Македонски специјални единици (полициски и воени)

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Другар школо како школо она класика нема... идеш секој понеделник во 7 АМ во касарна Илинден во спортска опрема и ТРЧАШ 3200m под 14мин, правиш 60-70 склекови за под 2 мин. и некој 70-80 стомачни за под 2 мин. и те запишуваат за прегледи... Те викаат на прегледи ако си здрав прав и психички нормален и ги поминепш тие тестирања... на крај имаш селективен на кој треба да си ептен спремен за да го поминеш. Тој трае 24 дена ако издржиш 12 дена идеш логистика т.е. Ренџери, а ако ги преживееш тие 24 дена идеш борбен тим т.е. Волци!!!

Кој смета дека е спремен слободно нека проба!!!

:)
-3-4 километри летото трчав секоја ден за под 10 минути
-40 склекови правам за 1 минута, валјда ќе направам 70 за две минути
-ниту стомачните нема да се проблем...
За здравјето сум во одлична состојба и не сум имал никаква посериозна болест освен настинка која не ни памтам од кога ме нема фатено, за психички исто така се чувствувам нормален.
Го знам периодот на тестирање, мислам можам да предпоставам колку е исцрпувачки но затоа и го прифаќам предизвикот, и не сум само сега моментално загреан за ова, оваа љубов ја имам уште од мало дете, но една работа ми го крше патот, викате барале врски...ќе има ли некогаш доста од такви вработувања.

Член од
16 декември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
2
Мислам дека за тој селективен курс не требаат врски, зошто таму секој може да конкурира... но работата е тоа што и самите знаеме дека веднаш по првиот ден испаѓаат пола од пријавените...

Lev testis

Антички македонец
Член од
17 август 2009
Мислења
114
Поени од реакции
9
-3-4 километри летото трчав секоја ден за под 10 минути
-40 склекови правам за 1 минута, валјда ќе направам 70 за две минути
-ниту стомачните нема да се проблем...
За здравјето сум во одлична состојба и не сум имал никаква посериозна болест освен настинка која не ни памтам од кога ме нема фатено, за психички исто така се чувствувам нормален.
Го знам периодот на тестирање, мислам можам да предпоставам колку е исцрпувачки но затоа и го прифаќам предизвикот, и не сум само сега моментално загреан за ова, оваа љубов ја имам уште од мало дете, но една работа ми го крше патот, викате барале врски...ќе има ли некогаш доста од такви вработувања.
Друже твојов резултат од трчањето е доволен за бронзен медал на олимпијада. Врвен атлетичар трча 3 км за 8 минути, а ти викаш 4км испод 10минути. Пријави се атлетика и ќе земаш медали, што мора волци.
Ајде сега на темава. За волци имаш прво дрил кој што со година вежбање ќе можеш да го исполниш, ако си бил претходно неактивен. Иначе испод 6 месеца нема шанси никој да ја постигне таа форма. Второ ти се медицинските тестови. Таму паѓаат 90% од кандидатите. Несмееш да имаш набабрена вена, не смееш рана со краста, не смее ни малце да имаш рамни табани, очите снајпери, ушите не смееш да утнеш ниеден звук, на ренген исто е заебано, крвта мора се во нормала, не смее ни малку покачување, урината перфектна. Тоа е само она што ми текнува сега. А имаш неколку дена прегледи. А да не почнам за психичкиот дел да зборам. Ако тој го поминеш, имаш шанси за можда недела на криволак. Трето: веќе нема секој понеделник за пријавување во волци, него ќе си чекаш конкурс во весник. Со еден збор, да бидеш волк е да бидеш перфектен. Психички посебно. Криволак е наменет да те скрши, психички, физички. Да ви кажам нешто, јас кога се пријавив, имаше 1000+ кандидати. Од нив, 200 и повеќе паднаа физички, 600-700 психички. Среди си ја главата, ќе поминеш полесно. Не е заебанција да со волк. Ама што ако те учат на милијарда курсеви отпосле, кога нема да ги користиш никогаш. Те учат да бидеш крвник, а ти нема да осетиш крв никогаш. Ваш си е изборот, јас сум тука да ви помогнам ако сакате тоа дефинитивно, а не само пролазна авантура.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
OK.
Брат јас вежбам уште од 5-6 одд, редовно околу пет години, и знам колку напор можам да поднесам... но тоа со себе и влече и други работи, проширено срце, подуени вени и сл, но не се одкажувам никогаш- „оди храбро или оди си дома“.
Те сваќам потполно што сакаш да ми кажеш и им се восхитувам на специјалните единици, но едно ме крше што некаде трбаат врски, а тоа не е фер.
Доста се интересирав за ова и ја сакам оваа работа вистински, но времето само по себе ќе покаже на кој пат ќе заминам.
Поздрав :wink:
btw и тренирав атлетика и постојано трчам, така да можеш да ми веруваш, дека 3км ќе истрчам за 10 мин. па ако треба и јазикот до земја нека ми допира, само да имам мотив за што да трчам:smir:

