Абе знаеме колку се платите во ОАЕ(зворам за фудбал) а играчите или играат на стара слава или се тапачариАмаан,доста со тој нигерот КОЛ,КОЛ ...Добар е за наша ЛИГА,имал понуда од Грција од 6тите,од 10тите од 20тите,ме боли мене ...Го имаме Џермеја Мејси,кој за Кол е MJ.
Го имаме Вилкинсон,го имаме Вашингнтон,го имаме Рајан Стак !Сега вие ќе ми зборете за Кол !Да,да е добар но ...Како за ваша информација Перо Антиќ ќе игра за 800 000 евра по сезона,Влатко игра за 700 000 ерва по сезона,Врба зима околу 300-400 000 сигурно !Гец ќе зима 350 000,Ристе искрено незнам колку зима но не ми се верува да е по 250 000,Мејси околу 1.500 000 по сезона...И сега вие ќе ми зборите за Кол кој зима по 100-150 000 $.
![]()
Да се разбереме едно!Ма немој:nesvest::nesvest::nesvest:
Јас реков дека е доволно јак за во репрезентација само доколку е Македонец оти има појаки странци од него:nesum:
А за ова последното немам што да кажам освен:nesvest:
БТВ за кој Перо збориш?
Добро бе уште колку пати треба да го кажам тоа дека нема шанси да игра за репрезентација покрај.....Да се разбереме едно!
Доволно е јак ама доколку е македонец.. ама бидеќи НЕ Е МАКЕДОНЕЦ нема што повеќе да се дискутира тука за глупости кавадарчани вие ја отворивте таа тема се гледа дека сакате да игра за репрезентацијата ама неможе да му конкурира на Мејси :helou::helou:
Тоа беа “времиња“, а Марк Дин нема да се повтори.На времето МЗТ го тепаше Реал Мадрид, како сега да не ја потценувам нашава лига??? Кол е третокласен играч, во нашиов тим имаме стопати подобри играчи.
VO GOLEMA ZABLUDA SI DECKO)))Да се биде добар кошаркар не значи дека треба да знаеш да забиваш. Да се игра против тимови во Македонија и против играчи кои 50% се занимаваат со кошарката како хоби е лесно. Не тврдам дека играчите од Македонската лига што играат за репрезентација се подобри од Кол, но Мираковски и Гоцевски се уште немаат големо искуство, а немојте Кол да го споредувате со Блажевски, Блажевски е легенда и одлично игра на позицијата на која е. За влезови ги имаме Стефанов и Илиевски. И Гечевски да останеше во Македонија ќе беше како Гоцевски но сега игра во странство и доста се има усовршено. Во нашава лига нема добар менаџерски тим, единствено само Работнички предводени од одличниот Докузовски. Кол е добар играч, но само добар, нема шанси да игра за репрезентација, сигурно му е лесно против Вардар Осигурување и Амак-СП, ама да игра против играчи со квалитет тешко дека ќе може да прави некакви резултати. А Тасовски е најдобриот играч од нашето првенство, малце стагнираше во периодот во кој играше за Струмица, ама сигурен сум дека со добри тренинзи не само што ќе ја врати својата поранешна форма, туку ќе оди и многу понапред.
На сите успешни репрезентации самото играње за сопствената држава им е и повеќе од доволен мотив, нашите не покажуваат ни 50 % од тоа што го играат за своите клубови, земаат енормни плати и се меѓу главните играчи, и сега наместо да валоризираме од сето тоа и конечно да постигнеме поголем успех на репрезентативно ниво ние се мачиме со бедни репрезентации, а квалитетот е несомнен, неоспорив, ама џабе е кога не е присутна првата реченица од твојот пост во нашата игра.Само срцето е битно, нека одиграат со цело срце, борбено. Не барам ништо повеќе. И да загубат, тоа ќе биде машки,јуначки.
Тоа е далеку подостојно од лигава победа над тотални 2ро класни репрезентации.