Да ти ебам пасошкото одделение, пу!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
После сето ова, кај мене ќе има и уште една бирократска процедура - проверка на документот у микровална.
ту па ти па, параноја да не те фаќа?, што не идеш да си провериш дали ти го прислушкуваат домашниот или мобилниот телефон?
Едноставно е пасошот е биометриски бидејќи на него го има твојот отпечаток од прст чинам и биометриска слика, која има такви карактеристики за да може да ја обработи компјутерт кога ќе се скенира.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
е сега нешто и да реплицирам :)

И сам викаш дека они добиваат бланко пасоши, епа ние имаме опрема за нивно изработување и само треба да сме паметни и да се јавиме на сегашниот тендер во Албанија и да им понудиме готрови пасоши место они да набавуваат опрема, а исто и со србија или друга држава која сеуште нема такви пасоши, 5така да од тоа може да се профитира само ако некој сака.
За транскрипцијата мислам дека си во голема грешка бидејки на самиот пасош се веке напишани и на кирилица и на латиница така да они ги отчитуваат латиничните податоци (ова е моја претпоставка)
Вака како што сме брзи,на месчина да ги прават побрзо ќе им ги достават а за транскрипцијата веќе се јавија луѓе со проблеми по амбасадите дека податоците во пасошите не им биле во ред.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе да тибам државата... се праиме напредни а за еден пасош прво треба да се изнагужваш па на крај ке ти кажат дека ти фалел некој документ бла бла бла... Дур да се сликаш да ти одмили. А и од кога ке се сликаш да се изначекаш за да го земиш пасошот. Вака ли ке одиме во Европска Унија? Па мора само во Мвр да се сликаат? Нека направат по 5-6 места каде можеш да се сликаш во едно населено место и да нема гужва турканици и сл.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Вака како што сме брзи,на месчина да ги прават побрзо ќе им ги достават а за транскрипцијата веќе се јавија луѓе со проблеми по амбасадите дека податоците во пасошите не им биле во ред.
Проблемите со транскрипцијата беа решени минатата недела ако не и таа пред неа, со тоа што МНР на сите амбасади кои поради тоа не давале визи им пратило објаснување за транскрипциите, по што амбасадите им дале визи и на тие што претходно поради истиот проблем не можеле да им дадат виза.

Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
Брзината на изработка не е проблем, пролем е сликањето и начиот на чекање па дури и односот на некој од вработените, но дека итните ги изработуваат за 48 саати ги изработуваат.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
A vrabotenite...da gi otpustat i zamenat so drugi......sega bezrabotni...???? Ili tie se telinja na nekoi sveti kravi ???

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Новите пасоши се стварно напредни и се нешто што во светот го нема насекаде, а да не правиме муабет дека во некои држави беше и килаво изведен, па беа пробиени личните податоци.

Е сега како и секоја нова работа, на вработените му треба време да станат вешти, посебно што се работи за топ технологија.

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Новите пасоши се стварно напредни и се нешто што во светот го нема насекаде, а да не правиме муабет дека во некои држави беше и килаво изведен, па беа пробиени личните податоци.

Е сега како и секоја нова работа, на вработените му треба време да станат вешти, посебно што се работи за топ технологија.
Da, i dodeka stanat veshti, ke stanat vesteri:blabla:

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
A bre nashive veke se veshteri, nema eden normalen tamu, mi deluva kako psihijatriski oddel toa! Da neznae chovek kade vlegol ke misli deka e vo bolnica za luge so specijalni potrebi. LoL!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
A bre nashive veke se veshteri, nema eden normalen tamu, mi deluva kako psihijatriski oddel toa! Da neznae chovek kade vlegol ke misli deka e vo bolnica za luge so specijalni potrebi. LoL!
Само што не знаеш кој е полуд, тие зад шалтер или тие пред шалтер.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Не за џабе викаат “Каков овчар - такви овци...“.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Uste go ebete toa pasoskoto....tolku nema nekoe drugo zanimlivo parce naokolu :)???

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Бев на плажа пер : бар тие голите таму се саглам и не потат оти има кај да се оладат кога ќе им пукне жешкавата у тиква... Долна или горна - не прашувај : мислат и со двете! :star:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
epa ke si otidete zimno vreme pa ni glava da ve boli ni nisto

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Добро бе пичка му матер, зарем толку не може да се реши хаосот со вадење на пасошите кој секоја година се повторува летниот период? Тепачки за бројчиња, препродавање на бројчиња, редици уште пред изгрејсонце...?

Зошто мора да се вадат пасоши само на едно ебано место?

Случајно видов дека пасошот ми истекува за неколку дена. Изгледа ќе одам на одмор во септември. Ми се гади од самата помисла што ме чека додека го извадам. Сега, може некој ќе рече "епа што си чекал до сега, што не си го продолжил на време". Ама, зарем не може човек нормално и културно да оди и да си извади пасош? Оние кои работат треба да земат одмор или да се пензионираат за да најдат време (и нерви) да ги стават сите обврски на стенд бај и да денгубат пред смрдливото пасошко.
Mистик,извади пасош или не?Пази кога ќе ти го дадат пасошот,провери го бројот на пасошот со тој на ливчето,дали е ист,бидејќи јас кога вадев бројот на пасошот со тој на ливчето не се совпаѓаше.Па го правеа наново,но го направија за 1 саат,ми рекоа да шетнам и да дојдам,што значи дека одма ги прават пасошите,а не да чекаме и да заборавиме дека всушност и сме подале документи за патни исправи.Еве и предупредување за сите кандидати за вадење на пасош.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom