Да ти ебам пасошкото одделение, пу!

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Btw, mi treba info dokolku nekoj znae (da ne se javuvam vo MVR)

Zenava normalno go smeni prezimeto, izvadi nova licna karta ama ne i pasos, taka da mominskoto prezime i ostana na pasosot (koj vazi uste 3,5 godini). Ke bide li toa nesto problem na granica za vlez izlez ???

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
И јас си имав проблеми.Само што јас бев за лична карта да вадам и не знам кој бил толку паметен да ги стави и личните и пасошите во една просторија.Па се створи гужва сите се туркаат пред врата иако има уште 200 луѓе пред нив според бројчињата.Катастрофа

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Zenava normalno go smeni prezimeto, izvadi nova licna karta ama ne i pasos, taka da mominskoto prezime i ostana na pasosot (koj vazi uste 3,5 godini). Ke bide li toa nesto problem na granica za vlez izlez ???
Нека не ја покажува личната карта и нека вози со стариот пасош. :wink:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Нека го чува стариот пасош оти е можно за 3,5 години уште три пати да ги сменат овие кој сега викаат дека се нови.

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
Btw, mi treba info dokolku nekoj znae (da ne se javuvam vo MVR)

toa nema vrska uste kolku i vazi , dokolku se registrirala, i dobila novo prezime , posle izvadenata nova licna karta mora da izvadi i nov pasos so novoto prezime , inaku se podrazbira deka ke ima problemi , ok i zavisi kade patuva ...

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
МВР отвора повикувачки центар за лични документи

09.08.2007 Министерството за внатрешни работи од 1 септември ќе отвора повикувачки центар за поднесување барање за аплицирање за лични документи. Според МВР, 12-те телефонски линии треба да задоволат 1.000, а во иднина и до 3.000 повици на ден.
„Услугата е предвидено да се дава преку бесплатен телефонски број со префикс 0800. Апликацијата за софтверот за информирање и закажување мора да понуди три потенцијални термини за граѓаните кои ќе се јават на повикувачкиот број, а потоа граѓанинот којшто бара закажување на термин треба да избере еден од трите понудени термини“, рече Иво Котевски, портпарол на МВР.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
0
Момци, радвам се че ви немам проблемите... Таа година не сум бил надвор Бугариjа та не сум на сигурен што ке ми стори бьурокрациjата. Знам што ако пожелам - само со личната карта ке одам во EU без проблем. Сега-засега не ми си е налагало да пробвам дали ова е така.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Момци, радвам се че ви немам проблемите... Таа година не сум бил надвор Бугариjа та не сум на сигурен што ке ми стори бьурокрациjата. Знам што ако пожелам - само со личната карта ке одам во EU без проблем. Сега-засега не ми си е налагало да пробвам дали ова е така.

Па после 50 години чмаење во Бугарија,редно е и вие малку да видите западен свет.Полека и на Македонците ќе им ги укинат визите па ќе ви ги палиме Бугарските пасоши јавно по медиумите.:)

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Овде во Хрватска бројче за во внатрешни си резервираш преку смс... Башка, и повеќето работи се направени да одат преку смс ( Паркинг билети, билети за трамваи итн... ) со цел да се спречат беспотребните чекања за резервација... А нашава влада пак нека отвара телефонски линии...

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Овде во Хрватска бројче за во внатрешни си резервираш преку смс... Башка, и повеќето работи се направени да одат преку смс ( Паркинг билети, билети за трамваи итн... ) со цел да се спречат беспотребните чекања за резервација... А нашава влада пак нека отвара телефонски линии...
nasite "VLADI" trdicionalno regrutiraat KRETENI za sovetnici , taka da ne ocekuvaj nekoja inovativnost. Toa e zaradi onoj iskonski strav na kacenite na "VRVOT" deka nikoj ne smee da e "popameten" od niv...:) tie ne go razbiraat poimot"profesionalnost"....
Toa e onaa karakteristicna NEGATIVNA SELEKCIJA poznata na ovie prostori :):)!!
Zatoa ili stoime vo mesto ili odime nazad.....

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Пред да одам на одмор ја читав темата и бев задоволен што имам време за вадење пасош, како и за остали од фамилија, така што фатив убав сеир од советите и искуствата.
Но што ми се случи:
Вечерта работите спакувани во кола, сабајле одиме на наше море 1100км пат, и јас како последно „за секој случај“ го проверувам пасошот на детето и откривам дека date of expiry : 18.03.2007. Ме мавна дамла, се сетив дека не треба на други да им се смеам пошто одма ќе ми се врати и еве ми се врати. А апартман резериран , ако откажам, по таа цена нема теорије пак и на таа локација.
Тоа беше 22 часот вечер. По извршен brainstorming по телефон од 1 час успеа да се направи план за акција која што ја приложувам на сите што ќе им се случи ова со цел ако може да помогнам со лично искуство:
1. Од кај МТВ наоѓате познат што ќе ве внесе на службен влез , пожелно е најдоцна до 7:30 пошто имате саат време пред руљата да влезе.
2. Се наоѓа вработената во поштата во самото МВР и и се дава 100г кафе за да прими уплатница за т.н. итен пасош 48 часа - тоа го работи познатиот вие давате пари
3. Се наоѓа примач на документите - познатите на познатиот му кажуваат на примачот дека има итен случај и ги приложувате документите
4. Познатите на познатиот ве внесуваат во т.н. базна станица, се слика детето и веќе во некој си адобе фотошоп пасошот ја има формата
5. Уште додека сте во базната станица потребно е да се провери дали сликата е доволно контрасна или нешто трето (тоа му се кажува на сликачот и тој знае)
6. Во 14:00 првата тура од документи патува од МРТВ зградата кон Републичко МВР на печатење.
7. Со втор познат (кој веќе мора сам да работи вие немате пристап) се наоѓа вашиот пасош и се пушта на изработка

Епилог пасошот го имав во 19:00 часот значи 11 часа и 30 минути пит стоп и за среќа не ми пропадна одморот. Жал ми е за сите што наебале, ама ако се оди регуларно со рефуларни 48 часа, едно 5-6 дена не ве крпат.
Совет : познатите што ве водат е најдобро да се почитувани службеници (не мора воопшто на некоја висока позиција) и да се во добри односи со останатите.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
JON .......pa ti si be pravo za kooptiranje vo POCESNATA FALANGA NA GVUJO ZA BORBA SO KORUPCIJATA........:)

Ova JON ....go privedoa BORCIVE PROTIV KORUPCIJATA?????....ili e uste na odmor so toa "mufte" pasosot ..............:):):)???!!!!!

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
concrete напиша:
Ova JON ....go privedoa BORCIVE PROTIV KORUPCIJATA?????....ili e uste na odmor so toa "mufte" pasosot ..............:):):)???!!!!!

Па незнам, можда ќе ми доделат оскар следниве денови, а Џонтра Волта ќе ме глуми на ТВ :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom