Да ти ебам пасошкото одделение, пу!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Па си вадев во Прилеп,ебаго,кај че вадам на друго место,не сум будала на ова жештиниве во Скопје да се закренам.
Па шо кењаш ебаго?
Си бил во ринг за мува категорија, дојди во супертешка да те видам :)

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Заборавате дека пасошиве што ги вадиме двојно ги плаќаме,а власта ви направи намерно гужви за да не обрнете внимание на тоа.Прво ги плативме со тендерот од 30тина милиони евра,за потоа секој поединачно пак да се напрчи уште по 30-40 евра.

државите не издвоија по 30 милиони евра како ние,кој сме ептен подложни на мито и корупција.Значи државата прва создава тендер во кој е вградено мито и коруптивни елементи за да не не чуди зошто и граѓаните го прават тоа.Малтретирањето е посебен дел од приказната особено доколку живеете во Скопје или пак имате во податоците некоја од буквите како ч,ќ,њ,љ,ѓ,џ,ж,ш, затоа што нема да важат во амбасадите со моронската транскрипција на латинично писмо,односно вашето име ќе поприми нови димензии за кој вие и не сте знаеле дека постојат како ни амбасадите кој се во нашата земја.(
Ова ни е аманет од прошлата владеачка "државничка" структура.И плус некој дебело се офајдил од оваа зделка и со полни џебчиња си заминал во опозиција.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па шо кењаш ебаго?
Си бил во ринг за мува категорија, дојди во супертешка да те видам :)
Абе сега разбрав дека не ме пуштаат,требало да останам во Прилеп за да бидам во топ форма на сабалје кога ќе одам на тутун.:)Па сега ова и со Скара-фестоф како дополнителни проблеми во броење пари од парите што ќе ги бројам со новава Интернет - Кебапџилница.:)

Ова ни е аманет од прошлата владеачка "државничка" структура.И плус некој дебело се офајдил од оваа зделка и со полни џебчиња си заминал во опозиција.

Да,само што никој не помислува да го казни за тоа,можеби ги поделиле парите за да останат неказнети.:(Mислам од позицијава.

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
ABC напиша:
Да,само што никој не помислува да го казни за тоа,можеби ги поделиле парите за да останат неказнети.:(Mислам од позицијава.
Ќе одговара другар полека, голем е списокот на сите ќе им дојде редот :wink:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ќе одговара другар полека, голем е списокот на сите ќе им дојде редот :wink:
17 години го чекам тоа чудо но никако да се оствари,изгледа списокот е ептен долг па никако да го прочитаат до крај,па помислувам дека тој што го прави списокот намерно го сменува редоследот па себеси нема ни да се стави на него иако го заслужува првото место.:)

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
17 години го чекам тоа чудо но никако да се оствари,изгледа списокот е ептен долг па никако да го прочитаат до крај,па помислувам дека тој што го прави списокот намерно го сменува редоследот па себеси нема ни да се стави на него иако го заслужува првото место.:)
Армагедон бе : Кога ќе дојде судниот ден ќе ја имаме целата вечност пред нас. :star:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Армагедон бе : Кога ќе дојде судниот ден ќе ја имаме целата вечност пред нас. :star:
Ограниченa вечност од 1000 години пред големиот суд,од каде нема враќање.:)

Член од
8 февруари 2007
Мислења
61
Поени од реакции
0
Абе луѓе отидов во 18:00 саат и ни бројче ни бутур,завршив работа за еден саат!Идете тоа време!

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Minatata godina go jadev slicnoto i toa togas nemase slikanje:(
otvoreni nekolku salteri dodusa se trudea vrabotenive tamu generalno bea ramkovci ama sto ke im pravis tolku im e kapacitetot se vrtkaat se pletkaat od vreme na vreme i preveduvac ke pobaraa (vo nivno selo mnogu makedonski zborovi najverojatno i gi nemaat slusnata voopsto), mozda togas da imale nesto ekstra kapacitet ke bile ministri :(

Ali i mentalitetov nas e za nikade, ja razbija vratata "cekacive" se iznervira policijata i si otide.. toa bese day 2 cekanje...

e sega nema sto da vristam jas namesto da si go resam toa vo Fevruari cekav za Juni, ama znaete ne e samo pasosko, otidete sega na servis za kola ili registracija, sekade isto ednostavno aljkavi sme takvi ne dal gospod :) ke si se guzvame i placeme obvrskite ke si gi ostavime za nekoj sleden preiod :P

Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
Како искусен чекач пред пасошко еве ги моите искуства. Значи вадев пасош за мене а и правев друштво и на другарка ми. Јас одев по забрзана постапка а она по регуларна па ете ги запознав и двете процедури.
При забрзана постапка не стануваш у 5:30 за бројче, туку одиш кога сакаш и веднаш си у редот за сликање кои искрено не е мал воопшто па се случува да чекаш и по неколку саати. Е сега има две опции како да го скокнеш редот (има и трета ама нелеглна е али и за тоа ќе кажам). Првата е да отидеш во четврток или најдобро петок попладне оти тогаш стварно нема гужва, најверојатно оти итниот пасош че го добиеш по викендот па значи и не ти бил итен ;) Друга работа е да отидеш во во 20:30 да ти ги провери и заведе документите тој на шалтер 18 (маса) и следниот ден во 8Ч30 да се избуткаш до врата (само пази која прва ќе ја отворат) и да застанеш прв у редот. Јас у четврток предедадов документи и се сликав и потрошив едно 30-45 мин а на двапати во понеделник не успеав да си го земам па во вторникот си отидов у 8:15 и бев 4 у редот.
Е зашто не го земав во понеделник, па прво отидов одма после работа нешто пред 5 и беше огромна гужва и реков ај у 20 ќе отидам. И отидов чекав и по едно 15 мин доаѓа цајкан и културно вика вие 10 души останете другите можат да си отидат. И јас си бев у тие 10 и си цекав, ама од тие 10 души само еден заврши работа поради тоа што многу (6-7 луѓе) го искористија третиот начин за вадење пасош - со врски. Си ги ислика тие што му ги внесуваа преку ред па за на крај дури да измалтеретира една фамилија која дошла за пасош за детенце од 2-3 годинки. А да не зборам што не сакаше да провери дали ми е готов пасошот за да знам дали да чекам следниот ден од сабајле (бидејки треба и на работа да идам)
Инаку многу зависи и од човекот што работи кога се сликав и кога го зимав пасошот се погоди еден супер дечко кој со еден цајкан ги собираа ливчињата за готови пасоши , цајканот ги бара додека овој си врши друга работа и многу побрзо ги издаваа али мислам дека тој е единствен.
Е сега за оние кој не им се брза или пак не им се даваат 50 евра плус. Си одиш во 6 сабајле и до 7:30 си чекаш да почнат да издаваат бројчиња. Земете си нешто за разонода, книга, MP3 или пак како едни кои си играа багминтон :pos2: (ме мрзи сега клипчето да го ставам) со ова ќе земете бројче околу 30 и имаш време да тркнеш да уплатиш (само комерцијална работи пред 8) па пополниш формулар испиеш кафе земеш доручек и околу 9-9:30 врати се у пасошко причекај некое време и доста брзо ке завршиш работа и со поднесување на документи и со сликање (освен ако не им падне системот) :) . Е после за подигање истата финта со рано сабајле по 15 дена.
Се надевам корисни ќе ви бидат информациите.

Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
е сега нешто и да реплицирам :)
Заборавате дека пасошиве што ги вадиме двојно ги плаќаме,а власта ви направи намерно гужви за да не обрнете внимание на тоа.Прво ги плативме со тендерот од 30тина милиони евра,за потоа секој поединачно пак да се напрчи уште по 30-40 евра,а оној кој сака побрзо како Мистик мора да издвои уште барем 80 евра.Инаку "глупавите" Грци тоа го решија мошне едноставно како и Бугарите па и сите "глупави" земји во светот:
ендерот во Грција чинеше само 2 милиони евра за пасош сличен ако не и подобар од нашиот и го доби една Америчка компанија која им доставува на Грците бланко пасоши на кој тие вградуваат слика со биометријски податоци,се разбира дека пасошот го плаќаат поединачно како и кај нас со слична цена.Истото е и во Бугарија и во Финска каде државите не издвоија по 30 милиони евра како ние,кој сме ептен подложни на мито и корупција.Значи државата прва создава тендер во кој е вградено мито и коруптивни елементи за да не не чуди зошто и граѓаните го прават тоа.Малтретирањето е посебен дел од приказната особено доколку живеете во Скопје или пак имате во податоците некоја од буквите како ч,ќ,њ,љ,ѓ,џ,ж,ш, затоа што нема да важат во амбасадите со моронската транскрипција на латинично писмо,односно вашето име ќе поприми нови димензии за кој вие и не сте знаеле дека постојат како ни амбасадите кој се во нашата земја.Згора на се за парите добивате пасош за кого треба да извадите виза барем во скоро 180 земји во светот што го става во групата на ГЕТО-аусвајзи најнепризнати во целиот свет,поточно на самото дно од вредноста и значејнето за што всушност тој документ е наменет.:(
И сам викаш дека они добиваат бланко пасоши, епа ние имаме опрема за нивно изработување и само треба да сме паметни и да се јавиме на сегашниот тендер во Албанија и да им понудиме готрови пасоши место они да набавуваат опрема, а исто и со србија или друга држава која сеуште нема такви пасоши, 5така да од тоа може да се профитира само ако некој сака.
За транскрипцијата мислам дека си во голема грешка бидејки на самиот пасош се веке напишани и на кирилица и на латиница така да они ги отчитуваат латиничните податоци (ова е моја претпоставка)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
После сето ова, кај мене ќе има и уште една бирократска процедура - проверка на документот у микровална.

JASMIN

Шехерезада
Член од
10 април 2006
Мислења
480
Поени од реакции
19
Нема поголем шизик од цајкан во пасошко или по амбасадиве, газда е тој, пали и гаси.:)

Инаку, кој си има врски на коњ е, и треба да ги искористи.
Никаде на друго место нема да се почувствуваш како граѓанин од трет ред, од чекање за виза, пасош, лична карта, итн, а си бараш идентификација и основно право за слободно движење.

Европската бирократија е таа, ама третманот на Македонецот е посебна приказна. Кај ни е паметот бе..

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Инаку, кој си има врски на коњ е, и треба да ги искористи.
Никаде на друго место нема да се почувствуваш како граѓанин од трет ред, од чекање за виза, пасош, лична карта, итн, а си бараш идентификација и основно право за слободно движење.
Констатацијата од втората твоја реченица е последица (меѓу другото) на почитувањето на советот што го даваш во првата реченица.

JASMIN

Шехерезада
Член од
10 април 2006
Мислења
480
Поени од реакции
19
Констатацијата од втората твоја реченица е последица (меѓу другото) на почитувањето на советот што го даваш во првата реченица.
Ич не ми е гајле и да е така. Јас сум ептен за свест на луѓето, почитување на правила и одговорност, но се’ додека системот е таков, треба човек да си се снајде како знае и умее, да си сочува достоинство.
Зборувам за вакви бирократски работи.

Kajgana Shop

На врв Bottom