FrEaKy GiRL
...FaLLeN AnGeL...
- Член од
- 20 јули 2007
- Мислења
- 623
- Поени од реакции
- 28
Суруш си излегува мислам, за празници Да сакаше да превземе нешто во врска со таа работа, до сега ќе имаше нова жртва.:pos2::pos2:
Ова и јас го имам слушнато. Иначе живеам нешто подоле од таа пруга. Не е Волково туку Ге-ге.А мој другар т.е. мојот наставник карате и син му живеат ептен блиску до пругата! Сакаа еднаш другарите ко помала да ме носат таму. Умрев од страв.една од најпознатите скопски урбани легенди е со невестата кај пругите во волково.
приказната иде вака:
некои кои живееле во близина на пругите правеле свадба и кога се играло орото кое невестата го водела го водела накј пругите и тука ја згазил воз и отогасх се верува дека поради тоа што починала млада навечер незнам точно во колу саатот се појавувала на пругите и ако некој имал таму го хипнотизирала и го влечела на средина пруги и го укопувала во место се додека не го прегазил воз.
ова е една од скопските урбани легенди.
Само за вложениот труд да изнапишеш олку не ти го бришам постов. Ни смисла има, ни поврзаност со темава.е вака сеа...ова е за една баба...
си идеме за на утакмица со работнички финале куп и сеа ја и другари неколку у 1 саат таму сме а договорот беше мислам од 2 ипол до 3 се цекаме у ѓорче у парк така нешо..и сеа седиме таму на клупи и глеаме една баба 80 години си поминува си јаде сладолед..после се врака иде кај лепи(сладоледџилница) и пак се врака со сладолед..пак го јаде сладоледот и пак иде се врака со уште 1сладолед...и така сигурно едно 20 пати напрај бабава до 3 саат ние више бевме собрани многу и тогаш престана..ама буквало 2 саати може и поише со сладолед у рака поминуваше...тоа ја неможам 20 сладоледи да изедам така а па бабава 80 години..и мн смеа падна тука шо баба ке беше.....СУПЕР БАБИЧКА:pos2:
Туу бе што направивте. Куќата само нема фасада, и скршени прозори. Ништо страшно. Само што на дрогирашите тоа им е место за дружењеЈас сум ја видел таа градба,морам да кажам дека е морничава,стара куќа од некој барокско-готски стил...ја викаат КУЌАТА НА СТРАВОТ!
градинката на гази баба , и новата зграда на судот која не можела да биде изградена додека земјиштето не било откупено од исламската заедница .
Е ајде де раскажи јаИсто имаше муабети,како кај некоја куќа во драчево околу 12 на полноќ
се слушало бебе како плаче непреќинато..А некој ја знае случката наречена "Magic of Teovo"? Ако незнаете,ќе ви ја раскажам..Имаше и на гугл некој приказки,али ова исто така им се има десено на деца..Сега шубе ми е да пишувам 1h e скоро страв ми е :pos2:
приказнава страшно ме потсеќа на Blair Witch Project . со мали измени али то а тоа.... не верувамЗа Теово имаше и на гугл можда некој од вас ја прочитал а за тие
што не знаат вака ...
За 1 мај деца собрани група заминале во Теово..Кога пристигнале
требале да поминат преку некое брдо али патчето тесно онака
све дрва околу тебе шума разбираш ? И на патот цело време стоело
магаре не давало да поминат..Бувално 10 мин не им давало да поминат ..
Кога пристигнале таму у тоа селото прашале некој човек демек како се стига таму и таму (го заборавив местото како се викаше имаше некое име) и овој стариов нешо демек инсистирал да идат таму,као демек не ги пуштал ни он и им викал спиете кај мене у двор а у .. Нвм..Отишле ..Првиот ден нели седеле ау се заебавале се топ..Првата ноќ само 2ца слушале крици и звуци некој..им кажале на другиве овие им се смееле нешо а у..Втората вечер,4ца останале будни и кога легнале слушале како се приближува некој до нив,како го чепкал шаторор а и звук испуштал,им пеел до шаторот а уствари никој немало надвор..Таа вечер си заминале четворицата дома И третата вечер,неможеле да заспијат..Огнот одеднашка им згаснал,Шаторот се тресел цел а ветер не дувало ништо онака а они демек слушале звуци,чекори и некоја музика од шумата..Таа вечер за малце само што
не се самоубил некој демек месечарел и сакал да се фрли у реката..Ова колку е вистина Незнам али они самите потврдуваат дека било така..А приказката беше таа на гугл демек имало таму 3 самовили..порано дека 3 деца умреле на тоа место и демек барале души за возраст..Првата самовила доаѓала првата вечер,Втората - Втората вечер и Третата самовила влегувала во нив и го контролирала телото...А за реката викаат дека било стварно,демек секој месец зимала по еден живот....И сеа верувате во ова или не ? :pos2:
Не веруваш а во комшии имаш опседната куќа (таа што е на ќошот кај реката наспроти новата зграда) гледаш дека нема фасада и не е измалтарена однадвор, е тоа мајсторите денски работеле на нејзе а духот навечер ја туркал фасадата .приказнава страшно ме потсеќа на Blair Witch Project . со мали измени али то а тоа.... не верувам