Да ти ебам пасошкото одделение, пу!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Добро бе пичка му матер, зарем толку не може да се реши хаосот со вадење на пасошите кој секоја година се повторува летниот период? Тепачки за бројчиња, препродавање на бројчиња, редици уште пред изгрејсонце...?

Зошто мора да се вадат пасоши само на едно ебано место?

Случајно видов дека пасошот ми истекува за неколку дена. Изгледа ќе одам на одмор во септември. Ми се гади од самата помисла што ме чека додека го извадам. Сега, може некој ќе рече "епа што си чекал до сега, што не си го продолжил на време". Ама, зарем не може човек нормално и културно да оди и да си извади пасош? Оние кои работат треба да земат одмор или да се пензионираат за да најдат време (и нерви) да ги стават сите обврски на стенд бај и да денгубат пред смрдливото пасошко.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.030
Поени од реакции
623
Леле и јас треба сега да вадам пасош ке одам Маџарска,и јас терсене чоек.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Зошто да биде просто, кога може да биде сложено?
Тоа е македонската суштина на сенешто кое се случува и се работи, за жал...
Е, затоа, ќе се чека за пасоши, за разни потврди во разни одделенија на подрачни единици на министерства, во самите министерства, во органи на управа...
А сето тоа може да биде многу лесно, поелегантно, покултурно и пред се, побрзо.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.030
Поени од реакции
623
Па сега треба и да си закажиш за сликање упм,во внатрешни да те сликат морало од таму и од фото студио не можело

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Ставрно многу глупо е организирано вадењето на македонски пасош.Јас полесно вадам хрватски пасош, си пополнувам формулар у амбасада за 15 минути и за 3 недели ми се јавуваат да дојдам да си го подигнам.Ова овдека е жива малтретажа ги жалам луѓето

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
По моја логика, pearl, доколку за побрзо добивање пасош (што би рекле таму во пасошко - итно) се плаќа двојно, тогаш и самата процедура мора да е побрза од две три недели, нели?
На такво побрзо мислев :)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
мислам дека пред две недели избраа на тендер фирма која ќе преку телефон ќе прави термини за кога да се отиде за да се приложат документи за пасош, со тоа што ќе направеле поддружни единици во неколку градови, за да не мораа охриѓани или струмичано да доаѓаат во скопје по пасош.
А поголемите гужви летово се поради ота што мислам дека доста луѓе чекаа да излезат новите пасоши за да ни им речат по две години дека треба да ги сменат.

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Член од
8 февруари 2007
Мислења
61
Поени од реакции
0
Јас бев да вадам во 13 саат и тој ми вика бројчињата завршија уште од сабајле,разбрав дека ако се отиде накај 18 саат не ти требало бројче и отидов и завршив работа за еден саат(ми рекоа да дојдам за две недели да го земам),помина 15 дена и доаѓам и ако ви се верува чекав повеќе за да го земам тој ден отколку кога поднесував документи.Како и да е тоа беше пред еден месец,сега незнам дали е така ама мислам дека е подобро да отидете накај 17:30/18:00 саат,
па со среќа!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
А да многу непрактично им е решението да мора на лице место да се сликаш, па , кога може во германија во секое фотостудио да се направи потполно правилна и со сите нишани биометриска слика зошто да неможе и кај нас. Воколку таа обврска би ја препуштиле на граѓаните со проспект кои карактеристики треба да ја има сликата, за кои карактеристики фотографите сигурно би ги познавале и почитувале, мислам дека процедурата за вадење пасоши би била многу побрза.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
:pos2: leleel ABC imal znaci pravo:)so praime sega ? a tolku se napagjase covekot.em guzva za vadenje pasos em neti vredi za nisto:) imali nekoe care da se zleze od ovoj kosmar vadenje pasosi i vadenje vizi.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
луѓе соочете се со суровата вистина, како што кажа бисерката, дека во канада бирократија владее, така е и тука во германија, нема бегање од бирократија, ќе мора да ја трпите, бидете среќни што бар до кај крај на средно школо немора човек да се бави со бирократија туку тоа му го прават родителите, бар ов најголем дел од случаите.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
he..he...zamorcinja....ne vi li kazale deka ste del od proektot: odreduvanje na nivoto na glupavost kaj budaletinkite sto ja naseluvaat teritorijata na bivsata yu republika makedonija :):)!!
Paerl...,a kaj toa zivees........???? I vo red stois 2 saata za zemanje pasos????

N

n/a

Гостин
he..he...zamorcinja....ne vi li kazale deka ste del od proektot: odreduvanje na nivoto na glupavost kaj budaletinkite sto ja naseluvaat teritorijata na bivsata yu republika makedonija :):)!!
Paerl...,a kaj toa zivees........???? I vo red stois 2 saata za zemanje pasos????
a be pa i ti...
preku takvoto...
od kaj se najde sade pamet :pos2:
Kolku i da mi se svigjaat i da se izdrzani tvoite komentari...
mnogu mrcis i ti!
Bidi mi pozdraven....od kaj da znae Meto od Kosojnica ili Alil od Lipkovo sto raboti u pasoshko deka treba da bide brz i efektiven....
Toa e toa...
celo selo cini djanam da vidi :smir: :pos2: :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom