Кошаркарска репрезентација на Македонија

Vodza

Ultras Crew
Член од
9 ноември 2008
Мислења
934
Поени од реакции
19
Верувам пак ке има проблеми со картите како и претходниот пат ке пуштат повеке карти од дозволеното и некој ке остане пред врата тие гнаси КФМ мислат само да лапнат по некој денар СРАМОТА Е тоа што го прават!!!

BoR4e

Manchester United
Член од
28 февруари 2008
Мислења
2.384
Поени од реакции
36
ке ги тепаме на грците а осеќам оти на трибините ке биде ....

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
najrealno bi bilo da tepame so Izrael!
So Hrvatska nemame sansi,so Gejlada moze da tepame 50-50 ni se sansite samo zaradi toa ako nasite se nakurcat ima da bide klanica i veruvam vo uspeh na nasata reprezentacija a toa e proagjanje na grupata:salut:

GIS

Член од
21 октомври 2007
Мислења
881
Поени од реакции
154
Не верувам дека ќе биде дозволено да се внесуваат било какви провокативни пароли бидејќи натпреварот уште сега е прогласен за натпревар од висок ризик. Мислам дека е време да се соберат заедно сите навивачки групи во Македонија: Комити, Чкембари, Фемили, ЦПБ... и да настапуваат под едно име бидејќи најголем пораз за нас ќе биде ако нашите навивачи не се покажат во најдобро светло.
Инаку сум задоволен од групата и мислам дека имаме свои шанси и на трите натпревари.
oti ti ne si navivac!?:(
momce be MAKEDONIJA e!!! site sme navivaci,nema komiti,ckembari...odi vo varsava cela makedonija!!!
mnogu mi e milo sto gledam deka uste sega e vo plan da se odi :): a ima uste 10 meseci...mozete da zamislete sto ke bide poslednite mesec-dva :D:D cc...
inaku za gejcite sigurno deka ke odat vo golem broj,i se toa spremni ekipi,a kako sto znaeme imaat strasni navivacki grupi :(:( za zal....i zatoa...CELA MAKEDONIJA VO POLSKA!!!!
pozdraaaaaaav

Сапун

. . .
Член од
10 јули 2007
Мислења
1.642
Поени од реакции
4
Сите што многу сакаа да се паднеме со Грција во иста група не рачунаа на ова

ВО КФМ СЕ СПРЕМНИ ЗА ПСИХОЛОШКА ВОЈНА

Кошаркарските репрезентативци на Македонија речиси сигурно ќе бидат единствените на Европското првенство (ЕП) в година во Полска што на предниот дел од дресот ќе го немаат напишано името на својата држава.
Причина за нашата безименост ќе биде инсистирањето на Европската кошаркарска федерација (ФИБА-Европа) да играме под референцата ФИРОМ, и тоа исклучиво по барање на Грција, од каде што е и актуелниот претседател на оваа организација, Јоргос Василакопулос. Предводниците на македонската кошарка, пак, не сакаат ниту да чујат да играат со дресови на кои пишува ФИРОМ поради што се изборија за компромис на предната страна на спортската опрема да стои само македонското знаме.
- Уште од сега се подготвуваме за психолошката војна, која сигурно ќе ја имаме на ЕП во Полска со претставниците на Грција. Ќе мора да бидеме подготвени за секакви провокации, особено за тие со презентацијата на името на државата на опремата што треба да ја носат нашите кошаркари. Ќе се обидеме да сториме сè во Познањ да играме само со знамето на државата на предната страна од дресот без да мора да ја ставиме референцата со која сме примени во ФИБА-Европа, компромис што долго време опстојува. Ако челниците на европската федерација инсистираат да ги почитуваме нивните прописи и да играме со име напишано на дресовите, тогаш ќе ја прифатиме само опцијата со подолгата верзија на референцата односно БЈР Македонија (ФЅР оф Мацедониа на англиски јазик- н.з.). Единствена работа што нема да ја прифатиме е да играме под кратенката ФИРОМ, бидејќи тоа не е името под кое сме примени во ФИБА-Европа - ни изјави Даниел Димевски, претседателот на Кошаркарската федерација на Македонија (КФМ).

извор:www.novamakedonija.com.mk

Да не бевме во иста група можеби и ќе го избегневме ова колку толку

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Ме плаши само една работа...да не се гејците 10тина пати во поголем број од нас, моментално сите кажуват несмее да се пропушти ова она... а на крајот да излезе дека било многу скапо како можело од дома и слично... овој натпревар мора да се проследи во живо! Верувам дека татко ми ќе ми прави друштво за во Полска голем обожавател е на кошарката и ги мрази Гејците од дното на душата!
Има да грми во Полска ова ќе биде натпревар што ќе го паметам додека сум жив знам дека нашите ќе дадат се од себе и верувам дека македонците нема да престанеме да навиваме цела утакмица!:vozbud::vozbud::vozbud:. Дај боже да не излезат некој срања да не ни дават карти визи или слично... тогаш подобро и да не се одигра натпреварот.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Ме плаши само една работа...да не се гејците 10тина пати во поголем број од нас, моментално сите кажуват несмее да се пропушти ова она... а на крајот да излезе дека било многу скапо како можело од дома и слично... овој натпревар мора да се проследи во живо! Верувам дека татко ми ќе ми прави друштво за во Полска голем обожавател е на кошарката и ги мрази Гејците од дното на душата!
Има да грми во Полска ова ќе биде натпревар што ќе го паметам додека сум жив знам дека нашите ќе дадат се од себе и верувам дека македонците нема да престанеме да навиваме цела утакмица!:vozbud::vozbud::vozbud:. Дај боже да не излезат некој срања да не ни дават карти визи или слично... тогаш подобро и да не се одигра натпреварот.
И јас се надевам дека ќе присуствувам, овој е еден од оние мечеви кои не смее да се пропуштат, ама ќе видиме. Мислам дека сељаците од Грција ќе се побројни затоа што финансиски се далеку посилни од нас :(

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
И јас се надевам дека ќе присуствувам, овој е еден од оние мечеви кои не смее да се пропуштат, ама ќе видиме. Мислам дека сељаците од Грција ќе се побројни затоа што финансиски се далеку посилни од нас :(
Нема веза... потребна е само добра организација од наша страна и желба за гледање на натпреварот во живо! Пред се треба добра организација... со афтобус до Полска и нема да биде толку скапо има доста време секој може да заштеди.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Нема веза... потребна е само добра организација од наша страна и желба за гледање на натпреварот во живо! Пред се треба добра организација... со афтобус до Полска и нема да биде толку скапо има доста време секој може да заштеди.
Најмалце 200-300 евра, тоа не се малце пари.

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Карти ке си имаш за купување, ама треба на време да си реагираш. За виза, нема да имаш проблеми освен ако не си осудувам или немаш некоја псотапка против тебе

Толку ќе фати цела тура за трите, може малце повеќе, со се престој таму (секако не во центар на град, туку некаде во периферија), пак ќе кажам, ако некој сака, може да жртвува одмор, еднаш е ваква шанса...е сега имаат проблем тие што неможат од работа да отсуствуваат, другите, за 5 дена школо, големо такво ако киднат

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Неможам да ти кажам колку би била цената не сум бил досега во Полска... но цена од 200 евра малку е висока за автобуски превоз до Полска или сепак не? Ајде некој што е повеќе информиран нека пише...пример летото 250 евра беше Будва 10 дена вклучено се во цената полн пансион супер смештај со телевизор клима... незнам зошто би било до Полска 300 евра само превоз?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Неможам да ти кажам колку би била цената не сум бил досега во Полска... но цена од 200 евра малку е висока за автобуски превоз до Полска или сепак не? Ајде некој што е повеќе информиран нека пише...пример летото 250 евра беше Будва 10 дена вклучено се во цената полн пансион супер смештај со телевизор клима... незнам зошто би било до Полска 300 евра само превоз?
Дали си ги видел билетите за ЕП во Ракомет кај нас? Најефтиниот е околку 20 евра. Значи билет за мечот во Полска нека биде околу 30 евра. Патот до таму ќе чини сигурно најмалце 100 евра, а сместувањето со оглед на тоа дека ќе се одржува ЕП нема да биде баш ефтино. Мислам дека се би коштало околу 200-300 евра најмалце.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Дали си ги видел билетите за ЕП во Ракомет кај нас? Најефтиниот е околку 20 евра. Значи билет за мечот во Полска нека биде околу 30 евра. Патот до таму ќе чини сигурно најмалце 100 евра, а сместувањето со оглед на тоа дека ќе се одржува ЕП нема да биде баш ефтино. Мислам дека се би коштало околу 200-300 евра најмалце.
Така може... јас те разбрав само афтобуски превоз 200-300 евра,а за сместување не би требало да биде проблем да се најде соба за двајца околу 50 евра можеби и поефтино така да околу 200 евра би излегло се и не е толку скапо ем ќе се прошеташ низ Полска :).

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Цените кај нас за ракометот се друга приказна...лупаат цени, пошто мора да влезат странцитед ас и ги гледаат своите репрезентации и сакаат на брза рака да заработат. За првентсвото во Белград, блок карта за групите во Белгдад со се елиминационите натпревари кошташе 150 евра, и тоа во втора зона, втора најскапа зона. Не се толку скапи картите. ЗА со грција ќе биде карта повеќе пошто циганите стално ги преплавауваа местата каде што се, затоа е подобро побрзо да се букира карта за таа утакмица. Со хрватите, и тие доаќаат ама не се толку напалени како грциштата...за Израел, салате ќе биде полу празна, според мене, проблем би биле картите само за со Грција, но ако се реагира на време, не би биле проблем и тие.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Сепак кога ќе размислам подобро ќе има доста Македонци на мечот со Грција, со оглед на тоа дека во Полска живеат голем број Македонци, посебно од Егејска Македонија.

Kajgana Shop

На врв Bottom