Кошаркарска репрезентација на Македонија

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
На времето МЗТ го тепаше Реал Мадрид, како сега да не ја потценувам нашава лига??? Кол е третокласен играч, во нашиов тим имаме стопати подобри играчи.

Тоа што Кол игра кај нас не е право мерило за неговиот квалитет, веќе ти кажав дека доколку сакаше можеше да замине во гејлада.
И немој да ми кажеш дека Перо Блажевски е подобар од него, Мираковски игра во втора грчка лига, Тасовски нема клуб...

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Па Кол е добар играч но...Не може тој со МЕЈСИ кој игра во Реал Мадрид,не може против Вилкинсон кој игра во Химки !:helou:

и јас не сакам да игра за Репрезентацијата бидејќи сметам дека сме сосема солидни на таа позиција и не ни треба Кол.
:wink:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Можеби е стар, ама Перо Блажевски е подобар од Кол, има одличен шут и добра техника, само што е стар. (кликни тука и види што статистика има на мечот против Португалија тука во Скопје) Димче Тасовски е исто така подобар играч од него, и од кај знаеш дека нема тим кога уште не е почнато првенството, биди сигурен дека без проблем ќе си најде. Мираковски не е некој играч, ама ни Кол не е нешто посебно. И ти мислиш дека шестиот тим во Грција е подобар од првиот од Македонија??? Ах деца, деца, домшнава кошарка во моментот ни е на никакво ниво, уште еднаш ќе кажам, МЗТ го победи големиот Реал Мадрид во Кораќ Купот (а МЗТ не беше ни прво место во Македонија). А глеам Фени Индустри губи таму од смешни тимови во Бугарија. Не ја потценувам лигата, но е далеку послаба од она што беше некогаш. Работнички, МЗТ и две сезони Орка Спорт имаа тимови кои без проблем можеа да бидат конкурентни во Еврокуповите, а овие тимови што играат моментално во нашава лига се тимови за потсмев.

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Тасовски,Чековски,Гоцевски,Богоев,Мачка,Петровски,Блажевски,Соколов....не заслужуваат да играат во репрезентација да биле јаки ќе играат во странство....ајде печалбари навалете:nesvest::nesvest:
БТВ Кол најдобар играч минатата сезона во Македонија(не знам дали го прогласија за МВП или само на финалињата го прогласуваа),најдобар стрелец на турнирот во Бугарија,поранешен играч на Харлем Глобтротерс,понуди од доста екипи во странство(нели тогаш ќе беше бог ако играше таму и ќе го молевме да игра за нас),најголема плата кај нас....2,3,слободни е совршен,скокови,блокади(за ова е мајстор),е сеа не го бива за асистенции:tapp::tapp::tapp:
Од Мекензи очекувам да го земене Врба на позицијата плеј(но има време за тоа)
Инаку не сакам да сватете дека сакам да игра за репрезентацијата оти сепак има и појаки од него
Поздрав:wink:

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
29
Донал Кол не е потребен за репрезентацијата според мене а дека е дрво хаха најдобро знаат Струмичани каково дрво им закка во финалето (ова не е провокација сакам на мој дијалект да се изразам) Перо Блажевски,Диме Тасовски па и Мираковски не се подобри ниту во еден случај од него.Каде играа Перо Блажевски МЗТ моментално пред тоа шеташе низ македонските клубови малце и во Косово ако бил добар ќе направел трансфер некаде незнам во некоја јака лига во странство,Диме Тасовски од Жито Вардар па во Фершпед Струмица и сега на фолиите во Градско нема константнос во неговата игра за разлика од него Дончо е роден поентер и Мираковски еве да го споменам , Вардар 2000,Косово,Фершпед и сега второлигаш од Грција видете малце од друг агол кој е подобар Маруси шестопласираниот тим во гејското првенство или пак некои анонимни тимови што воопшо не сме чуле за нив ајт поздрав:salut:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
А зашто не спомнавте дека Доналд Кол претходно играл и во Шкотска???
И Глобтротерси не се кошаркарски тим, туку циркус тим, можеби знаат да забиваат, ама тоа не значи дека се одлични кошаркари. Можеби е добар, но дефинитивно е неколку класи зад најмалце 7-8 наши играчи.

