Сонови, толкување на сонови

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
многу често ми се случува да го сонувам ова ама не е баш како сон туку кога ќе легнам да спијам не сум заспал уште и наеднаш почнува да ми станува ладно и ми трпнат нозете и се чуствувам како да паѓам...
и секогаш коа паѓам изгледа како бунар и кога ќе почнам да паѓам пред мене има голема бела светлина и малце по малце се намалува...
и на крај коа ќе стигнам до крај скоро да нема светлина секогаш срипувам од кревет и одма ми завршува сонот...никогаш не сум стигнал до крајот...
често ми се случува ова да го сонувам и тоа секогаш истото...
да не знае некој што значи ова?

пак истово...последниве 3 дена секој ден сонувам и се истово:zid:
луѓе толкувајте што значи или дајте некое чаре...
лукче, кромидче, бајачка, гатачка, курци-палци пак ништо не помага!
толкување: би можело да значи некој лош пат во твојот живот, каде тонеш се подлабоко, одеќи притоа ве место каде нема никој, се е темно, немаш нито една светла точка, само една од која се оддалечуваш...
подразмисли дали нешто такво ти се случува во животот, дали одиш по лош пат и се оддалечуваш од единствената личност(thing) кој би те извадил од пропаст...дури не биде касно, односно таа светла точка престане да се гледа нели (пу пу, недај боже)

друга работа која ми паѓа на памет, надвор од толкувањето е: дали сигурно не ти е ладно ноќе кога спиеш, поготово во стапалата, и провери дали главата ти е свртена кон запад, оти по некои си верувања требала да биде кон исток, кога веќе идам у таа насока, могуче е и некои подземни води да има можеби и под креветот кај што спиеш, па затоа и вакви проблеми/сонови, ама тоа е веќе прашање на некоја друга тема....
- мој совет би ти бил да смениш кревет, друга соба, или у најмал случај сврти се обратно со главата, да видиш дали ке имаш промена(некма да го сонуваш тој сон)

обиди се да легнуваш порано (не ко мене што во 03:50 го пишам ова), прошеташ во природа, не јадеш касно навечер, не гледаш хорори и слични работи кој верувам ти се познати, а предизвикуваат вакви кошмари.

поздрав, се најдобро

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
толкување: би можело да значи некој лош пат во твојот живот, каде тонеш се подлабоко, одеќи притоа ве место каде нема никој, се е темно, немаш нито една светла точка, само една од која се оддалечуваш...
подразмисли дали нешто такво ти се случува во животот, дали одиш по лош пат и се оддалечуваш од единствената личност(thing) кој би те извадил од пропаст...дури не биде касно, односно таа светла точка престане да се гледа нели (пу пу, недај боже)

друга работа која ми паѓа на памет, надвор од толкувањето е: дали сигурно не ти е ладно ноќе кога спиеш, поготово во стапалата, и провери дали главата ти е свртена кон запад, оти по некои си верувања требала да биде кон исток, кога веќе идам у таа насока, могуче е и некои подземни води да има можеби и под креветот кај што спиеш, па затоа и вакви проблеми/сонови, ама тоа е веќе прашање на некоја друга тема....
- мој совет би ти бил да смениш кревет, друга соба, или у најмал случај сврти се обратно со главата, да видиш дали ке имаш промена(некма да го сонуваш тој сон)

обиди се да легнуваш порано (не ко мене што во 03:50 го пишам ова), прошеташ во природа, не јадеш касно навечер, не гледаш хорори и слични работи кој верувам ти се познати, а предизвикуваат вакви кошмари.

поздрав, се најдобро
брат ова првото не е бидејќи нема нешто за што се каам а сум го направил, или пак нешто што не сум го направил...а за патот во животот моментално одам по тој како што посакував а одлуките ги имам донесено со помош на совети од родители и пријатели...
а и нема логика сонов најмалце 6 години да ме предупредува за нешто :smir:буквално секогаш ова го сонувам откако памтам првпат да сум сонувал...
а тоа со креветот ќе пробам бидејќи цел живот спијам во тој кревет може да е нешто до тоа...
во секој случај фала :smir:

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
брат ова првото не е бидејќи нема нешто за што се каам а сум го направил, или пак нешто што не сум го направил...а за патот во животот моментално одам по тој како што посакував а одлуките ги имам донесено со помош на совети од родители и пријатели...
а и нема логика сонов најмалце 6 години да ме предупредува за нешто :smir:буквално секогаш ова го сонувам откако памтам првпат да сум сонувал...
а тоа со креветот ќе пробам бидејќи цел живот спијам во тој кревет може да е нешто до тоа...
во секој случај фала :smir:
ova e slika na tvojata vnatresna slabost, ne mora da znaci duhovna, samo vnatresna slabost, sigurnost vo sebe , sposobnost da odis sam po patot...a ni patot ne si go izbral sam tuku so pomos na drugite...potsvesta te predupreduva st t ceka ako ne pocnes da ucis, da ucis i da zajaknes, za da mozes sam da cekoris po patot, ako ne si spremen ke ima pad, pad vo smisla na razocaruvenje ili promena koja ni go menuva pogledot na svetot, ne se plasi od toa sto go sonuvas, toa e tvojata vnatesnost,momentalno ,toa moze i da se promeni..koga zacekoruvame sami po patot na zivotot, togas imame eden vid shok koga ke uvudime deka se sto sme naucile do sega ne vredi nisto..deka doprva treba da ja ucime skolata na zivotot...izgleda deka naskoro te ceka osamostojuvanje ili situacija vo koja ke moras sam da odlucuvas a ti za toa ne si spremen...ne ni znaes kolkava sila nosis vo sebe , ti i site drugi, ama kako sto rekov ne si spremen

pozd!

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
ova e slika na tvojata vnatresna slabost, ne mora da znaci duhovna, samo vnatresna slabost, sigurnost vo sebe , sposobnost da odis sam po patot...a ni patot ne si go izbral sam tuku so pomos na drugite...potsvesta te predupreduva st t ceka ako ne pocnes da ucis, da ucis i da zajaknes, za da mozes sam da cekoris po patot, ako ne si spremen ke ima pad, pad vo smisla na razocaruvenje ili promena koja ni go menuva pogledot na svetot, ne se plasi od toa sto go sonuvas, toa e tvojata vnatesnost,momentalno ,toa moze i da se promeni..koga zacekoruvame sami po patot na zivotot, togas imame eden vid shok koga ke uvudime deka se sto sme naucile do sega ne vredi nisto..deka doprva treba da ja ucime skolata na zivotot...izgleda deka naskoro te ceka osamostojuvanje ili situacija vo koja ke moras sam da odlucuvas a ti za toa ne si spremen...ne ni znaes kolkava sila nosis vo sebe , ti i site drugi, ama kako sto rekov ne si spremen

pozd!
тоа е брат скроз точно ти е предвидувањево!фала!

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
... ne e predviduvanje tuku ona sto go kazav porano ..simbolite ...svetlosta ...prevedena vo zborovi ...haha...bas mi e milo sto ti pomognav...pozdrav!

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Кај мене е факат чудно... На оној другарот бидејки ми е добар му кажав дека сум сонувал како ме игнорира etc. и он ми вика дека тоа истото го сонувал али јас сум го игнорирал и нешо слично такво. ?!

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
... ednoto oko mu vika na drugoto oko: ej znaes sto , megju nas nesto mirisa... :)

mozda e takov periodot , potsvesen strav somnezi itn ,. nema loso ti kazav ...uzivaj..poz!

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Отприлика на крајот од есента сонвев кај шо се шетам во природа со еден другар, праевме муабет и тој ми кажа дека ќе ојт негде далеку на неколку дена, дека ќе му недостигам ама ќе дојт за брзо време сепак се работит за краток период. Сонов немаше некој посебни детали, обичен онака муабет само на 3 минути и крај. Ко појдов нашкола другиот ден не беше дојден, ко го прашав ми кажа дека бил болен и не идаше негде една недела. Ми текна на сонов ама не му спомнав ништо.
Не ми се бендисвит многу ко ќе знам дека секој пореален сон ми е поврзан со секојдневието.:nesum:

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Сеа па ваков сон. Т.е. неам го јас сонувано, тука една моја другарка. Јас сум Андреј од сонот ( така и се викам де :D ):
♥AnnyBieber напиша:
Леле ноќва сонував прекрасен сон!
Сакам да ми се остварии!!!
Сонував дека сум се запознала со АНДРЕЈ
Тој дојде во Штип.Јас го пречекав на автобуста и тотоа бевме на плоштадо и се сликавме па и ЛЕОНОРА дојде па и со неа се забавувавме!!
Потоа почнавме да се гониме по цел парк а таму беше и мојот симпатија и не виде мене и Андреј како се сликавме и дојде и почна да се расправа со Андреј а Андреј ладнокрвно му рече:-Мрш будало!!
А јас и Леонора се повалавме од смеја!
Потоа кога се стемни сите заедно отидовме кај нас дома,јадевме и потоа си легнавме да спеме сите во мојта детска соба и имавме пиџама-парти,игравме вистина или предизвик и потоа си легнавме!
Утредента мамичка не разбуди во 12:30 и јас и Леонора го испративме Андреј до автубуста и ние отидовме кај Леонора дома и се гледавме со Андреј на скајп!!
КАМО СРЕЌА ОВА ДА БЕШЕ ВИСТИНА!!!

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
тоа е брат скроз точно ти е предвидувањево!фала!
nesto na latinica :) ama ne e biten jazikot , bitna e porakata...a taa e ...univerzalna

[FONT=&quot]Našao neko orlovo jaje i stavio ga pod kokoš. Orlić se izlegao kad i pilići i odrastao sa njima.

Čitavog života orao je radio isto što i kokoši u dvorištu, misleći da je jedna od njih. Kljucao je naokolo u potrazi za bubama i glistama, kokodakao je i lepršao krilima, uzdižući se koji pedalj iznad tla. Prošle su godine i orao je ostarjeo.

Jednog dana ugledao je u visini, na vedrom nebu, čudesnu pticu moćnih raširenih krila, kako lebdi na vjetru.

[/FONT][FONT=&quot]Stari orao zapanjeno je gledao uvis. "Šta je to?!?" pitao je."
To je orao, kralj ptica", rekla mu je jedna kokoš. "
On pripada nebu, dok mi, kokoši, pripadamo zemlji."

I tako je orao umro među kokošima, ne znajući ko je.
[/FONT]

pozdrav na site!

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Што значи да сонуваш злато и да одиш со другарите да го бараш ? :)

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Се сонував со машко детенце, мое детенце, како го носам во раце и не сакам да го испуштам а тоа ме бакнува на образот. Мајка ми рече дека не е убаво машко дете да се сонува. Дали некој знае нешто?
By the way...преубаво беше, и детето и јас како се чувствував кога бев со него...:icon_neut

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.864
Поени од реакции
20.425
Се сонував со машко детенце, мое детенце, како го носам во раце и не сакам да го испуштам а тоа ме бакнува на образот. Мајка ми рече дека не е убаво машко дете да се сонува. Дали некој знае нешто?
By the way...преубаво беше, и детето и јас како се чувствував кога бев со него...:icon_neut

Јас колку што знам мало дете е ангелче на сон, така да нешто убаво ќе ти се случи :)

Kajgana Shop

На врв Bottom