Lev testis

Антички македонец
Член од
17 август 2009
Мислења
114
Поени од реакции
9
до m.marko21. Зошто сакаш да влезеш во волците?

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
до m.marko21. Зошто сакаш да влезеш во волците?
Им се восхитувам на нив и сакам таква работа, физичка, адреналинска, се пронаоѓам во таква работа, тоа е идеалната работа која ја сакам... едноставно нели.
Зарем и кај тебе не беше истата причина поради која си конкурирал?

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
А да не почнам за психичкиот дел да зборам. Ако тој го поминеш, имаш шанси за можда недела на криволак.

Психички посебно. Криволак е наменет да те скрши, психички, физички. Да ви кажам нешто, јас кога се пријавив, имаше 1000+ кандидати. Од нив, 200 и повеќе паднаа физички, 600-700 психички. Среди си ја главата, ќе поминеш полесно.
Абе сите ги кажуваат овие психички тестови(скај дог но1 кажуваше за во регуларна војска)дај кажете нешто повеќе во врска со нив бидеќи еве некои од вас се пробале на конкурсот за волци...

Член од
16 декември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
2
Поназад имаше видео со архивски снимки од Волците. Таму мислам дека има дел од психичките тестови...

S

smart ass

Гостин
Јас се пријавив доброволно за служба во армијата едноставно сметам дека е моја обврска па затоа и поднесов барање инаку не планирам специјални сили.

доколку некој сака ќе ви кажам дека мора да имате завршено образование со 4 години средно,да немате некои кривични прекршоци проблеми со законот моментално има прегледи во воена болница а ќе има и после јас сега за жал не можев да отидам иако имам упатница бидејќи раката си ја скршив:(

Lev testis

Антички македонец
Член од
17 август 2009
Мислења
114
Поени од реакции
9
Поназад имаше видео со архивски снимки од Волците. Таму мислам дека има дел од психичките тестови...
Психичките тестови се и во воена болница. Таму паѓаат голем број на кандидати.

С

Спенсер

Гостин
малце да ја живнеме темава...

ова на сликата,е полицискиот снајпер Лапуа Магнум .338

еве го поголемиот дел од Македонската гордост- во познтото српско воено списание ''Калибар''...

(copyrighted by> beowulf)

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
малце да ја живнеме темава...

ова на сликата,е полицискиот снајпер Лапуа Магнум .338

еве го поголемиот дел од Македонската гордост- во познтото српско воено списание ''Калибар''...
Е баш за пушкава сакав да прашам да не има информации некој.
Иначе калибарот е Лапуа Магнум .338 пушкава е Accuracy International L115 A3 или L96 A1...
Добра е(една од најдобрите уствари)ама јас сум повеќе за Финската САКО фамилијата на пушки-нашава армија и полиција не ги користат за сега...

SAKO TRG-42

С

Спенсер

Гостин
Е
Добра е(една од најдобрите уствари)ама јас сум повеќе за Финската САКО фамилијата на пушки-нашава армија и полиција не ги користат за сега...

SAKO TRG-42
95% сум сигурен дека во АРМ поточно Волците користат снајпер од САКО фамилијата... да прашам утре,па ке ти кажам кој модел и счично...

еве ги снајперите на арм... од долу кон горе

- M-76 ,kalibar 7,92 x 57, стандардна ЈУ воена и полициска снајперска пушка
- SAKO со интегрален пригушуваш 7,62NATO (само Волците)
- Falcon, 12,7mm
- M-93, Црна Стрела, 12,7mm

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
:cuc:
Само ме чуди ова што викаш дека САКО снајперов е 7.62 калибар,колку што знам тие само во винчестер .300 и .308 калибар произведуваат пушки,и друга слика да не имаш од пушкава оти на оваа не се гледа цела цевката

Kajgana Shop

На врв Bottom