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
29
И Глобтротерси не се кошаркарски тим, туку циркус тим, можеби знаат да забиваат, ама тоа не значи дека се одлични кошаркари. Можеби е добар, но дефинитивно е неколку класи зад најмалце 7-8 наши играчи.
Море човек да не не ти е арно тебе а:nesum: МВП на купот на Македонија МВП на финалната серија во лигата МВП на цела сезона тоа нели е доволоно и плата од 12 000 $ и баш ме интересира наброј ги тие 7-8 играчи што се подобри од него ај баш ме интересира молим те.:baeh::baeh:

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Можеби е стар, ама Перо Блажевски е подобар од Кол, има одличен шут и добра техника, само што е стар. (кликни тука и види што статистика има на мечот против Португалија тука во Скопје) Димче Тасовски е исто така подобар играч од него, и од кај знаеш дека нема тим кога уште не е почнато првенството, биди сигурен дека без проблем ќе си најде. Мираковски не е некој играч, ама ни Кол не е нешто посебно. И ти мислиш дека шестиот тим во Грција е подобар од првиот од Македонија??? Ах деца, деца, домшнава кошарка во моментот ни е на никакво ниво, уште еднаш ќе кажам, МЗТ го победи големиот Реал Мадрид во Кораќ Купот (а МЗТ не беше ни прво место во Македонија). А глеам Фени Индустри губи таму од смешни тимови во Бугарија. Не ја потценувам лигата, но е далеку послаба од она што беше некогаш. Работнички, МЗТ и две сезони Орка Спорт имаа тимови кои без проблем можеа да бидат конкурентни во Еврокуповите, а овие тимови што играат моментално во нашава лига се тимови за потсмев.
Немој жити се Перо подобар од Кол, па Перо се влече по теренот, едвај оди, на влез не може во никој случај, за одбрана да правам муабет, само меката рака и искуството му вредат.

Ниту Тасовски не е подобар од Кол, тој ти е ист Перо само побрз, всушност го видовме колку вреди против Ѓуров во директните дуели.
Не знам дали го следеше финалето помеѓу Фени и Струмица оваа година, ама ако се гледал сигурно нема вака да размислуваш, па Кол ни држеше лекции по модерен баскет, по 30 коша у финални натпревари даваше.

Не велам дека е многу јака лигата ама Кол да сакаше сигурно можеше да замине на друго место.

