Конкрете...однапред знаев дека одговорот ќе ти биде „кинење“ на октоподските глави и правење полициски хајки со масови судења за сите злодела...Ама што фајде од сето тоа, кога „има нешто посилно до се“???
Првиот само испланира да ги отвори папирите од Колишевски, Темпо и остала тајфа за да видат Македонците кој се спрема да ги става на најдолно дереџе после долго очекуваната независност, го сјебаа уште на самиот старт...и што е најтрагично, не беше тоа ни во сопствената земја...Ама ај, од грешките се учи, а верувај, кога неговата фамилија ја има оваа власт - во блиска иднина ќе отидат истите во ќорка - доколку им дозволи народот!

Изморен сум веќе од тие глупости кој кого треба да апси и зошто! Полека се кратат краците на јебениот октопод, кај и да е, и главата ќе ја снема(доколку ги нема своите краци, ќе нема на кого да ја префрла вината!), и докурца со тоа веќе, нека си ја бркаат тие таа работа...

Мене ме зачуди како не се осврна на економските реформи, на реформите во здравството, реформите во земјоделството за кои јас самиот сум сведок, и немој да ми кажуваш дека си запознаен и со таа тематика бидејќи, немаш поима што се се случува на тоа поле и што ќе се случува во наредните неколку години...

Бара ли намалување на невработеност? - Која невработеност???? Статистиката покажува дека има 300 000 невработени, од кои повеќе од 500 000 се земјопоседници, земјообработувачи - НЕКА ОДАТ ДА СЕ ПРИЈАВАТ ВО ЗАВОДОТ КАКО ЗЕМЈОДЕЛЦИ И НЕКА ПОЧНАТ ДА ГИ ЗИМААТ СТИМУЛАЦИИТЕ!!! Македонија првично е земјоделска земја со огромни капацитети и ресурси за да стане врвен Европски бренд, ама не...на југоносталгичарите т.н. радничка класа им е испод ниво да отворат бразда или да скинат бар еден грозд од плодот кој цел ебен свет им го цени а тие незнаат што да направат со него. А после тоа капитализмот не чинел, ебати мороните ебати...

И пак ќе прашам, што е тоа што тапка во место во Македонија за последнава година дена??

Тапка во место случајот со Даравелски на пример.

Стимулација од 40 евра на замјопоседник баш и не е некоја стимулација, или колку толку да се рече дека има стимулации.Па владата издвојува само 18 милиони евра стимулација за земјоделците и доколку се поделат на 500 000 земјоделци тоа би биле толку пари колку за да си купат по едно квалитетно свирче и да бркаат сколовранци по нивите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom