Свадба на бившата девојка?

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Svadbata...kako definitivna razdelba i zaguba na nesto sto si sakal...(sledejki gi nasite prilicno dogmaticni svakjanja vo Makedonija)se javuva vo najcrnite scenarija sto si gi pravis sam pred sebe odkoga si zagubil nekogo kogo si sakal...
Izvini prijatel...ama brzo ke ti kazam bez mnogu-mnogu okolni (zadolzitelni vo vakov slucaj) objasnuvanja!
Rascisti pred i so samiot sebe si!
Deka nesto e past...deka i da se vrati nikogas nema da bide isto...deka si izgubil ili dobil so samoto toa(seedno e koja od dvete...pomalku e i od dvete ako mene me prasas)...
Vo istiot moment ke znaes deka vakvite razmisluvanja se nevazni....:smir:
Gubis dragoceno vreme...posvetuvajki go na nesto sto vekje si go izgubil...na smetka na ona sto mozes da go dobies cas poskoro od koga ke gi poramnis racunite...
Kako znam?

Pa jas ne se rodiv ni pameten ni iskusen....:pos2:
Nekoj nekogas imase plan kako ke vleze na taa svadba...sto ke napravi...so kogo ke vleze...kakov manifest ke ostavi...kako ke izleze od celata `manifestacija` i duri (posto garant kolku i da pazat `bratushkite` nekoj ke uspee da svrti telefon u policija i kako i po koj pat ke se izleze od toj grad...
Od denesna perspektiva...i od ovoj gleden agol...mi izgleda smeshno...
Uzaludno trosenje na vreme,energija i resursi...
Za nikakva cel...za podsmev i triumf na suetata na nekogo koj sto:
da ti povtoram:
TI VEKJE SI GO IZGUBIL
Znam deka prasanjeto ne ti e celosno(vaka delumno ispituvas kakvi bi bile reakciite na nezasegnatite lugje)...mislam deka ti go poznavam besot i bolkata...AMA:
pij edna dupla i mnogu ladna voda...
i veruvaj mi...hehehe...ima podobro za tebe!
Ne ne! Ne si me razbral izgleda! Nesum dete malo i chovek na kogo mu se 'sechat nozete', pod pritisok sum ushte podobar, prashav da vidam dali nekoj nekogash otishol na svadba na bivsha devojka samo toa nishto poveke! Zashto dobivam vpechtok deka ne e na mesto! Inaku dushata i smetkata mi e chista taka da edinstveno shto moze e da bidam vo uloga na 'crnogorski dever' LoL! Da se nashalam malku ete od toa mi e strav a ne deka ke me ubiva psiha ili deka 'stare rane jos me peku' ili ne mi se sredeni mislite! I da bidesh siguren deka ne taguvam po vremeto shto sum go 'potroshil' kako shto vikash ti! Zashto ako nekogash toa se desi ke se samoubijam i toa od zaseda, zborot mi e nemoze i ne smee da ostvarish vrska pa potoa da zalish i pcuesh po vremeto shto si go pominal ili 'potroshil' so lichnosta!

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Sedi si doma, najarno ke ti bide:kesa:

Чиста женска чудна потреба да те гледа како ќе се снајдеш додека ја гледаш со нејзиниот иден сопруг. Непотребна и глупава работа, немој да одиш и сега.

Јасно дека не би поканила мој бивш на свадба со друг, а не би ни пошла доколку некој мене ме покани ...
Jas mislam deka se raboti za filmadzifka,koja saka posle svadbata da ima sto da "meli" so drugarkite....Ili pak se raboti za zavisnik od tugo vnimanie, po sekoja cena, nema drugo:kesa:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Ne ne! Ne si me razbral izgleda! Nesum dete malo i chovek na kogo mu se 'sechat nozete', pod pritisok sum ushte podobar, prashav da vidam dali nekoj nekogash otishol na svadba na bivsha devojka samo toa nishto poveke! Zashto dobivam vpechtok deka ne e na mesto! Inaku dushata i smetkata mi e chista taka da edinstveno shto moze e da bidam vo uloga na 'crnogorski dever' LoL! Da se nashalam malku ete od toa mi e strav a ne deka ke me ubiva psiha ili deka 'stare rane jos me peku' ili ne mi se sredeni mislite! I da bidesh siguren deka ne taguvam po vremeto shto sum go 'potroshil' kako shto vikash ti! Zashto ako nekogash toa se desi ke se samoubijam i toa od zaseda, zborot mi e nemoze i ne smee da ostvarish vrska pa potoa da zalish i pcuesh po vremeto shto si go pominal ili 'potroshil' so lichnosta!
џингс, чим ти немаш никаков проблем со свадбата, и ако девојакта и после прекинот на вашата врска покажувала почит кон тебе, а на свадбата има луѓе што ги знаеш, зошто да не отидеш, малку музика, малку јадење, весели луѓе, добро раположение, неможе да штети во никој случај, нормално единствено ако немаш некоја друга попаметна работа да правиш.

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Би идел, ако сме у добар однос..

LaTiTeA

Ветена госпоѓица Маленковска
Член од
17 април 2007
Мислења
156
Поени од реакции
2
Za mashkite: Dali bi otishle?
Za zenskite: Dali bi go pokanile bivshiot na vashata svadba?
Problemot e jasen. Go postaviv vaka zashto obratno e mnogu poretko skoro i da ne se deshava!
Sakav da chujam iskustvo od nekoj shto bil na takva svadba kako se osekal? Ako ima takov!
I sakav da chujam od devojkite koj bi bil motivot da go viknesh bivshiot na svadba?
Problemov nemashe da dobie tolkavo znachenje da ne mi se deshavashe po VTOR pat, prviot pat ,pred edno dve godini, ne otidov radi nekoja gordost, ili odbivnost kon noviot zet, ili pojma nemam neshto drugo! Bezrazlika shto so devojkata smetkite mi bea chisti, onaka se plashev da ne sluchajno mi se pojavi nekoe nepozelno chustvo vo momentot! A sega svadbata e utre a pokanata mi e vo dzeb? .......

Купи поклон?
Tomorrow is Sunday, only padres in Sunday work. :tv:

Зар ќе се правиме „hajde cigane“ и нема да отидеме на манифестација на која сме културно поканети, зар до таму стигнала работава?

Чим некој|некоја бивши или моментални имаат желба [во овој случај не се работи за гордост] да ве поканат на нивната свадба која би требало да претставува весела завршница на нивната среќа, зошто не би отишле без разлика какви ви биле за и по односите.

За да не отидете треба да сте себични, злобни и да не им посакувате среќа.

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
џингс, чим ти немаш никаков проблем со свадбата, и ако девојакта и после прекинот на вашата врска покажувала почит кон тебе, а на свадбата има луѓе што ги знаеш, зошто да не отидеш, малку музика, малку јадење, весели луѓе, добро раположение, неможе да штети во никој случај, нормално единствено ако немаш некоја друга попаметна работа да правиш.
Hehe! :pos2: Da ti kazam mozda si vo pravo, Imam popametna rabota!
Taman rabota Latitea da ne im posakuvam sreka, i ne samo toa, se' najubavo vo brakot i mnogu deca ,samo da ne lichat na mene! LoL!
Mislam deka ne mi e mestoto tamu, bezrazlika shto mnogu prijateli ke bidat otideni! :toe:
A btw, i nikoj ne kaza deka bil

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
:helou:
Hehe! :pos2: Da ti kazam mozda si vo pravo, Imam popametna rabota!
Taman rabota Latitea da ne im posakuvam sreka, i ne samo toa, se' najubavo vo brakot i mnogu deca ,samo da ne lichat na mene! LoL!
Mislam deka ne mi e mestoto tamu, bezrazlika shto mnogu prijateli ke bidat otideni! :toe:
A btw, i nikoj ne kaza deka bil
Pametna odluka....Eve zosto:
Prvo: ke te lovat pogledi od site strani kako ke reagirash, dali ja gledash, kako ja gledash......
vtoro: pri vlez, sekoe uctivo cestitanje, so koe sledi nasmevka, ke bide obratno svateno od nashive mentalitetlii, a ti ke bides celo vreme pod pritisok i stres:kesa:

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Deka ke bidam vo centar na vnimanie toa e sigurno i da znaesh, kaj edna bratucheda sega posledno na svadba dobivav komentari deka samo mene me gledale na snimkite i deka najgolem vpechatok sum ostavil pa shto ostanuva za neshto vakvo!
Pa ushte ako se svrti muabet deka jas trebalo da bidam na mestoto ZET, pa ako pivnam malku treba da go pozdravuvam so pesnata 'O Dechko kad bi znao o samo kad bi znao...'

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Еј ако идеш, заборави, на многу пиење, пошто во тоа има голем потенцијал да им ја расипеш свадбата.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Bi odil, zosto da ne? Pa, ako seuste sum imal cuvstva za nea, a i taa za mene, nemalo da raskineme, a se razbira deka tvojata bifsa nema da se zeni veke sledniot mesec, tuku godini, godini podocna. A koga ke te pokani na svadba, nema da gleda na tebe kako na ljubovnik, tuku kako na prijatel... a jas mislam deka so prijatelite treba da gi spodelime najubavite momenti od zivotot.

Tolku.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Уф, тешко прашање. Зависи ако девојката ми е бивша одамна и ја чувствувам како пријателка би отишол и би бил пресреќен, а доколку се збори за јака врска која е прекината и девојката сака од ремет да ме викне на свадбата нејзина, без размислување ќе и кажам НЕ

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Ако врската со таа личност ми била ВРСКА,не би отишла нити поканила на свадба.

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Па што знам... зависи од многу причини... али сепак би размислис дали ќе одам... али и сега си мислам дека повеќе ќе иде накај НЕ и да размислувам :)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Не би одел,нема смисла. Таква личност сум. А не би ни канел.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Само бившиот што си го сакав многу, ми е женет,ако ме поканеше ќе отидев,зошто он би имал лице да ме покани,а јас да не го почастам со моето присуството не би било фер,покрај тоа и снаата ќе ја почастев со иронична насмевка и песна по желба:retard

Kajgana Shop

На врв Bottom