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Мираковски,Блажевски,Гоцевски.....се надевам дека мислиш на странците:pov:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Да се биде добар кошаркар не значи дека треба да знаеш да забиваш. Да се игра против тимови во Македонија и против играчи кои 50% се занимаваат со кошарката како хоби е лесно. Не тврдам дека играчите од Македонската лига што играат за репрезентација се подобри од Кол, но Мираковски и Гоцевски се уште немаат големо искуство, а немојте Кол да го споредувате со Блажевски, Блажевски е легенда и одлично игра на позицијата на која е. За влезови ги имаме Стефанов и Илиевски. И Гечевски да останеше во Македонија ќе беше како Гоцевски но сега игра во странство и доста се има усовршено. Во нашава лига нема добар менаџерски тим, единствено само Работнички предводени од одличниот Докузовски. Кол е добар играч, но само добар, нема шанси да игра за репрезентација, сигурно му е лесно против Вардар Осигурување и Амак-СП, ама да игра против играчи со квалитет тешко дека ќе може да прави некакви резултати. А Тасовски е најдобриот играч од нашето првенство, малце стагнираше во периодот во кој играше за Струмица, ама сигурен сум дека со добри тренинзи не само што ќе ја врати својата поранешна форма, туку ќе оди и многу понапред.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
494
Поени од реакции
0
дечко тебе сварно ти фале нешто!!може од ова времето ти е нагло се смени!!како можеш да кажиш дека перо блажевски бил подобар од доналд кол???ти се правиш некој фактор тука на форумов дека јако разбираш мак.кошарка а трескаш вакви непромислени работи.а и диме ако бил толку добар како што ти го зборуваш до сега ке беше во некој тим и тоа врвен тим.и доста веке знајме дека последниот кош на мзт против реал го даде блажевски али тоа не значи дека автоматски од е подобар од доналд кол.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Признавам дека не ја следам многу Македонската кошарка како што ја следев порано, ама сигурен сум дека не е поквалитетна од порано. Ах Кавадарци, Кавадарци, имате толку квалитетни играчи што играат за репрезентација, а вие сте се фатиле за Кол... Ај заедно со Чековски ќе прајте растур :)
Нема врска, Доналд Кол е добар играч, само добар, ама сто посто нема потреба од таков играч во репрезентацијата.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Амаан,доста со тој нигерот КОЛ,КОЛ ...Добар е за наша ЛИГА,имал понуда од Грција од 6тите,од 10тите од 20тите,ме боли мене ...:tapp:Го имаме Џермеја Мејси,кој за Кол е MJ.:tapp:Го имаме Вилкинсон,го имаме Вашингнтон,го имаме Рајан Стак !Сега вие ќе ми зборете за Кол !Да,да е добар но ...Како за ваша информација Перо Антиќ ќе игра за 800 000 евра по сезона,Влатко игра за 700 000 ерва по сезона,Врба зима околу 300-400 000 сигурно !Гец ќе зима 350 000,Ристе искрено незнам колку зима но не ми се верува да е по 250 000,Мејси околу 1.500 000 по сезона...И сега вие ќе ми зборите за Кол кој зима по 100-150 000 $.:tapp:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Амаан,доста со тој нигерот КОЛ,КОЛ ...Добар е за наша ЛИГА,имал понуда од Грција од 6тите,од 10тите од 20тите,ме боли мене ...:tapp:Го имаме Џермеја Мејси,кој за Кол е MJ.:tapp:Го имаме Вилкинсон,го имаме Вашингнтон,го имаме Рајан Стак !Сега вие ќе ми зборете за Кол !Да,да е добар но ...Како за ваша информација Перо Антиќ ќе игра за 800 000 евра по сезона,Влатко игра за 700 000 ерва по сезона,Врба зима околу 300-400 000 сигурно !Гец ќе зима 350 000,Ристе искрено незнам колку зима но не ми се верува да е по 250 000,Мејси околу 1.500 000 по сезона...И сега вие ќе ми зборите за Кол кој зима по 100-150 000 $.:tapp:
Абе они не го споредуват Кол со Антиќ и компанија... го споредуват со Блажевски.. треба да и организираме една утакмица Перо-Кол да видеме кој ќе победе :pos: :pos:.
КОЛ Е СТРАНЕЦ И НЕ НИ Е ПОТРЕБЕН ВО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА!!
Гледам само кавадарчани сакат да игра Кол за Македонија бидејќи игра во Фени, како мали деца сте...

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Абе они не го споредуват Кол со Антиќ и компанија... го споредуват со Блажевски.. треба да и организираме една утакмица Перо-Кол да видеме кој ќе победе :pos: :pos:.
КОЛ Е СТРАНЕЦ И НЕ НИ Е ПОТРЕБЕН ВО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА!!
Гледам само кавадарчани сакат да игра Кол за Македонија бидејќи игра во Фени, како мали деца сте...
Ма немој:nesvest::nesvest::nesvest:
Јас реков дека е доволно јак за во репрезентација само доколку е Македонец оти има појаки странци од него:nesum:
А за ова последното немам што да кажам освен:nesvest:
БТВ за кој Перо збориш?

Kajgana Shop

На врв Bottom