- Член од
- 28 декември 2008
- Мислења
- 1.356
- Поени од реакции
- 184
толкување: би можело да значи некој лош пат во твојот живот, каде тонеш се подлабоко, одеќи притоа ве место каде нема никој, се е темно, немаш нито една светла точка, само една од која се оддалечуваш...многу често ми се случува да го сонувам ова ама не е баш како сон туку кога ќе легнам да спијам не сум заспал уште и наеднаш почнува да ми станува ладно и ми трпнат нозете и се чуствувам како да паѓам...
и секогаш коа паѓам изгледа како бунар и кога ќе почнам да паѓам пред мене има голема бела светлина и малце по малце се намалува...
и на крај коа ќе стигнам до крај скоро да нема светлина секогаш срипувам од кревет и одма ми завршува сонот...никогаш не сум стигнал до крајот...
често ми се случува ова да го сонувам и тоа секогаш истото...
да не знае некој што значи ова?
пак истово...последниве 3 дена секој ден сонувам и се истово:zid:
луѓе толкувајте што значи или дајте некое чаре...
лукче, кромидче, бајачка, гатачка, курци-палци пак ништо не помага!
подразмисли дали нешто такво ти се случува во животот, дали одиш по лош пат и се оддалечуваш од единствената личност(thing) кој би те извадил од пропаст...дури не биде касно, односно таа светла точка престане да се гледа нели (пу пу, недај боже)
друга работа која ми паѓа на памет, надвор од толкувањето е: дали сигурно не ти е ладно ноќе кога спиеш, поготово во стапалата, и провери дали главата ти е свртена кон запад, оти по некои си верувања требала да биде кон исток, кога веќе идам у таа насока, могуче е и некои подземни води да има можеби и под креветот кај што спиеш, па затоа и вакви проблеми/сонови, ама тоа е веќе прашање на некоја друга тема....
- мој совет би ти бил да смениш кревет, друга соба, или у најмал случај сврти се обратно со главата, да видиш дали ке имаш промена(некма да го сонуваш тој сон)
обиди се да легнуваш порано (не ко мене што во 03:50 го пишам ова), прошеташ во природа, не јадеш касно навечер, не гледаш хорори и слични работи кој верувам ти се познати, а предизвикуваат вакви кошмари.
поздрав, се најдобро