wild dolphin
Мал човек а голем ждерач
- Член од
- 12 мај 2009
- Мислења
- 1.702
- Поени од реакции
- 229
првата разлика помеѓу мене и тебе е тоа што ја се заосновам на факти и РЕАЛНОСТ, а не на измислици. Не реков дека сум многу компетентен , ама тоа што до сега го имам читано (како на пр. Фројд) ме навело да размислувам по конструктивно за разлика од тебе. Второ , баш ради тоа што секој си има право на мислење јас си го произјаснувам моето. Трета работа кога сме веќе кај соновите, накратко ќе ти раскажам за еден мој сон за кој сум 100 посто сигурен дека ја и ти ќе имаме различно '' толкување'' (односно тоа што ти се обидуваш да правиш се нарекува ''ориномантија'' )... Сонував дека сум дома. Во едната соба лежеше татко ми на смртна постела и го оплакуваа нашите роднини и пријатели, додека во дневната просторија се случуваше веселба за раѓање на ново дете. Подоцна некој заѕвони на вратата, кога отворив ја видов мајка ми со бебе во рацете. Ми го подаде бебето и ми рече дека тоа сум јас кога сум бил бебе.. и практично се ''држев'' самиот во раце .. бебето ми се смееше, а во исто време влезе поп и ме праша кај е покојниот...
E cea wild dolphin јас си имам свое толкување на овој сон заосновано на психолошка база, единственото толкување е тоа дека како и секој друг човек се плашам од сопствената смрт и смртта на моите најблиски а другиот дел од сонот го толкувам како желба и потреба за некои времиња , места и луѓе од минатото. Се е просто и јасно. Ме интересира твое мислење!
незначи ако јас и ти имаме различни толкувања на сонишатата дека не се точни или дека не се релевантни односно како ти викаш измислици и глупости. И јас имам прочитано неколку соновници и толкувања на соништа исто така имам стапено во контакт со човек кој има завршено психологија и толкува соништа, што значи моите толкувањеа не се залудни и измислени туку се базираат ко прво на некоја моја логика и врз толкувања од компетентни луѓе во кои ти сигурно не спаѓаш, едно читање на Фројд не те прави подобар толкувач на соништа од било кој друг и не ти дава основа да кажеш некому дека ги лаже луѓето и за утврдување на лагата постојат компетентни луѓе. Ако си мислел да мис е спротиставиш требаше со знаење да ми се спротиставиш а не така селски.
Пролистај малку по форумот и види ги сите мои толкувања, па после дојди да ми продаваш памет.
според мене товјот сон значи раѓање на нешто ново во твојот живот и животот на твоите најблиски или ослободување од некој товар. Бидејќи раѓање на дете по некоја логика ако уствари ја имаш, значи ослободување од некое бреме, тегоба, а бебето пак некој нов почеток. Смртта на сон може да се свати различно може да биде обратно на јаве и да значи здравје и продолжување на животот што мене повеќе ми е логично а може да се свати и како тага или депресија губење на воља за живот, а секако смртта во сонот може да биде како резултат од самиот страв од неа. Солзите се ослободување од некои потиснати емоции или како некои психолози го нарекуваат емоционално чистење или олеснување. Веселба на што друго би асоцирало ако не на свеченост и радосни моменти поврзани со некоја новина во вашиот живот.
И јас го имам читано Фројд немој да мсилиш дека си сам и единствен, а на интернет има и негов соновник ако не си знаел, кој е повеќе на психолошка основа, а кој најмногу го користам кога толкувам сон.