Kiss

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Kiss е американски рок бенд формиран во Њу Јорк во 1973. Лесно препознатливи по обоените лица и гардеробата за на сцена, групата се проби во средните седумдесетти на база на драматични сценски настапи, што вклучува дување оган од устата, „smoking guitars“, плукање крв и пиротехника. Kiss имаат 45 златни албуми до денес. Вкупно имаат продадено над 80 милиони албуми.

Оригиналната четворка: Gene Simmons (bass and vocals), Paul Stanley (rhythm guitar and vocals), Ace Frehley (lead guitar and vocals) и Peter Criss (drums and vocals) е најуспешна и најпрепознатлива. Со нивната шминка и костими, ги презедоа ликовите од стрип: Demon (Simmons), the Star Child (Stanley), the Space Man (Frehley), и the Cat Man (Criss). Поради проблеми со користење наркотици, како и лични несогласувања и Criss и Frehley беа надвор од групата во 1982. Четворката се распадна.

Во 1983, Kiss ја напуштија шминката и уживаа во комерцијалата што ја имаа и без настапи до крајот на декадата. Понесени од бранот на Kiss носталгија од фановите, групата објави повторно обединување на оригиналниот состав (со шминка) во 1996. Но во 2002 Criss и Frehley пак го напуштија бендот, и беа заменети со Eric Singer и Tommy Thayer, достојно. Групата продолжува да настапува, додека Stanley и Simmons остануваат единствените константни членови на бендот. Групата сеуште настапува, но во изменетиот состав.

Еве една слика од оригиналниот состав, cover на нивниот албум од 1973 до 2002.
The_Very_Best_Of_KISS.jpg

кхм... не слушам многу глам рок, ама сепак ги поштуем доста имаат просперирано, имам читано нивни биографии дека се едни од најружните рок бендови кога се без шминка :pos: лол

Кист дис! :pos2:

Они станаа глам у 80тите, пред тоа си беа само рок бенд што го мразеа сите родители.

zveroi se Kiss ... inace kako sto znam .. prvoto ime im bilo "Fuck" ... a na prviot koncert im dosle samo trojca ... a oni bile cetvorica :pos::pos:

Можда биле грди ама со шминката биле уникатни и доста добро се пробиле подоцна.

I was made for loving you babe...:vozbud::vozbud::vozbud:

...имам читано нивни биографии дека се едни од најружните рок бендови кога се без шминка...

Gene Simmons
1170668250_kiss_gene_simmons_gi.gif

Paul Stanley
1431763604.jpg

Они станаа глам у 80тите, пред тоа си беа само рок бенд што го мразеа сите родители.

Кој не го гледал филмот Detroit Rock City, нека го гледа па ќе сфати за што зборува Гижо. ;)

zveroi se Kiss ... inace kako sto znam .. prvoto ime im bilo "Fuck" ... a na prviot koncert im dosle samo trojca ... a oni bile cetvorica :pos::pos:

Во почетокот ги сметале за купче идиоти што со шминката сакаат да привлечат внимание, ама не изгубиле надеж, и денес се тоа што се. :)

Дали некој знае да ми каже (без да бара на google, wikipedia и слично) од која држава е Gene Simmons?

Ако не прочита од никаде и ако не ти кажа никој, алал да ти е. :)

Ако е Пол Стенли геј на тој спот, дај твоја слика да видиме каква секс машина си. Пол Стенли кога е со шминка си е убав.

Gene Simmons е можеби најголемиот е*ач во рок историјата-kiss како бенд се добри и уникатни на некој начин.
Да беа сите глем бендови ко нив добро ќе беше.

Gene Simmons е можеби најголемиот е*ач во рок историјата-kiss како бенд се добри и уникатни на некој начин.
Да беа сите глем бендови ко нив добро ќе беше.

џин симонс све живо и диво лиценцира, уште ваздухот да го лиценцира, и ке треба да му плаќаме :)))))

Интересен човек е он. За све вика дека он е првиот што го направил тоа :)))) Ѕвер

P.S. Fantom е пристрасен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom