Јас сум ја видел таа градба,морам да кажам дека е морничава,стара куќа од некој барокско-готски стил...ја викаат КУЌАТА НА СТРАВОТ!Најголема Скопска урбана легенда е онаа за куќата во Црниче или Пржино заборавив точно. Не сум бил никогаш таму а баш сакам да видам што чудо е тоа и какви чудни случки, духови и вампири се случуваат таму, ама никој не ме дружи.
Најлесно е да се напише така нели?Кој ли ви ги полни главите со вакви информации?
Damn you Holywood!
како си го написал ова како божем дух е полесно да се најде отколку мртво тело. :pos2::pos2::pos2:Абе она кај за цемент што е фабрикана? Ако е за тоа знам кога идам накај викендицата поминувам од таму, а и што имам пријатели па на гости што сум идел. Веруј ми таму има се ама духови нема. Мртво тело попрво ќе најдеш него дух
eve ja:Јас сум ја видел таа градба,морам да кажам дека е морничава,стара куќа од некој барокско-готски стил...ја викаат КУЌАТА НА СТРАВОТ!
Сега се вика МIA иначе да точно е се појавуваат духови тамо,ама они се добри и уствари они им помагаат на работниците кои се 3та смена а овие си седат у пушална и менза цело време и си делкаат јафа сокчиња и кога се разденува тамо негде кај 5 си подработнуваат малце дур им заврши смената,жива вистина:smir:Црна ружа - постои, не ми се збори за тоа.
Куќата во Црниче - сум влегол али беше денски, ништо чудно, само језиво беше( за навечер не се осмелувам да влезам).:baeh:
Незнам дали знаете местото каде што сега се наоѓа Ino Spektar во кисела вода, е изградена врз гробишта. Викаат се гледале духови навечер, али не сум доволно информиран, ај сеа кога ќе искочам, па вечер ќе дополнам.